Cauta

UPDATE. Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu Viktor Orban: „Este începutul unei frumoase prietenii”/Ce s-a aflat despre întrevederea celor doi premieri – FOTO

sursa foto: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu a avut, miercuri, o întâlnire informală cu omologul său de la Budapesta, Viktor Orban.

UPDATE: Au apărut și primele precizări de la Palatul Victoria cu privire la întrevederea pe care a avut-o premierul Ciolacu cu omologul său din Ungaria.

Palatul Victoria: Cei doi premieri au discutat despre inițierea unui proiect comun de infrastructură

Într-un scurt comunicat de presă, Guvernul a anunțat că șefii celor două Executive au discutat despre inițierea unui proiect comun de infrastructură cu impact economic semnificativ pentru ambele state.

„Prim-ministrul României Marcel Ciolacu a avut o întâlnire informală cu premierul Ungariei, Viktor Orbán, în cadrul vizitei private pe care acesta o efectuează în România.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că, în ansamblul relațiilor româno-ungare, partea română își dorește să mențină o abordare deschisă, pozitivă, constructivă și concentrată pe proiecte concrete în beneficiul cetățenilor din cele două state.

Premierul Ciolacu a salutat susținerea manifestată de guvernul maghiar pentru eforturile României de aderare la spațiul Schengen și a exprimat speranța că Ungaria va continua să fie un aliat al țării noastre în această privință.

Cei doi premieri au discutat despre inițierea unui proiect comun de infrastructură care să aibă un impact economic semnificativ pentru ambele țări. De asemenea, premierul român a subliniat necesitatea intensificării investițiilor companiilor românești în Ungaria”, se precizează în comunicat.

Totodată, de la Palatul Victoria s-a transmis că, în perspectiva preluării Președinției Consiliului UE de către Ungaria, în cursul anului viitor, „a avut loc și un schimb de opinii între cei doi oficiali pe tema priorităților la nivel european”.

„În cadrul întâlnirii, premierul Ciolacu a evidențiat și importanța transmiterii de mesaje de susținere a solidarității și unității la nivelul Uniunii Europene, a sprijinului UE și NATO pentru Ucraina în contextul agresiunii militare a Rusiei” – au mai transmis reprezentanții de la Palatul Victoria.

Știre inițială:

Întrevederea nu figurează pe agenda publică a șefului de la Palatul Victoria. Iar până la momentul de față nici Guvernul și nici Marcel Ciolacu nu au făcut precizări publice despre această întâlnire.

„Prânz privat, la București”

Primele detalii s-au aflat din direcția Budapestei. Astfel, din câte a informat șeful Biroului de Presă al premierului ungar, Bertalan Havasi, într-un comunicat remis Agenţiei de Presă MTI, premierul Marcel Ciolacu l-a primit, miercuri, în cadrul unui prânz privat, la București, pe omologul său ungar, Viktor Orban, potrivit stiripesurse.ro.

Conform sursei menționate, șefii celor două guverne au avut o conversație informală despre afaceri bilaterale și europene.

Pe pagina de Facebook a premierului Ungariei a apărut și o fotografie în care cei doi șefi de Guvern apar strângându-și mâna.

„Întâlnire cu premierul român Ion-Marcel Ciolacu. Acesta este începutul unei frumoase prietenii”, stă scris pe pagina lui Viktor Orban de pe rețeaua de socializare amintită.

De la București, premierul ungar se va deplasa la Băile Tuşnad, unde are loc cea de-a 32-a ediţie a Universităţii de Vară şi a Taberei Studenţeşti Bálványos.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • USR – și falimentul este garantat!
  • SUA și China, pe cale să înceapă „decuplarea”?
  • Revoluția engleză anti-VAR se propagă în Europa?!
  • Ce înseamnă să te pui cu Rusia. Băncile occidentale trag ponoasele
  • „Bogăția discretă”: strategia menită să evite ochii curioși
  • Sancțiunile sunt doar pentru fraieri. Companiile din UE se îmbogățesc din afacerile cu Rusia
  • Nimic nu se pierde, totul se transformă. Apa din haznale trebuie folosită în agricultură
  • De la New York la Tokyo: piețele bursiere, creștere record
  • China cucerește porturile lumii
  • Exit mobile version