AcasăPoliticaMarea împărțeală politică a funcțiilor de prefect. Cum s-au înțeles PSD, PNL...

Marea împărțeală politică a funcțiilor de prefect. Cum s-au înțeles PSD, PNL și UDMR

prefecturaMarea împărțeală politică a funcțiilor de prefect. Cum s-au înțeles PSD, PNL și UDMR

Liderii partidelor politice aflate la guvernare încă poartă discuții privind împărțirea funcțiilor de prefect. Nu s-a luat încă nicio decizie, a precizat prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan.

Liberalul a precizat că există două variante de lucru în coaliţia de guvernare.

„Am discutat o primă schemă, sunt două variante de lucru pe prefecţi, respectiv aici încă nu am ajuns la o concluzie, dacă vom merge pe ideea că, acolo unde există preşedinţi de consilii judeţene, celălalt partid să dea prefectul. Noi avem 17 preşedinţi de consilii judeţene, majoritatea grupaţi în Transilvania, Bucovina, Banat şi două judeţe pe Dunăre, plus Constanţa. Cei din PSD au 21 de prefecţi, restul fiind UDMR, aceştia sunt în Moldova şi sud, Valahia, Dobrogea, sudul Moldovei, Oltenia şi am discutat dacă vom merge pe cele două variante cu simulări, nu s-a ajuns la o concluzie”, a afirmat Rareş Bogdan, după şedinţa coaliţiei de guvernare.

Neînțelegeri și asupra bugetului de stat pe 2022

El a arătat că discuţiile din coaliţie au vizat bugetul pe anul viitor.

„Dar foarte mult discuţii pe bani, pentru a vedea de unde vom obţine… Pe măsurile iniţiale erau 26 de miliarde necesar pentru anul viitor, pe cele acceptate sunt 13,4 miliarde, urmează ca Adrian Câciu să găsească formula pentru a acoperi aceşti bani. Iniţial, pe prima formulă cu creştere de 7% era undeva la 8 miliarde, deci trebuie găsită această diferenţă, dar se va găsi din încasări.

Am discutat de radarul mărfurilor, de modalitatea în care la vamă vom reuşi să se fiscalizeze absolut tot la intrarea în ţară, am discutat despre partea de investiţii, prioritizarea pe investiţiile din infrastructură, am discutat despre cum reuşim faţă de cele 400 de milioane prinse în PNRR şi 250 de milioane pe POIM 1, POIM-ul vechi şi încă 250 pe POIM-ul nou, să creştem numărul reţelelor, finanţarea pe reţelele de gaz. (…) Am discutat de chestiuni care ţin de impozitare. Sigur, nu vom creşte niciun impozit, nu vom creşte nicio taxă, dar vom sta de vorbă inclusiv pe subiectul legat de IMM-uri”, a mai declarat Rareş Bogdan.

O nouă şedinţă a coaliţiei ar urma să aibă loc miercuri.

author avatar
Andreea Vlad