AcasăPoliticaMarcel Vela anunță când va începe să funcționeze Poliția Animalelor. Cu o...

Marcel Vela anunță când va începe să funcționeze Poliția Animalelor. Cu o poză grăitoare

După deja celebra poză cu geaca de piele, ministrul are toate șansele să se facă remarcat și cu fotografia cu pisica (sursa foto: Facebook/Marcel Vela)

E Ziua Internațională a Animalelor (World Animal Day), iar Marcel Vela, liberalul aflat în fruntea Ministerului de Interne, a profitat de ocazie pentru a transmite un mesaj îndelung așteptat de către românii care pun preț pe ocrotirea necuvântătoarelor. Mai ales că în ultimii ani nu au fost puține cazurile de agresiune asupra animalelor ajunse în atenția opiniei publice.

”Unul dintre testele pe care îl dă fiecare societate vizează, fără doar și poate, și comportamentul față de necuvântătoare. La acest test, noi ca națiune, am picat în ultimii ani de prea multe ori, în tot ceea ce privește eforturile pe care ar fi trebuit să le facem pentru ocrotirea animalelor. Am primit unele comentarii în care am fost întrebat dacă am rezolvat alte probleme importante și dacă nu cumva aceasta ar trebui să fie ultima pe listă”, li-a început oficialul guvernamental mesajul transmis duminică după-miază, în dreptul căruia a postat și o fotografie în care apare alături de o pisicuță.

Vela a amintit că în precedenta reuniune a echipei guvernamentale, cea de joi, s-a suspus dezbaterii, în primă lectură, Ordonanța de Urgență privind înființarea Poliției Animalelor.
”OUG are toate avizele de la ministerele de resort, inclusiv pe cel de la Consiliul Economic și Social, iar domnul Prim Ministru a semnat documentele și pentru avizul CSAT, fiind vorba despre schimbarea structurii Ministerului Afacerilor Interne. Așadar, după următoarea ședință de Guvern și publicarea OUG în Monitorul Oficial, România va avea o altă abordare pentru rezolvarea situațiilor grave, prin înființarea Poliției Animalelor”, transmite Vela, via Facebook.

Nu puțini au fost cei care au remarcat și finalul mesajului ministrului, într-o notă vizibil… poetică. ”Astăzi, de Ziua Internațională a Animalelor, haideți să ne gândim cum ar fi lumea noastră fără aceste suflete curate și singure. (…) Acum, în această zi aniverasară, transmit un gând frumos pentru toate scânteile de iubire și bunătate din ochii fiecărui animal, iar tuturor iubitorilor de animale, mulțumiri și respect pentru ajutorul și implicarea lor! Singur nu aș fi reușit!”, își încheie Marcel Vela mesajul postat pe pagina personală de pe rețeaua de socializare amintită.

374 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger