AcasăPoliticaMinistru mustrat de premier, chiar in timpul sedintei de Guvern: "Daca vreti...

Ministru mustrat de premier, chiar in timpul sedintei de Guvern: „Daca vreti sa vorbiti in limba romana sa intelegem”

Vrand sa auda chiar de la reponsabilul aflat in fruntea ministerului de resort despre situatia unor masuri menite sa acorde o finantare mai mare pentru programe speciale, destinate, de exemplu, ajutorarii pacientilor cu hepatita C, premierul i-a cerut social-democratului Banicioiu sa prezinte, in doar cateva cuvinte, la debutul sedintei saptamanale a Executivului, despre ce „lucruri bune pe Sanatate” e vorba.

Doar ca, prins in terminologii si abrevieri de specialitate, accesibile, insa, doar de catre expertii in domeniu, ministrul nu a realizat ca mesajul sau nu e chiar atat de usor de inteles pe cat spera. A realizat abia dupa ce a fost intrerupt si luat la rost de catre seful sau direct, primul-ministru, care i-a cerut sa „vorbeasca romaneste”, adica mai clar si in termeni cunoscuti de toata lumea.

Redam in cele ce urmeaza dialogul cu pricina:

„Banicioiu: Vreau sa va spun ca astazi avem si o hotarare de guvern privind delistarea unor DCI-uri pentru care Comisia Europeana a emis decizii de suspendare a autorizatiei de punere pe piata. Deci, un pic de „curatenie” in lista de compensate, avand in vedere maine si intalnirea cu comisarul european pe sanatate. Sunt acei derivati si Ginkgo Biloba de care spunea toata lumea…

Ponta: Eu nu am inteles ce faceti bine pentru oameni, daca vreti sa vorbiti in limba romana sa intelegem, daca nu…

Banicioiu: Si asta este un lucru bun, in paralel cu…

Ponta: Deci, ce faceti bine?

Banicioiu: … cu acest fapt, vreau sa va anunt sa astazi s-a incheiat procesul de negociere cu companiile farmaceutice pentru hepatita C si ciroza si post-transplant…

Ponta: Asa, explicati, sa stie oamenii care se uita ca aveti o solutie pentru cei cu hepatita C, asta voiam sa spuneti.

Banicioiu: E, in sfarsit, o solutie foarte buna și vom anunta la minister, probabil maine, iar vestea si mai buna este ca economiile ne-au permis sa mergem si pe alte arii terapeutice, deci nu numai pe hepatita C, vom merge si pe cancerul de plamani si melanom malign, adica cancerul de piele. Multumesc.

Ponta: Asa, ziceti pe limba romana, sa inteleaga cei care au nevoie de ajutor ca aveti solutii”.

238 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger