AcasăPoliticaMarcel Ciolacu se ceartă cu PNL de dragul UDMR-ului. Ce ministere...

Marcel Ciolacu se ceartă cu PNL de dragul UDMR-ului. Ce ministere vrea să le dea maghiarilor

kelemen hunorMarcel Ciolacu se ceartă cu PNL de dragul UDMR-ului. Ce ministere vrea să le dea maghiarilor

PSD îşi doreşte ca UDMR să rămână la guvernare. Ciolacu a precizat că vrea rămânerea UDMR la guvernare şi va merge cu acest mandat la negocierile cu premierul Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor.

În acest sens, şeful social-democraţilor doreşte să le dea maghiarilor două ministere.

Ministerele Energiei și al Fondurilor Europene, la UDMR

Discuțiile au fost mult mai ample. Au fost pe fiecare minister ce este de făcut, s-a intrat un pic și în programul de guvernare pe care o să-l detaliem la viitorul Consiliul Politic Național și o să-l și prezentăm presei.

A fost o discuție normală pentru a continua colaborarea cu UDMR. Colegii mei sunt total de acord pentru a continua această colaborare și s-a venit și cu o propunere cu care o să merg la întâlnirea pe care o să o am cred că astăzi, împreună cu dl. prim-ministru Nicolae Ciucă și cu dl. președinte Kelemen.

Propunerea este ca UDMR-ul să preia ministerele Energiei și al Fondurilor Europene, două ministere foarte importante și din câte cunoaștem noi au și persoanele potrivite pentru conducerea acestor ministere„, a declarat, duminică, Marcel Ciolacu.

PSD apără majoritatea din Parlament

Cei din PSD ar dori ca UDMR să rămână la guvernare, mai ales că în PNL există mai multe facțiuni, iar fără UDMR ar fi pusă în pericol majoritatea în Parlament, scrie stiripesurse.ro.

Dacă UDMR ar accepta oferta, ar fi o dublă lovitură pentru Marcel Ciolacu. Acesta ar păstra majoritatea solidă în Parlament și în același timp ar scăpa de Virgil Popescu, actualul ministru al Energiei, cel pe care liderul PSD l-a contestat public.

Un acord politic este pentru a crea o majoritate, nu pentru a împărţi anumite lucruri. Noi avem un acord politic în care am creat o majoritate.

Nu am avut această discuție cu ei (despre ministere – n.r.). Sunt ferm convins că astăzi o să avem discuția și cu dl. prim-ministru Nicolae Ciucă”, a continuat Ciolacu.

În această variantă, Ministerul Transporturilor ar rămâne la PSD, dacă şi ceilalţi sunt de acord, a mai precizat şeful PSD.

author avatar
Andrei Ștefan
503 afisari

9 COMENTARII

  1. Cred ca este o mutare interesantă, oricum ungurii sunt mai patrioți si se pise pe regulile m ue, da drumul iar la cărbune sa aibă curent di caldura ieftină. Ajung sa imi doresc aceste posturi ptr unguri sa scapam de jegurile astea ce stau capra pe la ambasade

  2. Ministerul energiei si proiectelor europene?
    Credeti ca vom avea preturi mai.mici la energie sau atrase mai multe fonduri europene ?
    Prietenie UDMR+PSD ?
    Se va vedea la vot.

  3. Rotiți ba agenții Budapestei peste tot sa nu rămână nimic unde sa nu fie așezați la masa cum zice kelemen.

  4. asa tare se cearta ca sint impreuna la furat prin rotatie de 33 de ani , acum si impreuna !

  5. DACA FACE ASTA CIOLACU LASA IN OFFSAID PAPAGO-LIMBERALII…..DAR NU O VREA KLAUS….”CINEEEE ESTEEEEE GENERALUUUUUUUUL”…..>>>>PAHONTUUUU

  6. Udmeeul vrea Sanatatea.Sunt acolo niscaiva demnitari,somitati de marca in domeniu,ahtiate de femei,cu viata familiala echilibrata,demni,somptuosi,tandri,bogati si priceputi.
    haideti,domne,sa faceti o miscare buna odata

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger