AcasăPoliticaMihai Tudose, mesaj pentru politicienii români. „Hai să nu mai fim o...

Mihai Tudose, mesaj pentru politicienii români. „Hai să nu mai fim o țară care arde gazul”

Europarlamentarul Mihai Tudose a postat pe pagina sa de socializare un mesaj adresat actualei guvernări, în care anunță că Parlamentul European a aprobat finanțarea din partea UE a activităților legate de gazele natural.

„Nu ardeți gazul de pomană!”, a transmis europarlamentarul Mihai Tudose

Parlamentul European dă undă verde finanțării UE pentru activitățile legate de gazele naturale – declarate combustibil de tranziție spre economia neutră climatic. Am votat ieri în plenul europarlamentar pentru amendamentul care permite continuarea investițiilor în infrastructura gazelor naturale și azi am votat raportul final, consecvent fiind cu acțiunile pe care le-am întreprins ca premier și ministru al Economiei.

Spuneam, încă de acum trei ani, că, dacă ne jucăm cartea cum trebuie, România va deveni hub energetic regional. Era la prezentarea celui mai mare zăcământ onshore de gaze naturale descoperit de statul român în ultimii 30 de ani. Între timp, Romgaz a început cu succes exploatarea la Caragele – Buzău. Iar pe partea de transport, am lansat din 2015 transformarea Transgaz în actor regional, prin demararea construcției celor două gazoducte esențiale pentru interconectivitatea rețelei noastre: BRUA și Iași – Ungheni – Chișinău. Mă bucur că anul acesta Transgaz finalizează ambele proiecte”, transmite europarlamentarul Mihai Tudose.

  Mihai Tudose cere Guvernului să acționeze mult mai ferm

„Pentru noi, ca țară, este esențială finanțarea europeană din Fondul pentru Tranziție Justă, pe care l-am votat azi la Bruxelles. Ne-am putea valorifica potențialul de mare producător de gaze naturale, în contextul ce nu ne va fi ușor, economic și social, al închiderii minelor de cărbune. Mai rămâne să fie de acord și Consiliul UE, care în iunie a respins propunerea României, Poloniei, Cehiei și Greciei ca infrastructura gazelor naturale să poată fi finanțată din Fondul pentru Tranziție Justă.

Cer Guvernului să acționeze mult mai ferm, la nivelul Consiliului, pentru interesul vital al României de a-și putea valorifica resursele! E primul pas. În etapa următoare, cei care vom guverna după alegeri trebuie să relansăm petrochimia. Cred în continuare un lucru pe care l-am spus când eram ministrul Economiei (și unora nu le-a căzut bine vorba asta): hai să nu mai fim o țară care arde gazul, la propriu şi la figurat!”, se arată în mesajul lui Mihai Tudose.

author avatar
Eli Dan Davidescu
221 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...