AcasăPoliticaMăsurile cu scop electoral luate de Guvern afectează democrația din România

Măsurile cu scop electoral luate de Guvern afectează democrația din România

Măsurile cu scop electoral luate de Guvern afectează democrația din România / Sursa FOTO: sputnik.md

Campania electorală este perioada în care partidele politice comunică intens, încercând să convingă electoratul să le voteze. Comunicarea electorală este strâns legată de funcționarea democrației și a pluralismului politic. Pentru a câștiga voturi în plus, unele formațiuni și, mai ales, cele aflate la putere, folosesc și mijloace incorecte, imorale sau chiar aflate la limita democrației și a legalității. La aceste alegeri, este cazul PNL, care și-a folosit toată puterea, inclusiv accesul la resursele bugetare, cu scopul de a-și îmbunătăți scorul electoral.

Prima dintre măsuri, organizarea alegerilor locale în timpul unui val pandemic, riscă să țină în case o bună parte a electoratului PSD. Alegătorii social-democraților sunt descurajați să vină la urne prin chiar măsurile de siguranță impuse de Guvern. Se știe că partidul care organizează alegerile are un avantaj important, care se convertește în procente la vot. Măsurile de restricție impuse de pandemie ar putea însă dubla acest avantaj.

Guvernul a subvenționat o parte importantă a mass-media, controlând în prezent agenda multor redacții. Din acest motiv, dezbaterea electorală a fost grav afectată. O parta a mass media nu-și mai permite să critice Guvernul câtă vreme primește bani chiar de la Guvern.

O altă măsură luată a fost încurajarea traseismului politic prin atragerea în partid a unui număr semnificativ de primari și consilieri locali de la PSD. În mod evident, au trecut la PNL numai edili care au șanse mari să câștige. Cum numărul lor a trecut cu mult de o sută, este evident că schimbarea scorului final ar putea fi destul de mare.

Nu în ultimul rând, guvernul liberal folosește, în prezent, banii publici pentru a-i aloca primarilor liberali, celor care erau în partid și celor care s-au înscris curând. Cabinetul condus de Orban umple în felul acesta pliantele de promisiuni ale candidaților liberali cu proiecte concrete, care au finanțare. Tot în această perioadă, același cabinet ia diverse măsuri administrative favorabile primarilor lor, cum ar fi treceri de terenuri sau păduri în proprietatea primăriilor.

Toate aceste măsuri sunt mijloace de campanie redutabile, dar care nu fac decât să crească riscul democratic al României.

author avatar
Nicholas Cezar
314 afisari

9 COMENTARII

  1. Pandemia Liberala distruge Romania !
    Ciuma Galbena, ce seaman c-o diaree, am putea spune diareea care ne conduce spre nicaieri

  2. Pandemia pizidista a distrus Romania ! Ciuma Rosie a secat fantanile si a dat foc la holde , nu lasa pe altii sa repare ce au distrus , vor sa ne conduca in veci spre nicaieri

  3. recunosti un liberal dupa copi peist, el gandire zero, ca si sefii care-l conduc spre nicaieri

    • Mi tari foami , haliesc govnut cu polonicu si nu ma mai satur , sufar de bulimie , sunt COPIIST (?) dupa copei cute …..hihihihihihihihi…

  4. Ambele CIUME, PNL, PSD, cu tot cu avortonii lor – vezi alte partidulețe – găști de FOMIȘTI, ușor de identificat pentru cine are oleacă de habar pe ce lume trăiește – au fost și sînt la fel de tumorale. Are cineva vreo îndoială? Atunci, înseamnă că e un irecuperabil dobitoc.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger