AcasăPoliticaAlegeri în Ungaria. UDMR, deja cu pretenții în Ardeal! / „Un lucru...

Alegeri în Ungaria. UDMR, deja cu pretenții în Ardeal! / „Un lucru e cert”

Mesaj sonor de la vârful UDMR, după alegerile din Ungaria. Se ridică deja cu pretenții în Ardeal: „Un lucru e cert” (sursa foto: Facebook/Kelemen Hunor)

După ce Viktor Orban și-a proclamat victoria în alegerile parlamentare de duminică, în urma cărora obține al patrulea mandat de premier, liderul UDMR a reacționat. Și nu oricum. Ci dând ca sigur faptul că, în următorii patru ani, „cazul maghiarilor din România și Transilvania va fi important” pentru Executivul de la Budapesta.

După ce s-a aflat că partidul lui Viktor Orban a ieșit pe primul loc la scrutinul din 3 aprilie, Kalemen Hunor a ținut să transmită felicitări Fidesz-KDNP, „pentru rezultatul alegerilor”.

„Rezultatele preliminare arată că, cu o participare ridicată de aproximativ 70 la sută, alianța de partid care a format actualul guvern a câștigat cu încredere”, a scris liderul UDMR, luni dimineață, pe Facebook.

Citiți și: ALEGERI ÎN UNGARIA. Viktor Orban, mesaj direct transmis Bruxellesului! / Maghiarii dau cu flit UE – VIDEO

Zelenski, mesaj tăios pentru Viktor Orban, chiar în ziua alegerilor parlamentare din Ungaria

Kelemen Hunor: Un lucru e cert: cazul maghiarilor din România și Transilvania va fi important pentru Guvernul Ungariei

Kelemen Hunor a adus și mulțumiri publice maghiarilor din România. „Mulțumesc încă o dată poporului maghiar din România care au votat și mulțumesc organizațiilor locale ale RMDSZ și angajaților Fundației Eurotrans pentru munca depusă în ultimele luni.

De departe cea mai sonoră parte a mesajului pe care a ținut să-l transmită Kalemen Hunor, cu referire la recentele alegeri din Ungaria, e cea de la finalul postării.

Și anume: „Un lucru e cert: cazul maghiarilor din România și Transilvania va fi important pentru Guvernul Ungariei în următorii patru ani”.

Din câte s-a mai aflat, după numărarea a 94% din voturile de la recentele alegeri, alianţa Fidesz-KDNP are 53%, în timp ce coaliţia de opoziţie, formată din şase partide, are 35%.

author avatar
Andrei Coman
750 afisari

10 COMENTARII

  1. Peste tot în lume iese cine vrea cel ce numără voturile. În Ținutul Maghiarilor, Magyarország, desigur, nu este așa.
    53%, 5 cu 3 dă 8
    35% 3 cu 5 dă 8

  2. Io nopot ciolacu, ați uitat ce zicea Werner acum ceva ani, azi stau la masa, ca cei mai mari prieteni, cu asa clasa politica dezinteresata de țară și cetățenii, nu ar fi de mirare, ca Ungaria sa creeze probleme de instabilitate

  3. La fel HUNor de importante sacii de voturi de la opozitia Hungara care au fost gasiti la gunoi in Bucuresti care sunt fotocopiate si sunt trimisi in 3 directii.
    Bec Hungaria
    Comisia Europeană
    Curte Constitutionala Hunia
    Interpol

  4. Rahat în ploaie.
    Ungaria știe să aibă grijă de concetățenii ei, oriunde s-ar afla în lume. România nu e capabilă să aibă grijă nici măcar de cei ce locuiesc pe teritoriul țării.
    Ungaria investește anual 2 milioane de euro în Transilvania, în timp ce jegurile din România nu știu decât să fure și să se scuipe unii pe alții.
    Ungaria ia gaze de la ruși, direct, la preț preferențial, iar România, când a fost invitată de Rusia să preia gaze la preț preferențial, a refuzat, cu coada-n sus.
    Și altele, și altele.
    Realitatea e că maghiarii sunt mai deștepți, cu mult, față de români. Își văd interesul, nu le pasă de clica homosexuală-sorosistă, iar conceptul de suveranism e înțeles corect în Ungaria. În România totul e un gunoi, hoție, mahalagism, prostie și abjecție.
    Ar trebui să ne fie rușine de noi. Am ajuns batjocura lumii.

  5. Dea noua 20 milioane m³ zi pentru Ardeal din cei 60 zilnic iarna daca buni destept ajutat magar asta maghiar trecut friguri Papa mandru asa om cum nu vazut suprafata.

  6. Nu vor lua Ardealul,deocamdata i-au padurile de pe el sub ochii mamaligarilor mioritici.Cand va deveni desert teritoriul nu va mai interesa pe nimeni.

  7. Alooo, domnii din sud !!! Stiam ca Romania este tara poporului roman, din care fac parte si convietuiesc in pace si intelegere (nu toti), mai multe etnii. Nu stiam ca am ajuns sa avem, pe acelasi teritoriu si un popor maghiar, asa cum cred eu, pompos il numeste dl Kelemen H. Daca dansul are dreptate, atunci s-ar putea ca lucrurile sa devina putin cam ”importante” intr-adevar pentru guvernul de la Budapesta. Dar, sant sigur ca pt. dvs. mai important e cine pe cine schimba, in ce functie si cand. Sa nu cumva sa va dati seama cam tarziu, iar locurile sa fie ocupate de va veti mira de cine…Jo napot(fara nicio rautate).

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger