AcasăPoliticaMesajul premierului Cîțu, aflat în plină campanie pentru șefia PNL, către primari:...

Mesajul premierului Cîțu, aflat în plină campanie pentru șefia PNL, către primari: ”Nicio rectificare bugetară nu se va face la…” – VIDEO

Mesajul premierului Cîțu, aflat în plină campanie pentru șefia PNL, către primari: ”Nicio rectificare bugetară nu se va face la...” - VIDEO

Șeful Guvernului, aflat, după cum se știe, în plină campanie pentru șefia PNL, a participat, luni dimineață, la reuniunea Adunării Generale a Asociației Municipiilor din România, forul condus de către liberalul Emil Boc, edilul Clujului.

”Această guvernare este diferită. De aceea sunt astăzi aici, să vă asigur că eu am nevoie de toată lumea, de toţi primarii şi de toţi preşedinţii de consiliu judeţean pentru a dezvolta România.

Cele 76,2 miliarde de euro din fonduri europene şi PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență-n.n) trebuie implementate de toată lumea, de toţi primarii, de toţi preşedinţii de consiliu judeţean. Avem nevoie de toate resursele pentru a atrage aceşti bani”, a fost auzit spunând Florin Cîțu, aflat de-a dreapta edilului Boc.

Cîțu: Fără niciun fel de criterii politice

Referindu-se, concret, la rectificarea bugetară, despre care recent s-a aflat că ar putea avea loc în luna august, premierul Cîțu – care deține, interimar, și prerogativele de ministru al Finanțelor, după recenta revocare a lui Alexandru Nazare din echipa guvernamentală – a ținut să le mai transmită edililor un mesaj.

”Nicio rectificare bugetară nu se va face la partid, atât timp cât voi fi prim-ministrul României. Toate aceste lucruri se vor face în Guvernul României, fără niciun fel de criterii politice”, a susținut Cîţu, în cadrul declarațiilor pe care le-a fpcut la reuniunea Adunării Generale a Asociației Municipiilor din România.

Cu ochii pe costurile cu cheltuielile de personal

Până să ajungă să participe la această întrevedere, Cîțu declarase, luni dimineață, că are de gând să afle de la primari ce proiecte au exact. ”Astăzi, este foarte simplu: împreună cu toți primarii dezvoltăm România și vreau să aud de la domniile lor care sunt proiectele. La recenta întâlnire, am ascultat doleanțele primarilor, dar am avut și eu câteva doleanțe, în special în ceea ce privește reforma în administrația locală.

Deci, e vorba să ne uităm la costurile cu cheltuielile de personal, să ne uităm la alte cheltuieli, să vedem cum putem să îmbunătățim lucrurile. Dar, bineînțeles, ei știu foarte bine, i-am susținut anul trecut, când a fost vorba de acele alocări din impozitul pe venitul global, de 64%, în continuare îi voi susține și vom discuta exact cum putem să împărțim acești bani. O să fie o discuție aplicată, după aceea o să știm mai multe”, a dat asigurări liberalul aflat în fruntea Executivului.

Cîțu: Suntem aici să dezvoltăm România, nu anumite localități

Întrebat, concret, dacă există pericolul ca o parte dintre primari să nu primească bani pentru proiectele pe care le au în derulare, cum s-au plâns în urmă cu câteva săptămâni, Cîțu a răspuns scurt: ”Niciun pericol, niciun pericol. Suntem aici să dezvoltăm România, nu anumite localități”.

Pe de altă parte, în contextul schimbării lui Nazare din Guvern, Ludovic Orban, liderul PNL, care aspiră la un nou mandat în fruntea partidului, la Congresul din toamnă, făcuse o declarație sonoră cu privire la acest subiect al rectificării bugetare.

Orban: Aş vrea să sper că nu este nicio legătură între revocarea domnului Nazare şi rectificarea bugetară

Mai ales că s-a adus în discuție faptul că interimatul pe durata a 45 de zile, asigurat de către premier, coincide cu perioada în care va fi făcută această rectificare. ”Aş vrea să sper că nu este nicio legătură între revocarea domnului Nazare şi rectificarea bugetară. De asemenea, vreau să cred, deşi mi-e foarte greu, că nu există nicio legătură între faptul că Alexandru Nazare nu a apărut în poză (cu premierul, la anunțarea candidurii la şefia PNL -n.n.) şi cu faptul că a fost demis”, a susținut Orban, pe 8 iulie, chiar în ziua în care a fost schimbat ministrul Finanțelor.

179 afisari

3 COMENTARII

  1. & „Macho Man” , i s-a năzărit lu’ Nazare și nu a vrut să facă poză, pentru portofoliu, cu distinsul, așa cum ne comunică pnl-iștii educați, ? Nazare a fost considerat needucat și de educatul de la Cotroceni, ?

  2. @ Dacă educatul de la Cotroceni l-a distins din mulțime premisa este că s-a făcut remarcat, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger