AcasăPoliticaMihai Tudose, ironii după eșecul negocierilor dintre PNL, UDMR și USR PLUS:...

Mihai Tudose, ironii după eșecul negocierilor dintre PNL, UDMR și USR PLUS: „Jocurile Foamei de Putere la Vila Lac”

Mihai TudoseMihai Tudose, ironii după eșecul negocierilor dintre PNL, UDMR și USR PLUS: „Jocurile Foamei de Putere la Vila Lac”

Mihai Tudose, vicepreşedintele PSD, a comentat, duminică, negocierile pentru formarea unei majorităţi şi a noului Guvern, catalogându-le drept „Jocurile Foamei de Putere la Vila Lac”.

„Jocurile Foamei de Putere la Vila Lac. Sinistru spectacolul de la Vila Lac, în care luzării alegerilor din 6 decembrie trag de hălcile puterii, care pentru ei şi atârnătorii lor înseamnă bani şi privilegii”, a scris, duminică, Mihai Tudose pe Facebook.

Acesta susţine că, în timp ce la Vila Lac „se desfăşoară încăierarea pe ciolan, în Capitală cresc munţii de gunoaie, dindărătul cărora rânjesc şobolani graşi”.

Fiecare partid cu premierul său

Negocierile între PNL, USR-PLUS şi UDMR pentru formarea unei majorităţi parlamentare şi a noului Guvern au fost suspendate, duminică, după numai două ore. Formaţiunile politice nu au ajuns la un acord.

Potrivit unor surse apropiate discuțiilor, citate de Hotnews, discuțiile au fost sistate la propunerea lui Ludovic Orban. Liderii celor trei partide au convenit să se vadă după consultările de la Cotroceni care sunt programate luni. De altfel, fiecare partid va merge la discuțiile cu Klaus Iohannis cu propria propunere de premier.

Sâmbătă, cele două variante propuse de liberali, care au început de pe poziții de forță negocierile au fost respinse de USR-PLUS și UDMR. Mai exact, Ludovic Orban a propus ca cele trei posturi să fie discutate separat, iar ulterior, când discuțiile s-au blocat în jurul funcției de la camera Deputaților a avansat varianta unei competiții deschise în Parlament, câștigătorul garantând prin acord scris că va susține candidatul celuilalt partid la șefia Senatului.

author avatar
Andreea Vlad
418 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger