AcasăPoliticaMihai Gâdea, prestația ridicolului

Mihai Gâdea, prestația ridicolului

Teoretic, ceea ce se întâmplă peste zi și este foarte important ar trebui să constituie sinteza unei zile. Repet, doar ceea ce este foarte important și după o selecție dură. Cam așa se proceda la începuturile emisiunii promovate de Gâdea. Și la multă vreme după ce aceasta a intrat în preferințele românilor.

De ceva vreme, realizatorul TV a schimbat foaia. Sau stăpânii. Sau euro primiți de la Guvern în cadrul campaniei de pomană națională. La ce preț i-o fi schimbat?

Mihăiță, fără Google!

Am văzut sinteza unei zile, acum ceva vreme, unde cel mai important lucru de pe pământ a fost erupția acneică juvenilă. O problemă delicată și acută. Mă așteptam la o continuare, cumva, în altă zi, unde să se abordeze în același registru serios și acuplarea la meduze. Nu râdeți. Copiii sunt de o inteligență precoce și vă pot întreba. Ce să le spui dacă nu te lămurește Gâdea? Am văzut cum sinteza unei zile poate ajunge o dezbatere pe teme de Covid-19, unde sunt tămâiați toți rămașii fără publicitate. Adevărul este că, de când cu epidemia, lui Gâdea i-a scăzut drastic libidoul politic și cântă acum după partituri penibile. N-am nimic cu fostul predicator care, pe vremuri, îi spunea lui Vântu că vrea să facă emisiuni cu Dumnezeu.

Probabil că Doamne-Doamne era în turneu și nu a mai avut timp de el. Și nici cu patronul lui Gâdea nu am ceva, dar trăiesc cu impresia că Antena 3 a trecut în proprietatea lui Covid-19. Am vrut să scriu Arafat, dar n-are indicativ la nume. Aeară, în schimb, am trăit cu sufletul la gură întâlnirea lui Gâdea cu improvizația și șarlatania televizată. L-a adus în platou pe Shelly, nume conspirativ pentru incultură, superficialitate, bătut apa în piuă și slalom printre zerouri intelectuale.

Băiețașul s-a întrecut pe sine în a ne da lecții. Aprecia cu tupeu profesorii în condițiile în care bănuiesc că nu a ajuns la Umberto Eco sau Garcia Marquez. Critica de zor învățământul românesc deși nu am auzit ca Sorbona să sune după el și să-l ceară. Nu ca student, ci profesor. Gâdea i-a prevăzut un viitor strălucit în politică. Nu știu după ce criterii. După aroganța că are mașină scumpă? După insolența că banii nu sunt o problemă pentru el? I-aș explica lui Gâdea ce înseamnă să fii ridicol, dar mi-e că se repede la Google. Nu pentru ridicol, ci pentru Shelly.

author avatar
Valentin Boeru
5.364 afisari

2 COMENTARII

  1. Antena 3 nu mai produce ? Trebuie pus biciul pe ei , ne lasa vraiste taman acu , cand vin alegeri ?

  2. AM SPUS – O ȘI O REPET GADEA A RENUNTAT LA JURNALISM ,ÎN FAVOAREA BANILOR ,DAR SIGUR ȘI – A SCHIMBAT ȘI STĂPÂNUL .AM RENUNTAT SA MAI URMARESC EMISIUNILE LUI,PUR ȘI SIMPLU MĂ PLICTSESC

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger