AcasăPoliticaMarcel Ciolacu uită, dar nu iartă. Decizie bombă pentru alegerile parlamentare

Marcel Ciolacu uită, dar nu iartă. Decizie bombă pentru alegerile parlamentare

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat, marți, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional, că a luat decizia de a nu forma o alianță electorală pentru alegerile parlamentare.

În aceste condiții partidele Pro România, ALDE și PPU, care voiau o alianță cu PSD riscă să nu poată atinge pragul de 5% pentru a avea reprezentare în Parlament.

„Nu sunt numai lucruri bune în această decizie. Suntem mai vulnerabili. Va fi o luptă mai aprigă pentru intrarea în Parlament. Dacă mergeam sub o umbrelă mai largă, lucrurile ar fi fost mai ușoare. Dar toți colegii mei, inclusiv eu, ne asumăm acest efort în plus”, a declarat Marcel Ciolacu.

PSD i-a propus lui Călin Popescu-Tăriceanu să candideze la alegerile parlamentare pe listele social-democraţilor, însă liderul ALDE consideră că este „incorect politic” să facă acest lucru.

„Am discutat cu domnul Tăriceanu. Eu nu fac politica sau, mai exact, nu o să fac greşelile pe care le-au făcut alţi lideri ai PSD. Prefer să discut instituţional cu preşedintele partidului şi nu cu parlamentari la bucată, cum face domnul Ludovic Orban. Am avut o discuţie cu domnul preşedinte Călin Popescu-Tăriceanu, i-am făcut propunerea de a veni pe listele PSD, dânsul s-a exprimat că este incorect politic să facă acest lucru şi respect total decizia domniei sale”, a afirmat Ciolacu, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD.

Marcel Ciolacu îi întoarce spatele lui Victor Ponta

ProRomânia a fost înființat de Victor Ponta în vara lui 2018, racolând în special oameni de la PSD.

Ponta a pledat pentru o alianță a stângii, cu PSD și ALDE, dar care nu s-a concretizat din cauza resentimentelor legate de racolarea membrilor PSD.

„Eu am susținut o alianță de stânga, dar dacă cei de la PSD nu doresc, nu se pune problema să faci ceva când nu se dorește. Eu și domnul Tăriceanu ne-am dorit o opoziție unită la parlamentare, decizia celor de la PSD v-o pot explica ei. Dacă nu se dorește, nu se dorește. Evident că nu ajută stânga, o să luăm bătaie separat, nu cred că nici PSD, nici Pro România o să bată PNL, e o realitate”, a afirmat președintele Pro România.

author avatar
Eli Dan Davidescu
524 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger