AcasăPoliticaMilițianul Bode și creștinul din el

Milițianul Bode și creștinul din el

„Există scenarii pe care lucrăm, urmărim evoluția, sunt absolut convins că măsurile pe care le luăm vor duce la scăderea numărului de cazuri și îmi doresc, eu, creștin ortodox, spun eu practicant, așa m-am născut și așa vreau să mor, sunt convins că așa cum la Crăciun am avut o colaborare foarte bună cu toate cultele, evident cu BOR foarte important … așa ne vom descurca și la Sfintele Sărbători de Paște, printr-o colaborare cu Biserica Ortodoxă, printr-o delimitare foarte clară a responsabilităților fiecărui partener”, a declarat Lucian Bode. Fraza este mult mai lungă, omul ăsta vorbește fără respirație și virgule.

Foarte frumos din partea lui că e creștin ortodox practicant. Numai că eu nu îl cred. Un creștin ortodox care trece peste regulile bisericii este practicant cum sunt eu popă. Când Bode va scoate trupele în stradă pentru a împărți amenzi de pandemie și de stare de alertă va rămâne doar milițianul din el. Îl dă de gol ultima propoziție, în care spune el că va colabora cu Biserica Ortodoxă printr-o delimitare foarte clară a responsabilităților fiecărui partener. Responsabilitatea milițienilor din subordine este să țină ordinea și să dea amenzi pentru lipsa măștii sau a distanțării fizice. A Bisericii, să țină slujbe de Înviere și să împrăștie cuvântul Domnului. Iaca, din start două lucruri care nu se pupă, căci plutonierii nu pot îmbrăca patrafirul peste epoleți. Nu mai zic de restul. Cât de bun practicant poate fi Bode din moment ce se știe ce ne așteaptă în noaptea de Paște?

În cel mai bun caz Bode va fi practicant al ordinelor lui Iohannis, care, în sfânta scriptură a stării de alertă, deja ne spune că între orele 22-06 nimeni nu mai mișcă în afara casei. Deci, la revedere slujbă. E o bătălie surdă care are ca scop îndepărtarea de Biserică, dar pe care nimeni nu are curajul să o recunoască. Toți sfinții pandemiei se ascund sub masca credinței și de acolo ne învață tainele noii religii. Una în care Covid este Adevărul, Lumina și Viața. Atâta bătaie de joc România nu a cunoscut.

author avatar
Valentin Boeru
1.497 afisari
Zenville

Ultimele știri

ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti

În acest weekend, vremea intră într-un proces de încălzire. Cu toate acestea, nu vom scăpa de ploi. Potrivit meteorologilor, precipitațiile vor fi prezente în...

Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic

Şoferii care ar dori să iasă cu maşina prin Bucureşti, în weekend, trebuie să ştie că Poliţia Rutieră a stabilit câteva restricţii. În Capitală,...
proger