AcasăPoliticaMarcele, te-au făcut din vorbe! Cîrstoiu a fost mărul otrăvit

Marcele, te-au făcut din vorbe! Cîrstoiu a fost mărul otrăvit

Când l-a flancat pe Cătălin Cîrstoiu la prezentarea drept candidatul alianței PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, Marcel Ciolacu nici nu bănuia în ce capcană căzuse. Medicul supracalificat cu care el credea că va defila în București a fost, de fapt, mărul otrăvit din care i s-a dat să muște. Nici nu mai contează acum dacă Gabriela Firea (atenție, nu-i exclus să avem o nouă surpriză!) va câștiga sau nu, ce rămâne este imaginea puternic afectată a liderului PSD și mai ales poziția sa serios șubrezită în interiorul partidului.

În plus, cutremurul „Cîrstoiu” a lovit coaliția de guvernare atât de tare încât s-ar putea să-i vedem replicile și în septembrie, la „parlamentare”.

Ciolacu merge mai departe cu mandatul pe masă

Mai bine de 15 ore au încercat liderii PSD și PNL să-l convingă pe Cătălin Cîrstoiu să se retragă din cursa pentru PMB. Inutil de spus că omul nu avea ce pas în spate să facă de vreme ce și-a dus la îndeplinire misiunea, aruncând în aer alegerile pentru București.

Într-un final, după miezul nopții, pe „surse” s-a strecurat în presă informația că social-democrații și liberalii vor merge separat, cu Gabriela Firea, respectiv Sebastian Burduja. Cei doi nu se vor ataca în campanie, dar nici nu va fi nevoie, că loviturile vor începe din interior, primele meciuri sunt de așteptat să se joace între taberele care vor puterea. La PSD, se știe că Sorin Grindeanu are un singur interes – al lui personal, probabil țintește să ajungă președintele partidului, de aceea și pozează, de la o vreme, în politicianul care preferă să se țină departe de scandaluri. Mihai Tudose este cel mai vocal, dar un nou mandat de europarlamentar îl va scoate din joc, așa că rămâne gruparea care o are în centru chiar pe Firea.

Și aici este pericolul pentru Marcel Ciolacu. Prin retragerea lui Cîrstoiu, și-a recunoscut greșeala, iar acum este vulnerabil în fața greilor din PSD. Dacă va câștiga alegerile, Gabriela Firea îl va avea la degetul mic pe șeful partidului; cale liberă spre noi ambiții, cei care o cunosc știu că nu o satisface doar funcția de primar general în București. Mai grav e că și dacă pierde alegerile Firea, tot nu va fi bine pentru Ciolacu! Actualului lider i se va reproșa gafa „Cîrstoiu”, neîncrederea în oamenii importanți din PSD și lipsa de viziune și strategie de care a dat dovadă în cel mai important an electoral post-decembrist.

Riscul pierderii alegerilor parlamentare

„Dansul în doi s-a terminat”, a spus Ciolacu după anunțul intrării în cursă a Gabrielei Firea. Deși mulți ar fi tentați să creadă că premierul s-a referit la „pasele” din sondaje făcute de Cristian Popescu Piedone și Nicușor Dan, nu-i exclus ca liderul PSD să se fi referit (și) la partenerii din coaliția de guvernare; lăsați din brațe la Capitală, liberalii încep să simtă frisoanele alegerilor locale.

Calculele sunt simple și în același timp ne arată cât de mult pot pierde social-democrații și liberalii din cauza gafei „Cîrstoiu”. Dacă bucureștenii vor da un vot negativ pe 9 iunie, respingând amatorismul politic al PSD și PNL, atunci mesajul care ajunge în țară este unul de schimbare. Și va fi interpretat ca un vot negativ dat de Capitală coaliției de guvernare, în vederea alegerilor parlamentare din septembrie. Iar riscul este ca, la toamnă, românii să continue pe acest drum, cu vot de blam pentru PSD&PNL.

„Național” a mai scris de ce este atât de importantă Capitala – dă ora exactă în România, iar votul bucureșteanului cântărește de două ori mai greu. Pierderea Primăriei București ar putea însemna că s-a dat semnalul clar al schimbării – nu există varianta ca o capitală europeană să meargă într-o direcție, iar celelalte orașe în sens opus!

Poate că pentru PSD nu o fi dracul atât de negru, dar pentru PNL e Cod Roșu de inundații, pericolul înecului electoral se vede cu ochiul liber.

SUA au cerut stabilitate și primesc haos

Cu siguranță că evenimentele de la București n-au trecut neobservate pe plan extern, acolo unde semnalul recepționat de la social-democrați și liberali nu e tocmai cel dorit.

SUA au cerut stabilitate politică și continuitate, dar dinspre Palatul Victoria bate un vânt de amatorism total. Haosul generat de alegerea unui candidat pentru Primăria Capitalei nu conferă încredere, iar americanii văd în asta inclusiv o coaliție slabă, care în orice moment se poate rupe din pricina orgoliilor personale și a alegerilor greșite luate de cei doi lideri, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.

Unde mai pui că tot balamucul ăsta se suprapune peste crizele de primadonă neînțeleasă ale președintelui Iohannis, care s-a supărat pe americani fiind nu-l vor la șefia NATO, în locul lui Stoltenberg.

Nicușor Dan s-a trezit direct în campanie

După 4 ani în care nu a făcut absolut nimic din ce le-a promis bucureștenilor, Nicușor Dan s-a trezit cu chef de …caterincă și atacuri la persoană. Fix cum îi stă bine unui userist dovedit de imaginile filmate, Nicușor a furat și el, dar nu voturi, precum Clotilde, ci startul campaniei electorale.

S-a vrut sarcastic la anunțul retragerii sprijinului pentru medicul Cîrstoiu, dar Nicușor a sfârșit prin a le reaminti bucureștenilor chiar de cei care stau în spatele lui, „Câine” și alți interlopi dovediți. Mai bine tăcea, că poate, așa, uitau oamenii de tot chinul îndurat din 2020 încoace; cel mai recent coșmar – apa caldă oprită zile întregi în Sectorul 5, dar este doar o coincidență că s-a nimerit în sectorul lui Piedone.

Din păcate pentru el, după ce va elibera fotoliul actual, s-ar putea să ocupe un scaun în altă parte, pe la instituțiile care anchetează activitatea primarilor susceptibili a nu fi compatibili cu legile justiției române.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
3.049 afisari

4 COMENTARII

  1. ,,…CHIAR DACA AZI SFANTUL PURTATOR DE BIRUINȚA PLANGE, MAINE, ACEST SFANT IȘI VA ȘTERGE LACRIMILE ȘI VA PURCEDE LA LUPTA. PENTRU CA IN ULTIMII DOI ANI, SFANTUL ȘI-A MARIT OȘTIREA CU MUCENICII ACESTUI NEAM. S-AU RIDICAT LA CERURI ȘI S-AU FACUT MUCENICI, CA SA INTAREASCA OȘTIREA ȚARII, OȘTIRE CARE CU SIGURANȚA SE VA AȘEZA IN SPATELE SFANTULUI, SPRE A FI DUSA LA BIRUINȚA ! AȘA CUM EL, SFANTUL, IN NUMELE LUI CRISTOS, A INVINS BALAURUL, O MAI POATE FACE INCA O DATA ! PENTRU CA LANGA MUCENICII NEAMULUI, INCA EXISTA OASTEA TACUTA A CREDINCIOȘILOR !…”

    ,,Cândva țara aceasta a avut un Vodă. Ștefan se numea. Zis și Ștefan cel Mare.

    El a avut un crez și un Steag de luptă. Pe steagul său de luptă, în fruntea oștirii era Icoana Sfântului Purtător de Biruință Gheorghe. Vodă Ștefan l-a ales ca Patron al Oștirii Moldovei, crezând din tot sufletul că acest Sfânt, vine alături de el în luptă cu toți ostașii morți pentru Cristos !
    Și exact așa a și fost. Mărturie a rămas salba de mănăstiri a Moldovei. Asta a fost Lucrarea Harului.
    Mai târziu, Sfântul Gheorghe a fost ales ca și Patron al Forțelor Terestre ale României.
    Adică al Armatei Romane.
    Azi, Sfântul Gheorghe plânge ! Plânge pentru că nu mai are oștire pentru care să vină în ajutor.
    Oștirea lui, a traversat linia „inamică” și a pactizat cu „balaurul” ! Cei ce erau îmbrăcați în uniforme, s-au lepădat de cei pe care trebuia să-i slujească și să-i apere, pregătindu-se de asalt asupra oamenilor simpli.

    ÎN FIECARE ZI, DE DOI ANI, AM VAZUT CUM MAJORITATEA DINTRE EI, IMBRACAȚI IN UNIFORME AU FOST „BALAURUL” IN SINE ! AU HARȚUIT, AU BATUT, AU AMENDAT, AU PROFANAT, AU ASUPRIT ȘI OMOARAT OAMENI. TOATE ASTEA IN NUMELE UNOR INDIVIZI STRAINI DE CREDINȚA CREȘTIN-ORTODOXA, IN NUMELE UNEI MASCARADE DE ASUPRIRE NEMAIVAZUTA PANA ACUM IN ISTORIA NEAMULUI NOSTRU. CU VOIE DE LA STAPANIREA STRAINA DE ACEST NEAM ȘI MARTIRII SAI ! CACI EI, „STAPANII” NU AU NICI O LEGATURA CU POPORUL ROMAN. EI SLUJESC „BALAURULUI”! DOAR LUI !

    Chiar dacă azi Sfântul Purtător de Biruință plânge, mâine, acest Sfânt își va șterge lacrimile și va purcede la luptă. Pentru că în ultimii doi ani, Sfântul și-a mărit Oștirea cu mucenicii acestui neam.
    S-au ridicat la Ceruri și s-au făcut mucenici, ca să întărească Oștirea țării, Oștire care cu siguranță se va așeza în spatele Sfântului, spre a fi dusă la Biruință !
    Așa cum el, Sfântul, în numele lui Cristos, a învins balaurul, o mai poate face încă o dată !
    Pentru că lângă mucenicii neamului, încă există Oastea Tăcută a credincioșilor !
    Și această Oaste Tăcută este mult mai numeroasă și mai puternică fără haină militară, de miliție sau jandarmerie ! Infinit mai puternică prin tăcere și faptă ! Chiar dacă nu se vede.
    Și poate tocmai de aceea Lucrarea Duhului Sfânt este cea mai mare în vremuri grele, de asuprire totală. Și se face în Taină. Ca toate Lucrările Dumnezeiești !
    Înfrângerea nu se declară când cazi ! Înfrângerea se declară când refuzi să te ridici !
    Neamul românesc a căzut, dar a căzut doar în genunchi, nu definitiv. De acolo, din genunchi, se va ridica întărit în credință, chiar dacă mulți au obosit, s-au rătăcit pe Cale, au deznădăjduit și s-au simțit pierduți în întunericul adus de balaur. Neamul Românesc a învățat să Cadă și să se Ridice ! De două mii de ani !
    Știe că ăsta e drumul spre Mântuire ! Nu există Mântuire fără Cădere !
    Vouă, celor ce ne-ați pus în genunchi, vă mulțumim ! Doar așa putem să ridicăm privirea spre Cer !
    De acolo, din genunchi, se vede Cerul mai aproape. Pentru că, așa se spune în rugăciunea Epiclezei mari: …”din genunchii inimii mele…”! Astfel, în Numele Lui, și cu ajutorul Sfântului Purtător de Biruință, vom putea fi Biruitori, întâi asupra răului din noi și apoi, asupra răului de lângă noi.
    Astfel, vom putea să fim biruitori asupra Balaurului ! Încă o dată ! Și de câte ori va fi nevoie !
    Bucură-te Sfinte Mare Mucenice Gheorghe, purtatorule de Biruință !’’
    https://www.activenews.ro/opinii/Zoe-Dantes-Sfantul-Gheorghe-plange.-De-doi-ani-174003
    Steagul de lupta al Moldovei lui Stefan cel Mare si Sfant: https://www.activenews.ro/thumb-888?/articole/174003.jpg

  2. Este exact pe dos , Ciolacu este castigator iar Firea pierde pe toata linia , Firea a cazut in capcana .

  3. Și Firea și Burduja vor pierde glorios. Mare alianță contra naturii se va dezagrega cât de curând.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger