AcasăPoliticaMarele aliat al Americii se apropie de Rusia?

Marele aliat al Americii se apropie de Rusia?

Când Eli Cohen, ministrul israelian de externe, a vorbit săptămâna trecută cu omologul său rus Serghei Lavrov, a fost prima convorbire de acest fel între cei doi oficiali de la începutul războiului din Ucraina.

Convorbirea a provocat o adevărată frenezie, existând speculații că Israelul dorește să adopte o politică pro-Rusia. Și o admonestare publică din partea senatorului republican Lindsay Graham, care are ralații bune cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, recent reinvestit.

Decizia lui Cohen de a organiza o convorbire telefonică a fost surprinzătoare dintr-un alt motiv: valul de antisemitism pe care războiul lui Putin din Ucraina pare să-l fi condus. În Rusia au apărut teorii ale conspirației conform cărora evreii sunt responsabili pentru război, ceea ce l-a determinat pe rabinul șef al Moscovei aflat în exil să îi îndemne pe evreii ruși să părăsească țara.

În luna mai, Lavrov a repetat afirmația nefondată că Hitler a fost parțial evreu, în încercarea de a-l prezenta pe președintele ucrainean Zelenski, care este evreu, drept nazist. Lavrov a provocat indignare în Israel, ceea ce este de înțeles – atunci de ce se îndreaptă Israelul către Rusia?

Înainte de războiul din Ucraina, Israelul s-a bucurat de relații pozitive cu Rusia. Legătura dintre Netanyahu și Putin a permis Israelului să opereze împotriva țintelor iraniene și ale Hezbollah în Siria și Iran. Acest lucru necesită un anumit nivel de consimțământ discret din partea Rusiei, care deține o putere considerabilă în regiune.

Ulterior, guvernul israelian a adoptat treptat o retorică mai favorabilă față de Ucraina și a criticat comportamentul Rusiei. Dar a rezistat cererilor lui Zelenski de a înarma Ucraina cu faimosul sistem  de apărare antirachetă Iron Dome.

Noul guvern al lui Netanyahu a depus jurământul la 29 decembrie. Administrația sa pare hotărâtă să anuleze multe dintre politicile implementate de predecesorii săi centriști: de la sănătate, la justiție, comunicații și transporturi. Aproape fiecare minister se confruntă cu reforme majore.

Decizia Israelului de a încerca să își refacă relația cu Rusia este un alt exemplu al acestei schimbări, notează The Spectator. Regimul lui Putin folosește propagandă antisemită pentru a-și justifica agresiunea împotriva Ucrainei, comite crime de război și este ostracizat de toate democrațiile liberale. Cu siguranță că asta crește riscul de a îndepărta Israelul de cei mai apropiați aliați ai săi.

Dar Netanyahu crede că merită riscul – în mare parte din cauza neliniștii Israelului cu privire la Iran. Războiul a adus Iranul și Rusia – ambele suferind din cauza izolării și sancțiunilor internaționale – mai aproape. Se pare că Rusia a folosit drone iraniene în Ucraina. În schimb, a fost de acord să ofere Iranului sprijin politic, militar și economic.

Într-un moment în care acordul nuclear dintre Occident și Iran atârnă în balanță, această nouă relație strategică dintre Moscova și Teheran reprezintă o preocupare majoră pentru Israel.

Înseamnă că va trebui să meargă pe o linie fină între reconstruirea relațiilor cu Rusia, fără a sprijini, politic și militar, războiul lui Putin. Va trebui să găsească un echilibru între a crea o relație suficient de strânsă cu Rusia pentru a o distanța de Iran, fără a înstrăina Statele Unite, care sunt deja îngrijorate de elementele de extremă dreapta și antidemocratice din guvernul israelian.

Pentru a găsi acest echilibru, Israelul ar putea încerca să se impună ca negociator între Rusia și Ucraina.

 

 

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.781 afisari

18 COMENTARII

  1. Hitler a fost corcitura de khazarRotschild cu AnaMariaSchicklgruber…numele HIEDLER era al tatalui vitreg.Adolf Schicklgruber era numele lui din acte dar nazistii i-au falsificat ausweissul cu numele inventat „HITLER” care nu exista nicaieri.La fel ca HITLER este si Soros si foarte multi evrei khazari cu acte falsificate laViena chiar de nazistii lui KurtWaldheim.Asta s-a facut 75de ani dupa 1945dupa acordul Paperclip,nazistii primeau acte americane falsificate,iar bolsevicii lui Stalin primeau acte de „austrieci”,” elvetieni”,”cehoslovaci”,”moldoveni”,”unguri”,”francezi”,”spanioli”,”englezi” etcetera.Austria a falsificat pasapoartele din50de tari impreuna cu evreimea globalista de laLondra si NewYork

    • Adica AUSTRIA este fabrica mondiala de pasapoarte falsificate pentruRotschild&Rockefeller si spalatoria mondiala de furaciuni a nazisto-khazarilor

  2. Au la alegere 50de feluri de pasapoarte,la fel cum sunt pachetele de carti de poker,cu asta s-a ocupat KurtWaldheim si nazistii lui GertrudeFiala

  3. Cat despre „zelenski” hai s-o lasam balta,el este o clona turceasca a lui BelzebutSoros facuta in bazele militare USA din Bahrein si Qatar,acolo unde se fabrica soldati in bidoane de plastic.Vrei 20de „zelenski” in 3luni sunt gata…bitte schon…voila de vezi….made in Bahrein&Qatar

  4. Național are dreptate, Hitler nu avea origini evreiesti, adică semite din Iudea, ci khazare, cum au marea majoritatea celor care se pretind evrei azi. Khazarii sunt un popor turcic nesemit care a adoptat religia iudaica, care în prezent domina lumea occidentala si tarile vasale gen Romania prin familiile mafiote Rothschild, Rockefeller, Soros etc.

    • Corect, DOAR ca Antihristul e EVREU, din tribul lui Dan, nu khazar. Evreii nu se impart in semiti si khazari, ci in iudei, fideli legamantului lui Moise, dintre care foarte multi se vor increstina, si antihristi, care apartin „Sinagogii Satanei”.

      • Evreii, jidanii sau iudeii sunt cei originari din Iudea, semiti, khazarii sunt un popor turcic nesemit care-și zic evrei ashkenazi. Marea majoritate a celor care-si zic evrei sun khazari și sunt cei mai bogați și influenți. Ce au în comun în principiu este religia, Talmudul, care-i socializează etnocentric, șovin, xenofob și psihopat, vezi de exemplu conceptul de goim.

      • Chestia cu MOSIS vine de la TUTMOSIS adica faraon al egiptenilor.Moise a fost preotul egiptenilor si cele10 porunci sunt de dinainte de a exista evreii in Egipt.
        Ceea ce avem acum cu khazarii satanisti sunt interese oculte economice batalia pe resurse intre bancheri.Sunt implicate forte de pe alte planete in batalie e vorba de reorganizarea planetei dupa ce se stabilesc invingatorii

  5. Nu-s prosti ovreii. Numai ”orbii” nostri raman cu ochi-n soarele yancheilor. Sa nu orbeasca. A nu, nu mai e cazul. S-a decretat… sant ORBI.!!!si SURZI !!!

  6. Statul Israel este antihristul. Poporul ales a fost împrăștiat în lume, după voia lui Dumnezeu, el nu avea voie să își refacă statul în Palestina, Dumnezeu i-a interzis-o prin gura proorocilor săi evrei. Deci acest stat este făcut împotriva lui Dumnezeu și a Unsului său Mesia Isus Cristos. SUA sunt prima fiară care-i dă toată imensa ei putere celei de a doua fiară, Israel. Așa susține un preot libanez creștin că a primit descoperirile acestea de la Mântuitorul Nostru Isus.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger