AcasăPoliticaMăști neconforme. PSD-ul pune tunurile pe Guvernul Orban: ”Asta îi face direct...

Măști neconforme. PSD-ul pune tunurile pe Guvernul Orban: ”Asta îi face direct vinovați pentru creșterea numărului de infectări”

Măști neconforme. PSD-ul pune tunurile pe Guvernul Orban: ”Asta îi face direct vinovați pentru creșterea numărului de infectări” (foto: Facebook/PSD)

Social-democrații reacționează dur în privința recentelor concluzii anunțate cu privire la un subiect de interes pentru români, mai ales în plină criză provocată de noul coronavirus: măștile neconforme găsite pe piață, în România.

”Zeci de mii de români s-au #infectat pentru că măștile cumpărate nu le ofereau, în realitate, nicio protecție! Iar singurul vinovat este guvernul Orban care, cu toate organele statului la dispoziție, a permis ca farmaciile, hipermarketurile și depozitele să fie inundate de #măștineconforme.

Orban și miniștrii săi caută vinovați în altă parte și se declară ”dezamăgiți”. N-au făcut nimic, iar asta îi face direct vinovați pentru #creșterea numărului de infectări”, transmit reprezentații PSD, într-un mesaj postat joi pe pagina de Facebook a formațiunii politice.
Mai mult, social-democrații susțin că ”Guvernul catastrofă Orban a devenit mai periculos decât coronavirusul!” și că ”Orban trebuie să își asume #responsabilitatea pentru că români și-au aruncat practic banii pe geam pentru a cumpăra niște măști care nu le-au oferit nicio protecție”.

Iohannis: Pur și simplu trebuie retrase din comerț

Întrebat, miercuri seară, cum vede situația, după ce ministrul Economiei declarase în cursul zilei că jumătate dintre măștile comercializate pe piața din România sunt neconforme și nu protejează populația de infectare, și dacă poate fi și acesta un motiv pentru care numărul cazurilor a ajuns până la 10.000 pe zi, Klaus Iohannis a adus în discuție retragerea de pe piață a măștilor neconforme.

”Am vorbit astăzi cu ministrul Popescu și mi-a relatat că ANPC a verificat și a găsit foarte multe măști neconforme. Ele pur și simplu trebuie retrase din comerț, comercianții amendați ca să își revină. În paralel, mi-a spus că există între timp destul de mulți producători în țară, care produc măști care pot purta această denumire – măști de protecție și atunci probabil vor fi acestea mai mult comercializate.

Trebuie să facem diferența între măști de protecție, cum sunt acestea pe care le purtăm noi și pur și simplu obiecte cu care poți să acoperi fața sau gura, care, sigur, au un grad mult mai redus de protecție. Deci, populația trebuie să se informeze, iar ANPC trebuie să verifice că atunci când se vinde ceva ce se numește „mască de protecție”, să fie mască de protecție și nu altceva”, a declarat Iohannis, de la Cotroceni.

Mesajul ministrului Popescu

Referitor la măștile de protecție, ministrul Economiei le recomandă românilor să le caute pe cele de proveniență autohtonă, pentru că sunt acreditate.

”Protejarea populației este o misiune importantă! De aceea, așa cum am declarat astăzi, nu putem să acceptăm să fie puse în comercializare măşti care nu protejează populaţia. Au fost oprite de la comercializare de către comisarii ANPC, măștile care nu ne protejează de COVID – 19. S-au dat amenzi de 18 milioane de lei. Din păcate, toate măştile care sunt neconforme sunt măşti din import.

Vreau să le spun românilor că avem peste 16 companii din România care produc măşti, care pot să asigure întregul necesar de consum al României. Vă sfătuiesc să căutați măști – produse româneşti – pentru că sunt autorizate, sunt acreditate şi sunt cele mai bune de pe piaţă!”, a transmis, miercuri, ministrul Popescu, pe Facebook.

author avatar
Cristina Stefan
351 afisari

1 COMENTARIU

  1. Orban DEMISIA !
    Johannis DEMISIA !
    Tataru DEMISIA !
    O adunatura de criminali
    Johannis a fost informat de Colectiv cu siguranța, asa a căzut Ponta, purta giaca roșie sa-l distingă securiștii de multime
    El..nu raspunde ???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger