AcasăPoliticaMihalache ridica iar capacul de pe oala acoperitilor

Mihalache ridica iar capacul de pe oala acoperitilor

Dan Mihalache a relansat vanatoarea ofiterilor acoperiti, dupa ce a spus ca CSAT nu are instrumentele necesare unei verificari temeinice

Starniti de Dan Mihalache, care a afirmat ca CSAT nu dispune de intrumentele necesare verificarii miilor de magistrati, membrii CSM o iau din nou pe urmele ofiterilor acoperiti.

Dan Mihalache a relansat vanatoarea ofiterilor acoperiti, dupa ce a spus ca CSAT nu are instrumentele necesare unei verificari temeinice

Dan Mihalache: ”Daca ma intrebati pe mine e un pic complicat si nu vad aici foarte bine rolul CSAT (in operatiunea concreta de verificare a existentei ofiterilor acoperiti – n.r.). Poate intr-o zi aceasta prevedere ar trebui regandita pentru ca  CSAT nu are instrumente la dispozitie pentru a verifica 23.000 de magistrati”. Aceasta este declaratia care i-a facut pe membrii CSM sa puna la indoiala verdictul dat de CSAT – ”Nu exista ofiteti acoperiti in Justitie” – si sa ceara sa vada cu ochii lor dovezile care confirma concluzia trasa de CSAT. Mai mult in sedinta CSM de ieri magistratii au sustinut ca verificarea patronata de CSAT este ”ilegala” daca cercetarile propriu-zise au fost efectuate tot de serviciile de informatii banuite a-si ”patronii” ofiterilor acoperiti. Ca urmare, judecatorul Norel Popescu vrea acum ca CSM sa ceara Comisiei parlamentare de supraveghere a activitatii SRI sa verifice daca SRI a fost acela care a facut cercetarile menite sa elucideze problema ofiterilor (SRI) acoperiti. Demers complet inutil tinand cont de ”eficienta” demonstrata de Comisia SRI de la infiintare si pana in prezent, dar asta este tot ce isi pot permite magistrati, conform legislatiei in vigoare.

Tariceanu il pune pe Iohannis la treaba

Constient in sinea lui ca problema ofiterilor acoperiti nu-si va gasi rezolvare pe malurile Dambovitei, Calin Popescu Tariceanu nu a vrut sa rateze ocazia de a-i mai da un bobarnac lui Klaus Iohannis. ”Comunicatul dat de Presedintie la situatia ofiterilor acoperiti din justitie m-a lasat perplex. Spunea ca nu au posibilitatea sa verifice 23.000 de persoane din justitie. Dar problema nu se solutioneaza astfel. Si nici solicitari ale Asociatiei Magistratilor din Romania catre servicii nu se pot face pentru ca serviciile vor raspunde ca au zero ofiteri acoperiti. Dar, dupa 1990, au fost ofiteri acoperiti in Justitie, a spus-o chiar fostul presedinte Traian Basescu, cu subiect si predicat (…) CSAT si presedintele au obligatia sa dea un raspuns la aceasta problema, nu comunicate de presa seci sau care evita sa dea raspunsuri”, a rearuncat Tariceanu pisica moarta in curtea presedintelui Iohannis.

author avatar
Simona Badulescu
264 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger