AcasăPoliticaMihai Tudose evaluează situația de la Spitalul Foișor: nu mai reprezintă „problema...

Mihai Tudose evaluează situația de la Spitalul Foișor: nu mai reprezintă „problema Voiculescu”. Ce îi reproșează lui Cîțu

mihai tudoseMihai Tudose evaluează situația de la Spitalul Foișor: nu mai reprezintă „problema Voiculescu”. Ce îi reproșează lui Cîțu

Europarlamentarul Mihai Tudose îl critică pe Florin Cîțu, pentru situația fără precedent care a avut loc vineri noapte la spitalul de Ortopedie Foișor din Capitală.

Politicianul a explicat că evacuarea pacienţilor non-covid nu mai reprezintă „problema Voiculescu”, ci este „problema Cîţu şi problema Cioloş”.

„Problema s-a chemat Voiculescu până ieri, pe la ora 22-23.00, așa. După ora 23.00, la vreo două ore după ce a început nebunia, nu mai este problema Voiculescu, ci este problema Cîțu și este problema Cioloș. A ieșit domnul Barna și a spus că e de la ceilalți, deci de la Cioloș, căci succesul are părinți multipli, dar eșecul e cam orfan. Până la urmă al cui e Voiculescu ăsta? Că nu ni l-a adus cineva de pe Lună. Nu și-l mai asumă nimeni, nu?”, a declarat Mihai Tudose pentru Mediafax.

Critici pentru premierul Cîțu

Social-democrat îl critică pe prim-ministurl Florin Cîțu inclusiv pentru anunțul privind revenirea la normalitate. „Păi nu a ieșit Cîțu să ne spună că s-a mai relaxat treaba? Nu ieșeam noi peste o lună și ceva la normalitate… Era . Păi ăsta e un pas pentru întoarcerea la normalitate? Asta e normalitatea lui Cîțu și Cioloș? Iese Barna și spune că disconfortul acela a fost o chestie asumată, că au fost mici nemulțumiri…

Sunt mici nemulțumiri când scoți o sută de oameni din spital cu perfuzii și cu oase rupte? Dar nu ar vrea dl. Cîțu să-l ia pe dl. Cioloș și să-și rupă câte un picior unul la altul? Sau poate o mână. Sau poate gâtul, că poate avem noroc și scăpăm… Să se interneze ei și după aia, după ce îi scoate cineva în parc, să ia aer, cu oase rupte, să mai stea ei de vorbă despre cât de bine și cum arată disconfortul la români”, adaugă Tudose.

De asemenea, Mihai Tudose precizează că managerul de la Spitalul Foișor este în funcție din 1997. „După umilele mele cunoștințe de istorie, în 1997 la putere era PNL, cu majoritate în Consiliul General cu tot. Primar era Viorel Lis. Acum să mă iertați, eu înțeleg că e foarte multă lume care nu o iubește pe doamna Firea, dar să o confunzi pe doamna Firea cu Lis mie mi se pare cam ciudat. Chiar nu seamănă doamna Firea cu Viorel Lis”, conchide Mihai Tudose.

Spitalul Foișor din București a devenit spital COVID. Pacienții non-COVID au fost externați într-un mod umilitor, în miez de noapte, fiind mutați în alte unități spitalicești.

author avatar
Andreea Vlad