AcasăPoliticaMinciuna, singura șansă a PNL la parlamentare

Minciuna, singura șansă a PNL la parlamentare

Am văzut cel mai slinos spectacol al foamei de putere. Liberalii și-au depus semnăturile pentru susținerea candidaților la alegerile parlamentare. Opulență și teribilism politic. 722.000 de semnături. Ca să ce? Ca să populeze unica autoritate legiuitoare din România cu frizeri și șoferi? Ca să înfigă în scaune, pentru patru ani, miniștrii care s-au remarcat prin nimic la Guvern? Ca să-și plătească datoriile față de chibiți și față de prieteni? Ca să dea impresia că PNL este pregătit să promoveze cele mai bune legi privind evoluția României? Păi asta au încercat să facă din noiembrie 2019 încoace, de când sunt la guvernare. Rezultatul se vede cu ochiul liber. Ne prăbușim în fiecare zi. Venim în cap de atâta pricepere.

Singura șansă ca PNL să miște cât de cât la alegeri este să mintă. Să mintă mult, mult mai mult ca până acum. Poate doar așa va mai găsi naivi care să se uite în gura lui. În mod sigur lumea își va da seama de mârșăvia lor, dar nu are alte variante. Dacă ar spune adevărul, ar fi și mai rău.

Traducere din română în română

Anisie vrea să spună multe, dar exprimarea o deprimă

Ce lege va putea trimite la comisia juridică una ca Monica Anisie? Ca ministru, a mers din gafă în gafă. Și nu e vorba de exprimarea ei în perfectă contradicție cu logica ci, din câte se vede, nu înțelege nimic din ceea ce se petrece în jurul ei. Prin decizii aiuristice a reușit să dea peste cap tot învățământul. Școala la cort, școala în module, școala cu plexiglas sau școala acasă sunt invenții ale căror efecte se vor vedea destul de repede. Gloria prostiei a atins-o nu când a afirmat că elevii care nu au curent electric acasă pot învăța din lecțiile transmise la televizor. Nu, grandoarea absurdității a bubuit când a hotărât ca elevii să învețe după tablete care nu există. Și nu vor exista multă vreme de acum înainte, necesarul fiind acoperit în proporții insignifiante. La București, cel puțin, ministerul ei abia a reușit să distribuie 8.000 de tablete la aproape două luni de la începerea școlii. Cum se descurcă restul elevilor pe care, altminteri, îi păstorește? Nu cred că o privește asta acum. În clipa de față este interesată doar de alegerile parlamentare. Cum să înveți când nu ai după ce? După lecțiile ei de limba română, care au nevoie de traducere în română?

Nu a avut resurse

Ion Ștefan, „Grinda” de care PNL își spânzură voturile

Nu este singura în privința căreia PNL va trebui să mintă că e perfectă pentru un loc în Parlament. În aceeași situație este și Ion „Grindă” Ștefan, un fel de Dănuț Andrușcă rătăcit prin PNL. Singura lui realizare a fost să pună pe liber zeci și sute de angajați cu experiență, în locul cărora și-a angajat toate rudele și prietenii. Și el, și Monica Anisie au fost de două ori sancționați de Parlament cu moțiune simplă sau prin moțiune de cenzură. Nici Orban și nici Iohannis nu s-au debarasat de ei. Erau niște genii? Nu, dar nu mai aveau ce pune în loc, iar obligațiile asumate față de rețelele sorosiste și grupurile de interese nu le permiteau mișcarea asta. Nici Violeta Alexandru nu depășește măsura grupului. În cele 11 luni de când face parte din Guvernul Orban nu a știut decât să mintă în privința pensiilor și alocațiilor. S-a ajuns la situația absurdă în care declara că ar vrea să le mărească, dar nu are resurse. Rolul unui ministru este să le găsească, nu să se scuze. Cum va arăta o lege propusă de ea în Parlament? Cu notă de subsol în care să scrie că ar fi vrut să gândească mai mult, dar nu a avut resurse?

Violeta Alexandru. Ministru. Fără comentarii

PSD este de vină

Răsfoiți cele două programe de guvernare al lui Orban. Nu se deosebesc între ele. Dar nu asta este problema, ci faptul că nimic din ceea ce este prevăzut acolo nu s-a realizat. Ori programele sunt o minciună de la un capăt la celălalt ori miniștrii au fost de o puturoșenie și incompetență crasă. Cu ce vor fi mai buni odată ajunși în Parlament? Însă asta nu îl va împiedica pe Orban ca, în campanie, să-i declare genii. Va minți că ei și echipele coagulate în jurul lor vor reforma România, va minți că vom atâtea drumuri încât nu o să mai avem unde semăna porumbul, că va crește nivelul de trai, că vom avea salarii ca în Occident și că, în sfârșit ne va fi bine. Dar totul cu o singură condiție, să dăm jos partidul toxic al social democraților. Iar de aici va începe cu alte minciuni, că din cauza PSD suntem unde suntem, în halul ăsta. Singurul lucru pe care nu îl va putea spune este că, dacă ar fi furat mai puțin, sigur eram altfel. De aia e nevoie de minciuni.

author avatar
Valentin Boeru
2.009 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger