AcasăPoliticaMinciunile PNL ies la suprafață

Minciunile PNL ies la suprafață

„Obiectivul nostru este ca, în următorii doi ani, să dăm drumul la aproape toate proiectele de care are nevoie România pentru a-şi asigura suportul indispensabil pentru dezvoltarea economică, pentru fructificarea oportunităţilor pe care le are România şi pentru a genera o dinamică economică fără precedent în România. Nu vă ascund că obiectivul meu e ca în maxim cinci ani România să depăşească Produsul Intern Brut pe cap de locuitor mediu la nivel european şi, evident, venitul mediu pe care îl înregistrează cetăţenii la nivel european”, declara la începutul lui iunie 2020 Ludovic Orban. Nu mai este mult și se face anul de când se aventura în asemenea afirmații. A văzut cineva vreun proiect lansat? Simte cineva dinamica fără precedent din România?

Violeta Alexandru a mințit în permanență

Câtă vreme nu s-a lansat niciun proiect este limpede că nici nu există. Este clar că liberalii nu au avut vreunul nici măcar în minte. În cel mai fericit caz, o fi fost o înșiruire de vorbe pe care le-au citit în programele altora. Pentru a vă lămuri pe deplin, luați la mână programele altor partide și veți constata că sunt aceleași gânduri, aceleași cuvinte, doar că sunt altfel așternute în pagină.

Liberalii au inventat creșterea în jos

În mai 2020, Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, declara plină de seninătate că în bugetul național au fost prevăzuți banii necesari creșterii de pensii. Niciodată, însă, nu a vorbit despre ei că ar și exista. Creșterea cu 40 la sută, conform legii, nu a fost făcută niciodată. La 1 septembrie, când legea ar fi trebuit aplicată, au început amânările. Și, după fiecare amânare, veneau și reducerile. Procentajul de creștere a devenit tot mai mic, până când, cu o zi sau două în urmă, liberalii s-au decis: până la 1 ianuarie 2021 nu crește punctul de pensie.

La stilul în care taie veniturile i se poate spune premierul foarfecă

Motivele se înșiruie pe o plajă largă, în funcție de imaginația lui Orban și de calcule meschine. În permanență a primit sprijinul lui Florin Cîțu, care preciza că nu e o problemă să se mărească pensiile sau salariile, dar totul este în raport de creșterea economică. Iar economia dirijată de ei, de liberali, s-a văzut cum a crescut. Până a dat România cu burta de pământ. Degeaba susține premierul că suntem într-o continuă creștere și tindem spre poziții de top, pentru că Europa i-a demonstrat contrariul. Încă o minciună care se adaugă la gogoașa lui Orban, că vom depăși nivelul mediu pe care îl înregistrează cetățenii la nivel european.

Același drac, vopsit în roz

Cum poate fi depășit acest nivel din moment ce mărirea salarială este o bătaie de joc? Cei 40 de lei oferiți reprezintă doar o sfidare, nicicum o creștere a veniturilor. Măcar reprezintă o acoperire a inflației? Nici asta, pentru că la două zile de la declarația lui Orban în acest sens inflația deja o luase înainte. Sindicatele din Poliție și Sănătate, cu ceva mai multă vlagă decât alții, au ieșit la proteste. Și pentru salariile mici, dar și pentru tăierea sporurilor. Voucherele de vacanță au dispărut, dar și sporuri care aduceau un plus de beneficiu în familiile bugetarilor. În scurt timp strada se va umple și de profesorii nemulțumiți, de ceferiști și de lucrătorii din oficiile poștale.

O scânteie ne desparte de o explozie socială

Cel puțin la aceștia din urmă, salariul minim este o batjocură. Deși are încasări uriașe, cu profitul aferent, Poșta Română îi ține pe 1.300 de lei și program nelimitat. Apetitul pentru tăieri al guvernanților este fără margini. Unde sunt „nu vom tăia salariile” și „nu vom tăia pensiile”, lozinci pe care liberalii le strigau tot timpul? Sigur că nu le-au tăiat, în schimb le-au înghețat la nivelul lui decembrie 2020. Același drac, vopsit în roz.

Bunăstarea crapă pe la colțuri

Pentru a desțeleni cât de cât haosul economic și social PNL nu are timp. În schimb, are pentru scandalurile care îl rod pe dinăuntru. Ludovic Orban își simte sfârșitul aproape și este disperat. Nu a fost de ajuns că a făcut troc cu ministerele doar pentru a-și salva poziția personală. Acum face troc și cu funcția de președinte al partidului. I-a promis lui Florin Cîțu că dacă nu-și va depune candidatura la Congres împotriva lui, va avea grijă să-l recompenseze cu postul de guvernator al Băncii Naționale. Este zdrobitor tupeul acestui cetățean care a parvenit în politică precum Iohannis. Trăiește din aranjamente, din lozinci și din minciuni grosolane. Dintre care cea mai mare a fost că el are o singură preocupare: starea de bine a cetățeanului. Una care crapă pe la colțuri.

author avatar
Valentin Boeru
3.324 afisari

15 COMENTARII

  1. După ani întregi de constrângeri exercitate de dictatorul Dragnea și de „ciuma roșie”, românii și-au recăpătat libertatea acum în guvernarea PNL-USR-Plus-UDMR, astfel:
    -studenții nu mai sunt obligați să circule gratuit pe tren;
    -salariaților nu li se mai bagă pe gât vouchere de vacanță;
    -bugetarii nu mai sunt forțați să accepte creșterea salariilor;
    -salariații nu mai trebuie să-și bată capul cu socotirea sporurilor care vor fi eliminate;
    -pensionarii au deplina libertate să-și toace cum au chef pensiile care nu mai cresc deloc anul acesta și nu mai trebuie să le ducă grija, mai bine să le ducă dorul.
    Trăiască libertatea!

  2. James Patterson si Lisa Papademetriou au scris volumele din ” Ce mai mare mincinos ”. Boeru e invidios pe personaj si toarna minciuni sa-l detroneze , tare asta cu ” Ludovic Orban i-a promis lui Florin Citu ca daca nu-si va depune candidatura la Congres impotriva lui , va avea grija sa-l recompenseze cu postul de guvernator al Bancii Nationale ”. Bre , boerule , ai stat mult de te-ai gandit ce perla arunci pe piata ? Articolul e pentru baietii veseli de la Balaceanca ?

  3. Guvernele Orban și Cîțu, adevărate mașinării de produs minciuni!
    E singura performanță de care au fost și sunt capabili acești atârnatori de putere.
    Niciodată nu s-a strâns atâta incompetență la frâiele țării și niciodată dezastrul nu a bătut mai convingător la porțile României.
    Ca de obicei, splendid editorialul!

    • AK-24 , ieri , 09 februarie 2021 , articol de Lavinia Popa : ” CAT NE COSTA LICHELISMUL ” . VALERIU NICOLAE L-A PRINS SI PE PIELEANU : 68.000 DE EURO PE LUNA ! NEVASTA LUI PIELEANU , BAGATA DE VOICULESCU LA CURTEA DE CONTURI ”.

  4. Sunt deja pana-n gat in hazna , clefai de zor …..hihihihihihi

  5. Asa e , sunt un imbecil mancurt care ma bag ca taunele sub coada iepii !

  6. mai vorbeste ba si de prezent si lasa ne cu urmatorii ani ,zeci de ani si revizuiri ca tu o sa fii istorie atunci si dupa tine nu ramane nimic de fapt !!!!!!!!

  7. Mai Orbane ,politica e IMBROBODEALA 100% si prin BURCA se mai vede soarele !,dar printre minciunile ,gogosile si prostia voastra nu se intrezareste nici o speranta .
    Indiferent ca v-ati zis partide ,TOT NISTE DERBEDEI ATI RAMAS TOTI INDIFERENT de culoare ,majoritatea sunteti niste CURVE ca sa nu va zic traseisti !,ati sarit din barca in barca din pat in pat ,v-ati aliat ,v-ati scuipat v-ati balacarit ,totul in mocirla asta de-si zice politica , ce este cea mai mizera mahala .
    Voi cei care n-ati fost instare sa invatati o meserie din care sa traiti ati fugit in politica ,voi cei care n-ati organizat,n-ati produs ceva vreodata ,n-ati trait din munca voastra va vreti
    prin ABSURD CONDUCATORII ACESTEI TARI !. Cum sa iesim din dezastrul in care suntem cu voi niste NIMENI ,NISTE NULITATI !.

  8. Proiecte? Doar pe hârtie. Vor fi lansate, sigur, în 2023, înainte de alegerile prezidențiale și parlamentare. Până atunci facem numai studii de fezabilitate, aducătoare de bai în punga pungașilor de la firmele de casă și pușculița de partid.

  9. roman spune:
    9 februarie 2021 la 20:47

    Din pacate aceste pensii si salarii acordate prin legi speciale(unice in lume ) ce nu respecta principiul contributivitatii si normele de drept, NU VOR FI ELIMINATE PENTRU CA IN PREZENT NU EXISTA VOINTA POLITICA IN ACEST SENS SI IN PRIMUL RAND NU VREA IOHANIS A CARUI „CONFORT SI LINISTE” ESTE ASIGURATA DE ACESTE INSTITUTII ,DE LA JUSTITIE PANA LA ARMATA , SERVICII s.a. !!!!!
    Evident ca celelalte categorii profesionale, salarizate si pensionate prin legea publica ,sunt nemultumite din cauza neajunsurilor financiare MOTIVATE IN MOD RIDICOL SI PUERIL DE IOHANIS SI GUVERNANTII LUI DE LIPSA BANILOR LA BUGET, in conditiile in care dupa cum se vede pentru altii si pentru alte plati externe aberante sunt bani !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger