AcasăPoliticaMăsurile anunțate de Cîțu după protestul de la metrou: ”Metrorex va stabili...

Măsurile anunțate de Cîțu după protestul de la metrou: ”Metrorex va stabili clar cine a participat la acțiunea ilegală și va reduce salariul…”

Măsurile anunțate de Cîțu după protestul de la metrou: ”Metrorex va stabili clar cine a participat la acțiunea ilegală și va reduce salariul...” (foto: facebook)

Recentul protest de la metrou, care a zăpăcit, pur și simplu, un oraș întreg, dând peste cap programul călătorilor, dar și îngreunând circulația, revine în atenție, după ce de la vârful Guvernului s-au anunțat o serie de măsuri pe care Florin Cîțu le vrea implementate. Se au în vedere și salariile celor care au participat la acest protest.

”Nimeni nu este mai presus de lege!”, insistă șeful Guvernului, care, duminică dimienață, a prezentat, pe Facebook, pe ce anume se concentrează atenția sa, în acest caz.

”Și ca să mă asigur, acestea sunt măsurile pe care le impun ca urmare a acțiunii ilegale de la metrou, condusă de fostul deputat PSD, Ion Rădoi:

– recuperarea prejudiciului la nivelul societății comerciale și imputarea sumei stabilite ca prejudiciu celor care se fac vinovați;

– constituirea Metrorex ca parte civilă în eventualele procese de recuperare a daunelor;

– Metrorex va stabili clar cine a participat la acțiunea ilegală și va reduce salariul acestora cu o zi;

– instituțiile statului trebuie să-i ajute pe cetățenii și societățile comerciale să recupereze pierderile cauzate de acțiunea ilegală;

– sesizări penale care au fost deja făcute”, a scris Florin Cîțu.

Premier: Orice negociere se va face cu respectarea strictă a legii

Mai mult, premierul a încheiat postarea cu o concluzie tranșantă, menită să fie auzită cât se poate de clar de cei vizați de nemulțumirile liberalului aflat în fruntea Executivului: ”În mandatul meu nu voi permite să fim șantajați de un grup de oameni organizați în stil mafiot. Așa cum e firesc, orice negociere se va face cu respectarea strictă a legii”.

De altfel, chiar în ziua protestului spontan de la metrou, Cîțu a ieșit cu un mesaj, pe aceeași rețea de socializare, plin de acuze la adresa liderului de sindicat de la Metrorex, Ion Rădoi.

”Un fost deputat PSD, care vede că îi dispar sinecurile, face un protest ilegal. (…) Bucureștenii nu trebuie să sufere pentru că un fost deputat pesedist își pierde sinecuri”, transmitea, între altele, prim-ministrul.

207 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nimeni nu e mai presus de lege. In afara de voi, criminalilor. Pai de un an jumate voi ati mai respectat vreo lege? Evident ca nu, caci doar suntem in dictatura, Tineti o tara intreaga in mizerie si teroare, dar criticati pe Putin, Lukasenko, 10 august, etc. Nu va e rusine ba, nenorocitilor?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger