AcasăPoliticaMarcel Ciolacu, vestea finalului de an legată de accederea la spaţiul Schengen....

Marcel Ciolacu, vestea finalului de an legată de accederea la spaţiul Schengen. Ce au mai decis austriecii

Uite Schengen, nu e Schengen!

Marcel Ciolacu a transmis că s-a ajuns în sfârșit la un „proces ireversibil” și că în 2024 vor fi continuate eforturile pentru ca aderarea completă la Schengen să fie completă.

Consiliul Uniunii Europene a votat sâmbătă în unanimitate primirea României și Bulgariei în spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime.

Cum s-a lăudat Ciolacu

„După 13 ani de eșecuri și umilințe, Guvernul pe care îl conduc a pornit un proces care de astăzi este ireversibil. Anul viitor vom continua eforturile pentru a închide definitiv acest capitol prin eliminarea controalelor și la frontierele terestre”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

„Guvernul României salută decizia adoptată în această seară de Consiliul UE privind eliminarea controalelor la frontierele interne aeriene și navale începând cu luna martie 2024”, se precizează într-o informare oficială.

Ce se întâmplă cu frontierele terestre?

Potrivit Deciziei Consiliului UE, în cursul anului 2024, Consiliul va depune eforturi pentru a lua o decizie de eliminare a controalelor la frontiera României.

Deocadată, Consiliul UE a adoptat Decizia privind aplicarea acquis-ului Schengen în România și în Bulgaria. În conformitate cu Decizia Consiliului UE, acquis-ul comunitar Schengen se va aplica la frontierele aeriene și navale ale României începând cu luna martie 2024.

Austria a trimis preşedinţiei spaniole a UE un text, obligatoriu din punct de vedere juridic, prin care îşi confirmă acordul cu România şi Bulgaria cu privire la „Schengen Air”, intrarea fără controale la frontierele aeriene, relatează sâmbătă APA.

Totuşi, Ministerul de Interne austriac a precizat că, în prezent, nu există negocieri privind aderarea deplină a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen fără frontiere şi, prin urmare, nu există un termen.

author avatar
Andrei Ștefan
393 afisari

13 COMENTARII

  1. Si cu afganii si sirienii cum ramane? Care sunt conditiile pentru acest oscior fara carne? Pe noi ne intreaba cineva daca vrem migranti in schimbul tupeului austriac? Slugi nenorocite.

    • Noi că țară prin reprezentați politici alogeni și trădători vânduți intereselor străine și dreptul de europeni,am blocat ceva acestor austriecii ,sau stăm în poziția ghiocelului,pai cu un werner ospătar și un ciolacul covrigar ,cum altfel să stăm

  2. Don Ciolacu ,vezi bre că ți-au tras-o austriecii .Vor ei dar numai dacă vrea toată UE . Și să vezi curată fatalitate cum o să zică careva că nu este de acord.Eu zic că tot mai bine este să începi să le dai șuturi in cur ălora de la OMV și restului de firme austriece , să înceapă să-și de-a seama că a început să se schimbe cate ceva.Dar oare ai curaj sa faci asta ,sau toată vitejia ta este o spoială,ha mă !

    • Pai morți îi plin de schelete prin dulapuri,cui să-i,i dea această slugă șuturi,el este setat pe pupat clanța și dosurile

  3. Da bah ciolacu, da! O sa aduci aici 30.000 de ingineri, it-isti si profesori din aia care-i poftea Merkel in germania acum cativa ani. Niste paraziti analfabeti.

  4. Povesti pentru naivi. Austria face, Austria drege….Austria a invocat si invoca, cel putin declarativ, nefunctionalitatea Acordului privind spatiul Schengen, in principal in problema migratiei. Cum aceasta nefunctionalitate tine de toate statele membre, nimic nu se leaga. Rusia, aliat de nadejde al Austriei, tine aproape, foarte aproape !

  5. Doar nu va inchipuiti ca austriecii nu vor tria migrantii inainte de a-i expedia in Romania.Doar infractorii.
    Se spune prin presa ca ungurii nu ii inregistreaza la ei, ca sa nu fie primiti inapoi.
    Daca eu trec ilegal intr- o tara, sunt arestat Pe astia, nu ii aresteaza si nu ii condamna nimeni Daca vor in UE, sa vina legal.

  6. Aderarea se face etapizat.

    Prima – și cea mai importantă – realizare este că ambasadele și oficiile consulare ale României – toate cele 137 – încep, din martie 2024, să dea și vize Schengen. Asta înseamnă accesul nerestrictionat la serverele de la Strasbourg și integrarea deplină în SIS (Schengen Information Sistem).

    Plus admiterea parțială, cu frontierele aeriene și maritime. Chiar și Austria, asemeni altor state, a aderat astfel, la începutul anilor 2000 (atunci se opunea Germania). Urmează deschiderea frontierei terestre.

    Jocul e jucat, evoluția este ireversibilă.

  7. nu ne intereseaza spatiul schengen.
    nu ne trebuie apartenenta la asa ceva.
    nu vrem apartenența la occidentul decadent… cu o societate bolnava de lacomie, condusa de o administrație debila si desfranata!

  8. Ce sa decida ba natia asta de urmasi ai lui hitler,decat daca au in fata prosti.Dumnezeu sa le dea dupa chipul si asemanarea lor!!

  9. De ce se mai cheama UE, daca un singur stat face ce vrea? Aceasta adunatura de politruci, sa se cheme Uniunea Austriaca, macar stim o treaba.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger