AcasăPoliticaMarea vaccinare a dat-o-n bară

Marea vaccinare a dat-o-n bară

Anunțată cu mare pompă, campania de vaccinare s-a împotmolit în birocrația românească și acum abia se târâie pe asfaltul patriei. Este o realitate. Dacă te iei după oficiali, în schimb, merge așa de bine încât ne-ar mai trebui câteva zeci de milioane de doritori de vaccin la cât elan avem. Mă mir că nu anunțăm că am terminat și nu-i conferim lui Iohannis medalia Întâiul Vaccinist al țării. O merită, căci vorbea de vaccin încă din vremea când acesta nici măcar nu era testat suficient. Nu înseamnă însă că acum ar fi.

Ne-a dus președintele în vizită la un centru de vaccinare. Nu s-a înțeles de ce, ca să vedem ce? Am întâmpinat camionul cu doze la frontieră, Arafat a luat cuvântul și a luat și caimacul. Colonelul doctor cu exces de fard a apărut ori de câte ori patria i-a cerut-o. Dar patria nu i-a cerut-o deloc. La televizor recită cifre și procente. L-am văzut și cu grade, și cu mânecuță scurtă. Nu îmi dau seama pe cine a convins. Cine avea chef să se vaccineze, o făcea fără ca el și alți doctori să interpreteze texte seci, care nu spun nimic. Am văzut cum se aruncă dozele, cum se cară vaccinul în cutii de pizza, cum se strică frigiderele și cum se poate face scandal acolo nu există. L-am văzut și pe Iohannis cum se înțepa, apoi premierul, Parlamentul, Guvernul, armata, oamenii muncii de la orașe și sate, intelectualii, preferații și nepreferații zilei. Am văzut inclusiv cum se strecurau prin spate blatiștii și importanții. Și?

Din toate acestea ce am înțeles? Nu pot să fiu chiar atât de cinstit sau să mă exprim atât de sincer la adresa unui spectacol în care lăutarii se calcă pe bombeuri cu dansatorii. Știu însă că guvernul până și aici o dă pe minciuni. Ultimele documente scoase de presă pe piață, reale, nu prefăcute, arată că vârfurile medicinei românești nu s-au vaccinat și nici nu o vor face. 90 la sută din profesorii de la Timișoara și 80 la sută dintre cei din Iași refuză vaccinarea. Motivele sunt cele pe care televiziunile și cei de la comunicare strategică nu vor să le facă publice. Sunt cele pe care Arafat le combate și noaptea, în somn. Și, alături de el, o armată de medici trăitori din stipendiile marilor companii farmaceutice din lume. Dacă adaug și faptul că Uniunea Europeană a dat cu pumnul în masă și a stabilit că vaccinarea nu este obligatorie, mă întreb ce atâta tura-vura  pe o campanie care nu se va termina niciodată. S-a plătit în avans, ca la bordel? Nu-i nimic, returnați tot ce ați furat până acum în pandemie și poate se mai astupă din gaură.

author avatar
Valentin Boeru
1.887 afisari

5 COMENTARII

  1. Campania de vaccinare, un eșec marca „guvernul meu”
    Spoială, iar de restul haos și minciuni.
    Remarcabil prezentată „epopeea” vaccinului!

    • Nu era vorba despre guvernul Dăncilă.
      Și e „Pică” nu „Pica”! Asta ca să nu mai împrumutați identități dacă nu sunteți în stare să le scrieți corect.

    • un articol bun pe final, cand apare adevarul !
      Toata lumea stie si vrea sau nu sa accepte, depre marea lovitura covid in lume!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger