AcasăPoliticaMinistrul Adrian Câciu amână pe săptămâna viitoare rezolvarea crizei din energie. Între...

Ministrul Adrian Câciu amână pe săptămâna viitoare rezolvarea crizei din energie. Între timp, românii riscă să își pună capăt zilelor din cauza facturilor uriașe!

Ministrul Adrian Câciu amână pe săptămâna viitoare rezolvarea crizei din energie. Între timp, românii riscă să își pună capăt zilelor din cauza facturilor uriașe!Adrian Câciu i-a anunţat pe pensionari de ce "LEAFA" lor nu poate fi mărită cu 16%. Veste şi despre pensiile militare şi cele speciale

Situația facturilor uriașe la energie – și nu numai, ci și la gaze naturale – continuă să semene groază în rândul multor români care nu știu cum să mai facă față când primesc la cutia poștală facturi cu sume de multe ori extraordinar de mari.

Mai nou, s-a aflat de la ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, că la nivelul Guvernului sunt discuții menite să ducă la rezolvarea acestei crize. Doar că mai durează până vor fi definitivate și se vor anunța măsurile concrete. În tot acest timp, s-a aflat recent că un bărbat din Lugoj, măcinat de gândul că a primit o factură uriașă la energie, și-a pus capăt zilelor – citiți mai multe AICI.

”Soluţiile pentru restructurarea acestei situaţii, până la urmă, eu cred că vor fi luate deciziile săptămâna viitoare, suntem încă în discuţii la nivel de Guvern. Este un mixt de soluţii, trebuie să afecteze cauzele, să încetăm o dată preţurile acestea explozive la energie, care până la urmă au dus şi la încetinirea economiei, şi la pierderea puterii de cumpărare, dar şi să ne adresăm efectelor pentru că, iată, şi populaţia şi economia au plătit facturi foarte mari”, a declarat, marţi seară, ministrul Finanțelor, la Antena 3.

Reprezentantul Guvernului Ciucă a completat spunând „trebuie să continuăm la un mix de măsuri care să se adreseze unui termen mediu şi lung”, după ce pentru februarie și martie s-a venit cu o zonă de plafonare şi compensare a acestor preţuri.

Câciu: „Cred că săptămâna viitoare Guvernul va veni cu acest mixt de măsuri”

”Nu poţi să adresezi doar efectele, trebuie să te duci la cauze. Cauzele sunt în piaţa de energie, sunt identificate, am lucrat împreună şi cu cei care sunt în piaţă, ca să identificăm unde sunt problemele de preţuri, (…) care pur şi simplu sunt de nesuportat. Cred că săptămâna viitoare Guvernul va veni cu acest mixt de măsuri”, a spus Câciu.

Ministrul Finanțelor a mai anunțat că atât el, cât și colegul său de Guvern, ministrul Chesnoiu, au pus „pe masă o serie de soluţii” și ministrul Energiei – liberalul Virgil Popescu – este așteptat „să vină cu aceste măsuri”.

Când a fost întrebat dacă sunt puncte de vedere diferite în Coaliţie, ministrul Finanţelor a răspuns: „Nu s-a ajuns încă în Coaliţie, suntem în lucru la Guvern”.

author avatar
Andrei Coman
384 afisari

6 COMENTARII

  1. Cine-s ciurucurile astea intelese cu distribuitorii din energie sa ne jumuleasca de bani?

  2. Nu exista nici o masura doar revenirea la tarifele dinainte de marele jaf criminal ca de ce sa si puna caoat zilelior cand le pot pune capat la ale lor care pusi sa gestionexe ei jefuiesc!!Nu va mai aduceti ba sminte de zicala prosti da mjlti ssu vreti sa o traiti ???!!

  3. Cand furnizorii si intermediarii fac ce vor si de aici preturile speculative, despre ce piata mai vorbim ?! Daca aici nu se va interveni ferm, nu va iesi nimic. Suspecta tacerea de luni de zile cu privire la adevaratele cauze !

  4. Situația din energie este groasă rău. Guvernul actual cu greu va putea repara ce a distrus Orban și Câțu. De aceea Procuratura ar trebui să răscolească cuibul de viespi, să ancheteze și să aducă în fața instanței pe adevărații vinovați de provocarea acestei crize. Dar nu prea se vede dorința procurorilor de a face ceva. De ce? Pentru că în cauză sunt liberali. Dacă era PeeeSeeeDeee, de mult se cereau actele normative, ba ar fi ocupat și Palatul Victoria. Amintiți-vă numai ce descindere a avut loc pe timpul vestitei ordonanțe care a fost și cauza protestelor din Piața Victorie, proteste clocite și girate de Ciolannis.

    • nu te mai fa praf cu psd-ul tau , sint niste curve cu intelegeri pe sub mese cu pnl . n-ai vazut cum s-a opus demiterii lui popescu ? sau esti propagandist de partid la psd sau esti doar prost .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger