AcasăPoliticaMedicul Cîrstoiu, candidat al PSD-PNL pentru Primăria Capitalei: „Împreună vom învinge un...

Medicul Cîrstoiu, candidat al PSD-PNL pentru Primăria Capitalei: „Împreună vom învinge un oraş bolnav şi îl vom face sănătos!”

sursa foto: captură video

E oficial! Medicul Cătălin Cîrstoiu intră în cursa electorală pentru Primăria București, fiind candidatul comun al PSD-PNL la alegerile pentru fotoliul de edil general al Capitalei. Pe lângă alte declarații, medicul-candidat a făcut și o mărturisire personală, anunțând cu ce boală grea s-a confruntat, reușind să o învingă.

Cătălin Cîrstoiu a fost prezentat miercuri în calitate de candidat comun al celor două partide ce formează actuala coaliție de guvernare, într-o conferință de presă la care au participat și liderii PSD și, respectiv PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.

„Sunt medic, sunt profesor universitar, nu sunt om politic”

„Dragii mei, eu sunt medic, sunt profesor universitar, nu sunt om politic sau mai bine zis până astăzi nu am avut o carieră politică, dar astăzi este un moment în care alianţa celor mai mari două partide din România, Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal, scoate pentru prima oară un produs al acestei alianţe, candidatul la Primăria Generală a Capitalei.

Noi am discutat mult împreună despre idei, despre proiecte, despre tot felul de lucruri care ar putea fi schimbare, am vorbit despre modificări absolut necesare în cadru legislativ, am vorbit atât de multe lucruri încât la un anumit moment am ajuns la o convergenţă a unor idei, a unor planuri şi am început-încet să armonizăm nişte obiective care au dus la un plan unic pentru Bucureşti, la un plan unic pentru o capitală, la un plan unic pentru viitor, pentru că poate asta e cel mai important”, a declarat Cîrstoiu, în conferința de presă de miercuri, 20 martie.

„Sigur o să vă întrebaţi de ce un doctor, fie el profesor universitar, fie el decan, a luat decizia să accepte o asemenea provocare. Şi am să vă spun. Cu echipa mea, cu mâinile mele, cam patru mii de pacienţi îşi găsesc an de an o soluţie medicală. Dacă mergem mai departe şi luăm exemplul Spitalului Universitar, cu 5.500 de angajaţi, cam 130.000 de pacienţi pe an pleacă acasă găsindu-şi prin abnegaţia colegilor mei, prin devotamentul lor, o soluţie, cu bune şi rele. (…)

Ca medic, am ajuns la concluzia, având un simţ civic faţă de comunitatea în care trăiesc, că sănătatea nu se rezumă strict la acele metode, la acele manevre prin care omul şi-o găseşte aşa cum trebuie într-un spital. Sănătatea merge dincolo de asta, pentru că sănătatea pacienţilor e influenţată extraordinar de tot ce înseamnă sănătatea unui aer curat în Bucureşti, înseamnă sănătatea unui transport public eficient, a unei infrastructuri rutiere eficiente.

De ce nu, înseamnă sănătatea dată de un mediu cald, un mediu propice, în care la Primăria Generală a Capitalei orice cetăţean nu îşi cere drepturile, ci şi le găseşte în mod fundamental. Asta cred eu că înseamnă, dincolo de porţile unui spital sau porţile educaţionale a unei facultăţi, a te preocupa de sănătatea unui oraş”, a mai spus Cîrstoiu.

Cîrstoiu: „Bucureştiul este un proiect unic”

Medicul care candidează, așadar, la Primăria București la alegerile din vara acestui an spune că în Primăria Capitalei are nevoie de o restructurare a serviciilor de sănătate pe care le oferă cetăţenilor.

„Mai mult de atât, cred eu că, fără un proiect unic, pentru că Bucureştiul este un proiect unic, un proiect unic cu mai multe capitole subsecvente foarte importante, un proiect unic în care primarul general trebuie să ia decizia, să şi-o asume, având mai multe soluţii de la cei care ştiu mult mai bine să facă asta. (…)

Cine ar putea să vorbească mai bine despre sănătate decât un medic profesor universitar? Şi da, Primăria Capitalei are nevoie de o restructurare a serviciilor de sănătate pe care le dă cetăţenilor.

Toate acestea, cred eu că reprezintă o condiţie care, cel puţin pe mine, m-a determinat să spun da, se poate, mergem în continuare”, a mai spus candidatul PSD-PNL la Primăria București.

Mărturisire personală: e supraviețuitor de cancer

Totodată, candidatul Coaliției la Primăria Capitalei – managerul Spitalului Universitar- a făcut, în cadrul conferinței de presă, o mărurisirire de ordin personal. Aceea că a înfruntat cancerul, o boală gravă.

Dacă ar fi să vă fac o mărturisire personală, poate că una din obligaţiile mele faţă de pacienţii mei a fost să asigur la Spitalul Universitar tratamentul unor boli grave. Cancer. Şi am făcut-o, zic eu. Are cel mai modern buncăr de radioterapie, care există în Europa de Est. În scurt timp va fi funcţional. Uitându-mă la acest oraş, am văzut că, probabil, prin diverse elemente de diagnostic, are aceeaşi boală. Boala asta care m-a obsedat multă vreme a vieţii mele.

În faţa dumneavoastră aveţi un supravieţuitor al acestei boli. Sunt sigur, făcându-vă această mărturisire, care pentru mine e puţin dureroasă, că împreună vom învinge un oraş bolnav şi îl vom face sănătos! Asta am făcut toată viaţa”, a declarat Cătălin Cîrstoiu, în finalul discursului său.

CITIȚI ȘI: PSD și PNL cheamă doctorul pentru București

author avatar
Andrei Coman