AcasăPoliticaUPDATE. Miniștrii propuși în Guvernul Ciucă, audiați la Parlament. Val de avize...

UPDATE. Miniștrii propuși în Guvernul Ciucă, audiați la Parlament. Val de avize favorabile – VIDEO

Miniștrii propuși în Guvernul Ciucă, audiați la ParlamentMiniștrii propuși în Guvernul Ciucă, audiați la Parlament

După ce premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus la Parlament atât lista Executivului PNL-PSD-UDMR, cât și programul de guvernare pentru care se va cere votul de încredere al Legislativului, miercuri urmează ca miniștrii propuși să facă parte din viitorul Cabinet să fie audiați în comisiile parlamentare de specialitate.

UPDATE: Liberalul Dan Vîlceanu, propus pentru portofoliul de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a primit aviz pozitiv în comisiile parlamentare.

Și social-democratul Sorin Grindeanu a fost prezent în fața reprezentanților comisiilor parlamentare de specialitate. Și a obținut aviz favorabil pentru preluarea funcției de ministru al Transporturilor.

La fel și colegul său de partid, deputatul Alexandru Rafila, propus pentru șefia Ministerului Sănătății.

UPDATE: Sorin Cîmpeanu (Educație) și Cătălin Predoiu (Justiție) au primit, de asemenea, aviz favorabil pentru a prelua portofoliile pentru care au fost propuși în Guvernul Ciucă. La fel și Adrian Câciu, al cărui nume apare în dreptul propunerii pentru șefia Ministerului Finanțelor.

UPDATE: Cseke Attila, propus ministru al Dezvoltării, a ieșit de la audierile din comisiile parlamentare cu un aviz favorabil. Au fost 34 de voturi „pentru” și 6 „împotrivă”.

UPDATE: Aviz favorabil a obținut, în urma audierii în cadrul comisiilor de specialitate de la Parlament, și Adrian Chesnoiu, propus pentru funcția de ministru al Agriculturii.

UPDATE: Și Eduard Novak, propus pentru șefia Ministerului Sportului, a primit aviz favorabil în urma audierii în comisiile de specialitate pentru a prelua această funcție. Novak a primit 17 voturi pentru şi 5 împotrivă, potrivit Agerpres. Au fost consemnate şi 3 abţineri.

UPDATE: Lucian Romașcanu, social-democratul propus pentru portofoliul de la Cultură, a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate. Au fost 15 voturi „pentru”, 3 „împotrivă” și o abținere.

Vă amintim că Romașcanu a mai ocupat funcția de ministru al Culturii, în Guvernul condus de către Mihai Tudose.


E vorba despre ședințe comune ale comisiilor de specialitate ale Senatului și Camerei Deputaților în cadrul cărora candidații la funcția de ministru vor fi prezenți pentru a fi audiați. În urma acestor proceduri, se va întocmi câte un aviz consultativ, pentru fiecare candidat din rândul celor propuși să facă parte din Executivul Ciucă.

Primii audiați

Audierile în comisii vor începe la ora 10, primii programați fiind social-democratul Lucian Romașcanu, propus pentru funcția de ministru al Culturii, Adrian Ionuț Chesnoiu, deputatul PSD propus pentru a prelua conducerea Ministerului Agriculturii, precum și Eduard Novak, propus de UDMR ministru al Sportului în Cabinetul Ciucă.

Lista audierilor din comisiile de specialitate se încheie, conform programului oficial, cu miniștrii propuși la Apărare – Vasile Dîncu, Familie, Tineret, Egalitate de Șanse – Gabriela Firea și, respectiv, Antreprenoriat şi Turism – Daniel Cadariu. Aceștia sunt așteptați în comisiile parlamentare începând cu ora 17.10.

Programul complet al audierilor în comisii poate fi accesat AICI.

Lista Guvernului PNL-PSD-UDMR:

– Prim-ministru Nicolae Ionel Ciucă
– Viceprim-ministru/Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Sorin Mihai Grindeanu
– Viceprim-ministru Hunor Kelemen
– Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei Attila-Zoltan Cseke
– Ministrul Finanţelor Adrian Câciu
– Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Dan Vîlceanu
– Ministrul Economiei Florin Marin Spătaru
– Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului Constantin-Daniel Cadariu
– Ministrul Energiei Virgil-Daniel Popescu
– Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Adrian-lonuţ Chesnoiu
– Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila
– Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor Borna Tanczos
– Ministrul Educaţiei Sorin Mihai Cîmpeanu
– Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale Marius-Constantin Budăi
– Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse Gabriela Firea
– Ministrul Culturii Lucian Romaşcanu
– Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării Florin-Claudiu Roman
– Ministrul Sportului Eduard Carol Novak
– Ministrul Justiţiei Marian-Cătălin Predoiu
– Ministrul Afacerilor Interne Lucian Nicolae Bode
– Ministrul Apărării Naţionale Vasile Dîncu
– Ministrul de Externe Bogdan Aurescu

Votul asupra cererii de acordare a încrederii Parlamentului asupra Programului şi a întregii liste a Guvernului se va da joi, în ședința comună a Senatului și a Camerei Deputaților, programată să înceapă la ora 10.

329 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger