AcasăPoliticaMiliardele de euro din bugetul Capitalei, adevărata miză pe București!

Miliardele de euro din bugetul Capitalei, adevărata miză pe București!

Marcel Ciolacu a pierdut din mână PSD București. Firea a primit sprijin

S-au grăbit să anunțe o alianță electorală pentru alegerile din acest an, dar nu cad de acord în privința candidatului comun pe București. Nici nu prea au cum să se înțeleagă, să fim serioși, în Capitală, miza este foarte mare, e cu nouă zerouri în coadă! Miliardele de euro din bugetul PMB încaieră PSD și PNL, iar între rechinii care se bat apar și tot felul de guvizi ce cred că pot înclina balanța.

Combinatorul Piedone face pe victima

Marcel Ciolacu și-o fi dat cuvântul că merge braț la braț cu Nicolae Ciucă în alegeri, dar trebuie să aplece urechea și la ce-i spun ceilalți lideri ai Partidului Social Democrat. Altfel, nu-l apucă paltonul, cum se zice în fotbal.

PSD București vs Marcel Ciolacu

Președintele PSD a pierdut controlul asupra filialei București (cea mai puternică dintre toate), iar asta este evident din graba cu care miercuri, 28 februarie, s-a făcut anunțul privind sprijinirea candidaturii Gabrielei Firea.

De la un „candidat la candidatură”, avem o propunere evidentă lansată de organizația social-democraților din Capitală. Un fel de „șah” dat lui Ciolacu.

Mulţumesc colegilor din Biroul permanent al PSD Bucuresti care au decis, prin vot în unanimitate, să susţină candidatura mea (…)”, s-a grăbit Firea să lovească prima, mutând, a crezut ea, decisiv.

Numai că tabăra adversă a răspuns la fel de prompt, semn că în PSD se joacă „derby della Capitale”. Mihai Tudose i-a rupt aripile Gabrielei Firea: „Păi stați un pic, hai să mai măsurăm, să mai vedem, nu poate să vină cineva să spună că acela este candidatul pentru că așa se dorește! Aceasta este decizia PSD București, dar, ce se întâmplă la nivel central, este altă discuție”.

Cu alte cuvinte, frână, Gabi, că te prinde radarul elanului electoral și-ți iei o amendă de nu mai poți să conduci nici biroul de europarlamentar care ți s-a promis!

Piedone, prins între ANI și bani

Nu știm ce vrea PSD-ul pentru București, care-i planul (bine, e posibil ca nici măcar Marcel Ciolacu să n-aibă vreo idee!), dar intuim ce urmărește Piedone.

Pe nepusă masă, mai zilele trecute, primarul de la „5” și-a făcut drum în Parlament (are fiul deputat) și, cum tot era prin zonă, s-a împiedicat de pragul biroului lui Marcel Ciolacu. La plecare, hop și presa la ușă, coincidența naibii, fix cât să rețină declarația-anunțcă Piedone candidează și vrea să o facă având sprijinul PSD!

Întrebat ce-i cu toată povestea asta și dacă Partidul Social Democrat deja are om pentru PMB, Ciolacu s-a fâstâcit ca o fată mare, dar a sfârșit prin a dat o declarație de politician slab, fricos, nepregătit – „Eu primesc zeci de scrisori, nu mă transformați pe mine, prim-ministru, în om care trebuie să răspundă la fiecare ce-i trece prin cap. Eu vă răspund foarte clar – nu mă puneți să vă răspund la fiecare solicitare a fiecăruia ce-i trece prin cap”.

Așadar, rugat să comenteze afirmațiile lui Piedone, iată-l pe Ciolacu amintindu-și că e primul-ministru al României și nu se cade să vorbească el, de la înălțimea tronului pe care guvernează, despre „fiecare solicitare a fiecăruia”. Păi, atunci, cum de l-ai primit pe acest „no-name” în biroul tău mai zilele trecute și ai stat cu el de vorbă, punând Capitala la cale?! Ce, biroul premierului este „open space”, intră cine vrea acolo?!

Uneori, simțul ridicolului îi prinde din urmă pe politicienii români.

Un Dan OstaFie de candidat

Pe Nicolae Ciucă, însă, l-a și faultat.

Uitând când le vorbea românilor despre austeritate și cât de mult înțelege el nevoile fiecăruia, ex-premierul nostru s-a dus să-l curteze pe Dan Ostahie la un restaurant de lux, unul cu vin de 3000 de euro sticla, după relatările presei. Negocieri aprinse, discuții importante și care, în mod cert, nu puteau fi purtate decât la un pahar de calitate, altfel nu se dezlegau limbile.

Lui Dan Ostahie îi place la restaurant Până la primărie e cale lungă

Patronul Altex ar fi, așadar, a doua alegere a PNL pentru candidatul la Primăria Capitalei. A doua, da, căci prima a fost Dan Șucu, dar boss-ul Mobexpert este din altă ligă și n-a vrut să se încurce. Cică le-a dat cu flit liberalilor transmițându-le să nu-l mai deranjeze că nu stă la masă cu pierzătorii.

Dan Ostahie este un antreprenor de succes în România şi, dacă va considera şi va aprecia că poate să facă pasul către politică, va fi foarte bine. Nu i-am propus să fie candidat. Mi se pare normal, faţă de orice persoană, să fie consultat dacă poate fi sau nu sondat”, a parat Ciucă întrebările referitoare la întâlnirea sa cu Dan Ostahie, o șuetă la care a mai luat parte și unul dintre cei mai mari combinatori din țară, personaj de care mulți credeau și sperau că clasa politică românească a scăpat definitiv.

Nici Ciolacu n-a spus mai multe în public, dar a avut grijă, pe canale ferite, să afle partenerii liberali că nu-l încântă propunerile lor cu un candidat milionar pentru Primăria Capitalei.

Nicușor Dan a prins glas, dar falsează

Nicușor Dan a prins glas, dar falsează și ne spune că, de fapt, rechinii imobiliari ai celorlalți nu sunt buni, doar ai lui au pedigree și merită ținuți în brațe.

Așa au tradus unii, pe ici, pe colo, afirmațiile lui legate de jocurile PSD-PNL pentru alegerea candidatului la PMB.

Nicușor Dan vorbește ca să se audă

Vrând să se dea interesant, actualul primar general a spus că „rechinii imobiliari își caută candidat la Primăria Capitalei un executant”. El vorbește de rechini imobiliari, prietenul lui „Câine”, spaima spațiilor verzi din parcuri!?

Bine, și în cazul său lucrurile sunt clare, a fost puternic sprijinit (din toate punctele de vedere!) de anumite grupuri de interese, iar acum trebuie să facă totul ca să mai câștige un mandat. Bugetul Capitalei e prea mare (de 11,4 miliarde lei pe anul trecut, 2023!) ca să nu stârnească pofte, așa-i, Nicule?!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
2.483 afisari

12 COMENTARII

  1. Dacä Bucurestenii o voteazä pe FIREA la primäria capitalei, sä nu uite de anii cand FIREA a fost la conducerea primäriei generale, si nu a fäcut nimic, dar absolut NIMIC !!! FIREA si VIORICA DÄNCILÄ sunt douä ANALFABETE, care supravietuiesc numai datoritä faptului cä fac parte din partidul mafiot….PSD.

  2. De crezi nea Cezarica, „stirea” care ne-ai servit-o ca-i prospătura?? Pai, numai gagalicii de la grădiniță ar crede altceva, decât ca banul e ochiul dracului și atrage muștele ca baliga.

  3. Spotmedia . ro , 29.02.2024 , ora 06:25 , articol de Emilian Isaila .

  4. Ăștia vorbesc despre ‘echipa câstigătoare’ nu despre câștiguri pentru bucureșteni !

  5. „Miliardele de euro din bugetul Capitalei, adevărata miză pe București!”
    Pai voi ce credeati, ca astia se bat de dragul orasului si al cetatenilor ? Nu taticu, miza e purcoiul de bani de la bugetul Capitalei. Nu-i de colea sa invarti zeci de miliarde de euro anual. Mai cade pe jos o felie rupta, mai cad firimituri, se aduna de un pranz bun.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger