AcasăPoliticaMetroul DERAIAZĂ relaţia Capitală - Provincie. Sorin Grindeanu pune povara financiară în...

Metroul DERAIAZĂ relaţia Capitală – Provincie. Sorin Grindeanu pune povara financiară în sânul bucureştenilor

metrou

​Sorin Grindeanu vrea să scoată Metrorex de la Ministerul Transporturilor. El ar vrea să predea această regie către Primăria Capitalei, pentru ca românii din Povincie, spune Grindeanu, să nu mai ţină metroul în spate.

În replică, primarul general Nicușor Dan spune că „Bucureștiul nu e ținut în spate de nimeni”, dimpotrivă.

Grindeanu îl aşteaptă pe Dan la discuţii

Sorin Grindeanu a declarat luni că este „deschis” pentru discuții cu Primăria București pentru un transfer al Metrorex care este susținut acum din bani de la Ministerul Transporturilor.

Am mai spus acest lucru – de ce nu se plăteşte de la bugetul statului transportul în comun la Cluj, la Iaşi, la Craiova, la Timişoara?

Eu sunt deschis să am o discuţie cu Primăria Generală a Bucureştiului, dacă îşi doresc acest lucru, astfel încât totuşi transportul în comun în Bucureşti să fie în gestiunea Municipiului Bucureşti.

Legea poate fi făcută în aşa mod încât, şi nu vreau să fiu înţeles greşit, tot acest transport e de interes naţional, se pot găsi soluţii. Dar de ce să plătească un moldovean pentru transport? Ştiu că supăr bucureştenii acum, dar nu e corect”, a spus ministrul Transporturilor.

Primarul spune că Bucureşt ţine Provincia în spate

Nicușor Dan îi transmite lui Grindeanu că Bucureştiul produce un sfert din PIB-ul României.

„Bucureștiul nu e ținut în spate de nimeni! Nici de Timișoara, nici de Iași, nici de alte orașe sau județe. Dimpotrivă, Bucureștiul e cel care contribuie la susținerea celorlalte regiuni ale țării, iar asta e firesc pentru dezvoltarea României.

Cu 10% din populația țării, Bucureștiul produce aproximativ un sfert din PIB-ul României. Constat că PSD e în continuare un partid anti-București”, a postat Nicuşor Dan.

Altfel, Sorin Grindeanu a subliniat că situaţia de la Metrorex este cauzată de contractul de mentenanţă, care nu a fost plătit. Contractul a fost reînnoit la sfârşitul anului trecut pe o durată de 15 ani.

Ministrul susţine că tot timpul au existat întârzieri la plată, dar asta nu înseamnă că Metrorex nu ar trebui să respecte termenii contractului.

author avatar
Andrei Ștefan
448 afisari

6 COMENTARII

  1. GRINDEANU TREBUIE EXAMINAT PSIHIATRIC SI FUNCTIE DE REZULTAT SA PLATEASCA CONSECINTELE DECIZIILOR SALE CATASTROFALE DE CAND A AVUT FUNCTII PUBLICE ….

  2. Discutia este veche de… 30 de ani! La fel si trecerea ELCEN de la Min Economiei la PMB…

  3. Pai, sa descentralizam, zic…sa eliminam subventiile si studentii (mai ales provinciali) si delegatii/detasatii, copiii baronilor si a acolitilor, care nu pot decat in Bucuresti…sa plateasca bilet intreg la metrou…sa plateasca taxe pe proprietatile ascunse, pe numele altora si sa li se elimine indemnizatiile pentru chirii…sa traiasca in Bucuresti ca bucurestenii, cu taxe bucurestene si procentul imens de incasari sa ramana aici, nu sa se imparta la toti atarnatorii si progresistii de rit nou…oricum au avantajul porcului de Craciun si mielului de Pasti, plus mancare pusa „pe tren” tot anul in vreme ce contributorii cu adevarat bucuresteni platesc si mararul ala pe care li-l „imputa” ardielenii…ca tot am aflat zilele trecute de la un necapitalist ca „legea e pentru prostii de bucuresteni, noi suntem uniti…”

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger