AcasăPoliticaMihai Chirica și-a anunțat decizia, după ce a fost trimis în judecată:...

Mihai Chirica și-a anunțat decizia, după ce a fost trimis în judecată: ”Mi-am câştigat mandatul cinstit” – VIDEO

Mihai Chirica și-a anunțat decizia, după ce a fost trimis în judecată: ”Mi-am câştigat mandatul cinstit” - VIDEO

La o zi după ce s-a aflat că Mihai Chirica a fost trimis în judecată, fiind acuzat de abuz în serviciu, primarul din Iași a anunțat că nu are de gând să facă vreun pas în spate, dar a anunțat că nu va mai candida pentru nici o funcţie politică, până când nu se va lămuri situația sa.

Drept urmare, s-a înțeles că nu ia în calcul să plece de la șefia organizaţiei municipale a PNL Iaşi. ”Nu voi face nici un pas lateral, nici un pas în spate şi nici piruete politice nu voi face. (…) Cât timp în instanţele din România va fi un dosar în care eu am calitatea de inculpat (…), chiar dacă pledez nevinovat, eu nu voi candida pentru nici o funcţie politică. Dacă mâine ar fi alegeri în PNL Iaşi, eu nu îmi voi depune candidatura pentru nici o funcţie politică. Este imoral să trag după mine un partid în condiţiile în care eu nu pot să fiu fără pată și să cer de la alții. Îmi voi duce mai departe crucea asta până când îmi voi rezolva problema, dar nu voi candida la nici o funcţie politică”, a precizat Mihai Chirica, joi, într-o conferință de presă.

Chirica: N-am furat de la Primăria Iaşi

Mai mult, liberalul a fost cât se poate de clar și cu privire la intențiile sale în fruntea Primăriei Iaşi. ”Din punct de vedere administrativ, această chestiune nu este legată de un act de corupţie. N-am furat de la Primăria Iaşi, n-am dat la nimeni de la Primăria Iaşi și nu am luat pentru mine nimic. Prin urmare, mi-am câştigat mandatul cinstit. Și pledez pe prezumția de nevinovăție, astfel încât instanţa va decide care va fi drumul meu ulterior. Și-mi voi vedea de mandat”, a subliniat edilul Chirica.

Precizările primarului din Iași vin după ce colega sa de partid, Raluca Turcan, făcuse trimitere, în contextul trimiterii acestuia în instanță, la eventualitatea să se ajungă la un pas în spate. ”Aceeaşi faţă de orice persoană trimisă în judecată şi anume că ar trebui la un moment dat să facă un pas în spate din funcţiile publice, din demnităţile publice”, a răspuns liberala, miercuri seară, la postul public de televiziune, întrebată despre raportarea sa față de Chirica.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi a anunțat trimiterea în judecată a actualului primar liberal, într-un dosar în care sunt vizate mai multe persoane.

În rechizitoriul făcut public se precizează, între altele, următoarele aspecte:

”În cursul anului 2013, inculpaţii CHIRICA MIHAI, NICHITA GHEORGHE, FLORESCU DOINA, CHIŞCĂ COSTICĂ-EUGEN şi TOMORUG PETRU DUMITRU, au demarat o procedură de achiziţie nelegală, procedură în baza căreia, la data de 16.05.2013, Municipiul Iaşi a încheiat patru contracte de leasing operaţional, în calitate de utilizator, având ca obiect trei autoturisme marca Skoda Octavia şi unul Skoda Superb, cu toate că, la acel moment, le era interzisă autorităţilor şi instituţiilor publice, potrivit art. 24 alin. (1) din O.U.G. nr. 34/2009, preluarea în leasing de autoturisme.

Durata contractului a fost de patru ani; prin respectiva achiziție, s-a cauzat atât o pagubă bugetului local al Municipiului Iași, în cuantum de 503.482,17 lei, cât și o vătămare a intereselor legitime ale unității administrative – teritoriale Municipiul Iași”. La data respectivă, Chirica era viceprimar, ”înlocuitor de drept al primarului”, edil fiind Gheorghe Nichita. DETALII AICI.

154 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bre mafiotule Chirica, nu te lasa, nu da un pas inapoi, Dragnea iti transmite ca ti-a rezervat un loc la el in celula! Si asteapta-i si pe subordonatii tai din primarie si pe confratii imobiliari ca sa continuati orgiile prin parnaie!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger