AcasăPoliticaMarcel Ciolacu, scandal cu maghiarii: "Haideți să terminăm cu prostiile cu autonomia...

Marcel Ciolacu, scandal cu maghiarii: „Haideți să terminăm cu prostiile cu autonomia Ţinutului Secuiesc!”

Marcel Ciolacu, prins cu minciuna chiar de ministrul Agriculturii

Marcel Ciolacu a fost prezent sâmbătă, la conferinţa judeţeană a PSD Harghita, care se desfăşoară la Casa de Cultură din Topliţa. Aici, premierul a precizat că nu va accepta să existe legi care să favorizeze anumiţi români de altă etnie.

Prim-ministrul a dat asigurări că nimeni nu va împărţi Ardealul.

Ciolacu, nervos pe teoria autonomiei

Ciolacu a anunţat că „să terminăm cu prostiile cu autonomia Ţinutului Secuiesc” şi a adăugat că acest lucru nu a fost şi nu va fi niciodată.

Şi eu şi dumneavoastră vrem să ne creştem copiii într-o ţară normală. Pentru a face acest lucru, în primul şi în primul rând trebuie să ne comportăm noi normal.

Haideţi să terminăm cu prostiile, cu autonomia Ţinutului Secuiesc. Nu a fost şi nu o să fie niciodată. În Constituţie României este un stat suveran şi niciodată nimeni nu va împărţi Ardealul.

România este membră a Uniunii Europene, este membră NATO, toate aceste poveşti şi toate aceste învrăjbiri apar când sunt alegeri. Vezi Doamne, acesta este felul liderilor politici de a-şi mobiliza electoratul la vot.

Am depăşit acele vremuri. Sunt familii mixte. Copiii noştri merg la şcoală împreună. Suntem în România şi ei sunt români”, a afirmat preşedintele PSD.

Nu vor să vorbească româneşte?

Marcel Ciolacu a precizat că cetăţenii de etnie maghiară care nu vorbesc româneşte se condamnă singuri.

„Mai veneau la mine şi îmi spuneau am fost pe la Topliţa şi am intrat într-un magazin, iar doamna care mă servea nu ştia româneşte. Este posibil şi acest lucru. Dar, iertaţi-mă, se condamnă singură acea doamnă care nu ştie româneşte în inima României.

Cine o îndeamnă să nu înveţe româneşte în România fiind cetăţean român, greşeşte. De fapt şi de drept singură se izolează într-o anumită arie geografică.

Dacă ar termina o facultate la Bucureşti nu ar avea nicio şansă să îşi găsească o meserie la Bucureşti sau la Iaşi sau în altă parte a ţării.

Nu e ceva care îmi inspire mândria. Nu ştiu să vorbesc româneşte în România, de fapt, te condamni singur să nu evoluezi”, a mai transmis Marcel Ciolacu.

Altfel, premierul a anunțat o sumă record investită la nivelul județului Harghita. Este vorba despre mai mult de 2,2 miliarde, reprezentând cea mai mare sumă investită aici după Revoluție, a precizat liderul PSD.

author avatar
Andrei Ștefan
596 afisari

9 COMENTARII

  1. Are dreptate.Astia de cand tot cara din tara asta peste granita o tot tin cu autonomia cand ei treb dusi la puscarie ,ca iau salar de la romani si fac sluj la buda pesta.

    • Corect ! Terminati odata cu asta, ca Transilvania este a Romaniei, asa a fost dintotdeauna Bozgorilor

  2. România, ca să fie o țară normală, trebuie să-și linșeze toți conducătorii politici care au fost la putere în ultimii 34 de ani, la toate nivelele. Plus securicii și specialii. Că ăștia au distrus țara.

    • Barbete, mai respiri bă, trogloditule ? Aceleași tâmpenii le tot repeți la nesfârșit, iar ai furat un telefon să-ți butonezi elucubrațiile?

      • Tablagiule, linșarea „specialilor”, dar și a puliticienilor, să fie făcută prin lapidare. Pe stadioane, nu altfel… SĂ FIE CIRC ADEVĂRAT, CĂ PÂINEA NE-AU FURAT-O „SPECIALII”.

  3. DE CE COPIII INVATA ROMANESTE IN UNGARIA ? AU CATE 2 PROFESOARE IN LIMBA ROMANA,SATUL FIIND UNGURESC ! IN UCRAINA ESTE INTERZISA ATAT ORTODOXISMUL CAT SI LIMBA ROMANA !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger