AcasăPoliticaMascarada Schengen. România, sedusă și abandonată

Mascarada Schengen. România, sedusă și abandonată

Uite Schengen, nu e Schengen!

A început numărătoarea inversă, iar politicienii și cei aflați la conducerea țării dau din colț în colț, într-o încercare disperată de a forța intrarea României în Schengen. Dacă faci un pas în spate și privești detașat filmul tragi-grotesc al acestor zbateri, îți dai seama rapid că totul este o mascaradă și că România va avea soarta aia, de ”și cu banii luați”, pe care mai-marii Europei i-au stabilit-o de la bun început.

La agitația din ultimele zile și la pronosticurile date din toate zonele, intrarea în Schengen a României mai avea puțin și ajungea la casele de pariuri, dacă nu o fi și ajuns deja. Ceea ce provoacă, totuși, indignare este această mascaradă, pe care am mai semnalat-o. Țările europene fac cu schimbul la refuzul trântit în față României. Ba au fost Olanda, Suedia și Austria, ba a rămas doar Olanda, ba s-a sucit Olanda pentru ca, imediat, să se sucească Austria și tot așa. Scenariile sunt clare. Ori se amână sine die votul în Consiliul European, ori se votează împotriva României, ori intrăm în Schengen fără ca, de fapt, să intrăm.

Cum vine ultima parte? Simplu. Intrăm în Schengen, dar nu se schimbă nimic, în sensul că rămân controalele la granițe, tot sine die. Din punctul meu de vedere, și nu numai al meu, pentru România ar fi mai bine să rămână în afara Schengen, pentru că, la cât de obedienți sunt cei care conduc țara, riscăm să primim pe teritoriul național toate nenorocirile din UE. Interesantă a fost și încercarea aia europeană, gen dezbină și cucerește, prin care, vezi Doamne, Bulgaria este problema și că intrarea în Schengen a celor două țări ar trebui separată, lucru total aberant, pentru că ambele țări au făcut eforturi financiare uriașe pentru a îndeplini condițiile și paracondițiile impuse de UE pentru securizarea granițelor. Mă gândeam acum că și România, și Bulgaria au fost privite cu dispreț în special în pandemie, când ”barbarii” necivilizați, inculți și sărăntoci din aceste două țări au îndrăznit să sfideze știința și să nu se vaccineze în procentul cerut, agresiv, de Ursula von der Leyen. Vedeți? Poate și de acolo ni se trage.

Vor exista urmări? Nu la noi!

Bulgaria, mai cu ceva coloană vertebrală decât noi, a anunțat că, în cazul unui vot negativ, vor exista consecințe, ceea ce însemna o amenințare voalată referitoare la măsuri împotriva celor care s-au opus intrării în Schengen. Din România nu s-a auzit niciun șuierat, măcar așa, de nervi, că ai noștri tot în stadiul de gudureală sunt. Mai mult, pe fondul unor asemenea tensiuni, mimate la nivel înalt, vizita austriacului de la OMV în cuibul președintelui Klaus Iohannis nu a făcut decât să alimenteze ipotezele potrivit cărora România mai dă ceva la schimb, deși Austriei i-a cam dat totul, de prosperă ăia acum pe banii noștri. Și apropo de ce spuneam că ăștia fac cu schimbul, Olanda zice că e de bine cu intrarea României în Schengen, dar că se opune intrării Bulgariei, asta așa, ca să vedeți cât de evidentă e batjocura. În fine, revenind la vânzoleala de la vârf, cu vizite prin capitalele europene și cu tot spectacolul din ultimele zile, conducătorii României se află într-o mare problemă. Un vot negativ nu ar însemna doar o palmă sau un pumn primit în plină figură, ci o oficializare a poziției României în Uniunea Europeană, de sclav în colonie.

Nu vă mai plac ucrainenii?

Declarația recentă a președintelui Consiliului European, referitoare la inoportunitatea extinderii spațiului Schengen în acest moment, este cel puțin șocantă. ”Atacurile ruseşti cu drone şi rachete asupra infrastructurii Ucrainei şi riscul unui nou val de refugiaţi de război dinspre această ţară ar putea avea un impact asupra dezbaterii privind extinderea spaţiului Schengen, a declarat preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Păi cum așa, ”băbăieți”, nu vă mai plac ucrainenii? Vă e teamă că vin peste voi? Evident că da. Derogarea aia de la viză pentru refugiații din țara vecină a umplut țările europene de refugiați, care trăiesc pe banii statelor europene, producându-se o adevărată strămutare a populației. Așa că, pentru a opri fluxul, rămâne cum s-a stabilit. România nu pupă Schengen.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
3.094 afisari

39 COMENTARII

  1. Noi ne-am putea revolta si sa scoatem Romania din UE. Unde-s fondurile europene, unde-s banii din PNNR? Sa iesim cu totul si da-i in p u l a mea cu dictatura lor!

    • Le am dat femei, copii traficati, grane, petrol, gaze, pamant.

      Nu se satura.

      Daca intram in spatiul asta virtual inseamna ca am intrat definitiv in lumea lor.

      Tare mi-e teama ca ghepardul tacut de la cotroceni si cu Aiurescu ne vor vinde nepotii si stranepotii, doar pt a se lauda ‘Ati vazut, taranilor, ca v-am bagat in club !?’

  2. Pana la urma in tot raul e si un bine; Sa intram si sa intre camioanele cu deseuri si gunoaie menajere din vest in tara ! Suntem la marginea occidentului si aici vor ajunge toate gunoaiele .

  3. o mie de vorbe, doi bani nu face, eu şi ai mei, suntem 6 la număr, ne mutăm, de luni, conturile la CEC, nu glumesc…dacă vor şi alţii, e loc destul…

  4. ROMANIA A INTRAT IN RAHAT DE DOUA ORI : LA ARERAREA LA NATO si la aderarea la UE !.
    Prima TEAPA ADERAREA LA NATO ,reducerea numerica a fortelor armate ca ne va apara NATO , pasul 2 reducerea industriei de aparaere ,azi suntem ocupati de trupe NATO pe care trebuie sa le asiguram :masa casa ,echipamente si solda , cresterea bugetului de aparare de la 2% la 3 % ca sa le cumparam de la ei la preturi umflate vechiturile si rebuturile l.
    Odata cu intrarea in UE s-au dus pe apa sambetii cele mai benefice intreprinderi ,s-au dus bancile comerciale ,mai avem doar 12 % ,restul mulg la greu si repatriaza venitul .Gunoaiele UE sunt aruncate in Romania , marfurile cu dublu standard tot in Romania se arunca ori se ard.
    BATAIA DE JOC ESTE LA MAXIM CAND PORTUL CONSTANTA ESTE POFTIT DE OLANDEZI,IAR SANTAJUL SE CONTINUA CU NESIMTIRE .
    Povestea emigrantior s-a transferat Romaniei desi locul de intrare in spatiu Schengen nu=i prin efort.

    • Ca sa vedeti cat sunt de prost : ARERAREA LA NATO . AERARE ( ARERARE ? ) – DEX – Actiunea de a AERA ( AERATIE ) . 1.1. Introducere de aer intr-un mediu lichid , granulos sau fluid . 1.2. Racire a cerealelor din componenta silozului cu ajutorul aerului .

  5. Romania din pacate ,va place nu va place, nu mai e a romanilor. E ocupata de UE si americani. Orice razmerita se lasa cu glontul. Au pus laba pe tot si pe toate,am venit la ce spunea Ceausescu. Au afaceri la greu in tara la noi toate aceste tari care de secole au jupuit la popoare.

  6. REPLICA LA BATAIA DE JOC A AUSTRIEI TREBUIE SA FIE NATIONALIZAREA PETROM ! NATIONALIZAREA RESURSELOR DE PETROL SI GAZE ,NATIONALIZAREA FABRICILOR SCHVARTHOFER MOTIVATA DE MAFIA LEMNULUI !,NATIONALIZAREA BCR !, SA-I INTARCAM !,ATUNCI VOR GANDI ALTFEL.
    PRIMUL PAS IMPOZITAREA LA SANGE A PROFITULUI !,PASUL 2 NATIONALIZAREA RESURSELOR DIN M NEAGRA !.
    DACA AVEM UN GUVERN ROMANESC SE VOR LUA MASURI ,DACA AVEM UN GUVERN DE PUPINCURISTI VOR LASA AUSTRIA SA MULGA LA GREU ROMANIA.
    CAT DESPRE DULAPUL SASESC SI DIPLOMATIA DE 2 LEI NE-AM LAMURIT SI BIFAM ALT ESEC PREZIDENTIAL .
    AM VOTAT CA PROSTII UN RATAT .

  7. nu sint de vina austriecii ci slugile care ne conduc incepand cu nastase si ponta . ponta in loc sa renegocieze redeventele s-a dus la viena si s-a intors mai prost . ciuca ii invata pe trantorii de europarlamentari care si asa taie frunze la caini la Bruxeles sa taca si sa inghita ce spun olandezii sa nu se supere .cu asemenea momai nu putea iesi altceva . si acum eu nu cred ca i-a apucat asa deodata vitejia , i-a impins cineva dintre stapani sa faca cine stie ce jocuri .

  8. Daca esti pupincurist esti tratat ca o curva. Daca esti un barbat demn, adevarat ori mergi la bal ori la spital. Asa spune o vorba romaneasca. Romania si-a distrus industria de dragul intrarii in UE si NATO. Proasta judecata!. Trebuia ca Romnania sa puna conditii la intrarea in UE, deoarce ei ne doreau, dart au stiut sa disimuleze . Cu siguranta tradatorii din fruntea statului le-a facut jocul. Dca nu intram in UE o buna parte din tarile lor erau in recesiune. Toata industria romaneasca au evaluat-o UE la 35 miliarde de euro., dar nici banii acestia nu au fost primiti, iar din ce s-a primit o mare parte s-a intors tot in UE pe echipamente si consultanta, firimiturile au ramas in tara. Vezi bine cum a fost planificat PNNR-ul. Industria lui Ceausescu a fost proiectata sa vand in tarile lumii a III-a contra materii prime si alte valori. Desteptii nostrii de guvernanti au distrus tot. Romania a fost o forta industriala,economica, a 9-a din UE. Trebuia jucat inteligent, dar cu cine? Ca o palma data acum Austriei noi toti romanii trebuie sa boicotam tot ce este austriac, sa renegociem toate tratatele si chiar sa nationalizam. Am privatizat totul ca sa avem mai multe resurse din impozite si taxe la buget? dar noi nu avem nimic, doar somaj si saracie.Acum trebuie inasprit controlul la granite pentru intrarea marfurilor, mai ales din Austria.

  9. Si daca nu intram care e problema?
    Politicienii euro si cei din Parlament sa vaita ca baba cu dropul de sare…si evident, nu iai masuri.
    Ia sa puna piciorul in prag ca Ungaria.Daca sunt barbati adevarati.:)
    Sa vedem ce fac multinationalele…
    Nu vedem bani de la UE?
    Pe baza de reciprocitate, nu mai dam bani la UE.

  10. In Gandul de azi vezi declaratia unui IRESPONSABIL NUMIT BODE ! ” VOM APROBA ORCE COMPROMIS IMPUS DE AUSTRIA PENTRU INTRAREA ROMANIEI IN SCHENGEN „.
    ASTA AU FACUT IRESPONSABILII CARE AU BAGAT ROMANIA IN NATO ,IN UE !,AU VANDUT TARA LA BUCATA !.
    TOT ASA GANDESC SI AZI ACESTI BERBECI CARE SE PRETIND GUVERNANTI.

  11. RATATUL DE LA COTROCENI ,O DEMISIE ,O IESIRE IN DECOR AR FI ONORABILA DUPA UN MANDAT SI JUMATATE DE GAFE ,DE MINCIUNI ,DE RATARI !.
    FIINCA TOT ESTE GUVERNUL TAU DE IMPOTENTI PUTETI PLECA LA PACHET !,POATE SE VOR GASI NISTE ROMANI MAI RESPONSABILI ,MAI PUTIN MINCINOSI .
    DUPA O ROMANIA ANALFABETA ! ,DUPA O ROMANIE ESUATA !,DUPA O ROMANIE FALIMENTATA DE CRIZA ENERGETICA INDUSA DE „GUVERNELE MELE „,DUPA DUBLAREA DATORIEI EXTERNE IN DOAR # ANI !,DUPA MILIARDUL DE EURO SUPLIMENTAT PENTRU VECHITURILE ANERICANE ,ALT MILIARD ARUNCAT PE NISTE PRESUPUSE VACCINURI ,A URMAT ULTIMUL ACT AL BATAII DE JOC , ATI PUS LA BATAIE ORCE COMPROMIS PENTRU A INTRA IN SCHENGEN !,VEZI DECLARATIA LUI BODE .
    CE ESTI Dle PRESEDINTE ?,CE GUVERNE AI MOSIT ?,NE-AI PUS PE TARABA ?,CE VREI SA MAI VINZI ?

  12. E o infrangere a Europei in special a noastra. E o infrangere dureroasa a clasei politice romanesti a serviciilor si in special a economiei noastre.

  13. Dar acum avem si fața nevazuta a dusmanului nostru.
    Austria si Olanda.
    Ramane de văzut de servicii daca dupa aceste state au mai fost si alte state.

  14. Apoi sa urnim Omv gaz si toate bancile austriece din tara si sa aducem Finlanda pt Marea Neagra si Sua aliatul nostru!
    Oricum tirurile ucrainiene au prioritate nu asa?
    E poate sa astepte 2-3 saptamani in vama si laleaua holandeza nu e bai… 🤗..

  15. Si asa Emanuel a zis ca vrea sa reformeze Shengan. Si poate ne explica ce cauta in Shengan si cu euro un stat non UE si un stat non Nato ca Austria?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger