AcasăPoliticaMihai Tudose amenință cu alegeri anticipate. Scenariul în care se va ajunge...

Mihai Tudose amenință cu alegeri anticipate. Scenariul în care se va ajunge la această decizie radicală

Mihai-Tudose

Mihai Tudose a tras un semnal de alarmă: dacă preşedintele Klaus Iohannis nu desemnează un premier de la social-democraţi, se va ajunge la alegeri anticipate.

Europarlamentarul PSD a adăugat că trebuie respectat acordul din coaliție, care prevede rotația premierilor.

Anticipatele, o variantă din Constituţie

Tudose spune că alegerile anticipate pot fi făcute doar printr-un consens politic.

În mod normal, trebuie să facem aşa cum s-a stabilit, rotativă, mai guvernăm şi cu asta basta. Anticipatele reprezintă o variantă prevăzută în Constituţie.

Dacă nu facem rotativă, e clar că se fac anticipate. Dacă jucăm pe ce preferă fiecare, s-ar putea să obţinem un haos.

Eu zic că ar trebui să se întâmple ce e mai bine pentru ţară şi, dacă se poate, să răspundem şi voinţei românilor, ar fi superb„, a adăugat acesta la Prima TV.

Ar putea fi un alt premier decât de la PSD?

Europarlamentarul a fost întrebat și dacă se așteaptă la posibilitatea ca președintele Iohannis să desemneze alt premier decât unul de la PSD.

Teoretic, bineînţeles, practic, nu cred. Dar dacă va face acest lucru, ajungem la anticipate. Dacă lucrurile nu vor funcţiona sau noi toţi ajungem să o luăm de la capăt mai bine le punem pe patru ani şi ştim o treabă cu ţara asta.

Facem chestia asta. Sau poate au ei alte idei, nu ştiu, pune domnul preşedinte pe altcineva. Creează PNL-ul o altă majoritate”, a mai spus Tudose.

Conform Protocolului coaliţiei de guvernare, Nicolae Ciucă ar urma să aibă mandat ca premier până pe data de 25 mai 2023, când postul va fi preluat de premierul nominalizat de PSD, până la alegerile generale din 2024.

author avatar
Andrei Ștefan
720 afisari

27 COMENTARII

    • nu este cel care si-a dat demisia , la fel ca Ponta???
      Cu alte cuvinte , iti da Dumnezeu sansa sa ramai in istorie ca ai condus un popor si pleci ca ultimul betiv al satului…
      Si-a pierdut dreptul la opinie….

  1. tudose ameninta cu ce nu se poate , tipic psd . face parte din teatrul pe care il joaca psd si pnl de 33 de ani .

  2. SOLUTIA ALEGERILOR ANTICIPATE A FOST SI ESTE VALABILA DE 34 DE ANI . Pt. EXPRIMARE SI INTERES PUBLIC GENERAL TUDOSE …TREBUIE CONSULTAT DE O COMISIE DE PSIHARI……

    • tu chiar crezi ca ai spus o gluma ? iar ii suna telefonu , da de ce iar ? cine ti-a spus ca suna telefonu . apuca-te de altceva , de laba eventual , si lasa glumele pentru cei care se pricep …

  3. Bai Tudose, bai kartoforule ordinar, fwu-te-i in gura pe astia, nu te lasa !! Bai, voi sunteti praf si pulbere din toate punctele de vedere, azi-maine ungurii va iau Ardealul, si voi visati zertifikate verzi pe pereti, asta da Idiocracy in stil mioritik !! Bai Tudose, dar cand vin rusnacii aia salbatici in ceva vizita ne-anuntata, voi cand o sa intoarceti armele impotriva amerlocilor asupritori, tot la 23 August ? Ha ha ha 🙂 Stii bine ca aia altfel o sa va bombardeze toate vilele voastre de neam prost, si decat sa ramaneti fara ele, automat capitulati in prima zi 🙂 Nu uita sa ii dai si un cap in gura la caraghiosul ala de Bode, ca prea e un maskarici ordinar 🙂

  4. ce te zvarcolesti asa handicapat turbat , spune-i infirmierei sa-ti aduca sedativele hidosule !

  5. Betivanul asta a incasat spaga de la podul peste Dunare si acum da sfaturi si avanseaza amenintari. Oare sa nu fi descoperit „mama justitie” spaga lui Tudose ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger