AcasăPoliticaMarcel Ciolacu RISCĂ: promite ceva ce nu ţine de el. Decizia coaliţiei...

Marcel Ciolacu RISCĂ: promite ceva ce nu ţine de el. Decizia coaliţiei privind rata inflaţiei

marcel ciolacuMarcel Ciolacu RISCĂ: promite ceva ce nu ţine de el. Decizia coaliţiei privind rata inflaţiei

Marcel Ciolacu îndrăzneşte să primită că România va reuși să mențină rata inflației la o cifră, asta după ce BNR a prezis că în a doua parte a anului inflația va trece de două cifre.

Deşi această evoluţie economică nu stă în mâinile liderului PSD, se pare că acesta a decis să se hazardeze cu decleraţiile.

Reducerea TVA și CAS, principalele măsuri?

Prețul energiei electrice e mai mare decât în Germania. Eu consider că trebuie să venim cu un preț reglembtat pe un an de zile, cu tot ce decurge de aici.

O OUG, știți că ANRE nu mai are competențe în stabilirea prețurilor la energie în urma unei ordonanțe emise de domnul Orban, și concomitent cu acest lucru să discutăm cu comisia.

Eu asta am discutat cu premierul. Efectul cel mai mare e creșterea inflației. Reducerea TVA și CAS la angajați sunt măsuri, eu nu sunt de acord să intervenim pe efecte fără să rezolvăm cauza.

Eu sunt ferm convins că împreună cu BNR vom reuși să ținem inflația la o cifră. Reducerea CAS e o măsură temporară”, a declarat Marcel Ciolacu.

Măsuri pentru creşterea venitului

Liderul PNL, Florin Cîțu, și-a susținut, luni, propunerea de a reducere contribuțiile sociale și TVA cu argumentul că aceste măsuri ar duce la creșterea veniturilor tuturor angajaților, nu doar în sectorul bugetar.

Cîțu a mai spus că varianta scăderii TVA a fost demonstrată deja iar când Taxa pe Valoarea Adăugată a scăzut de la 24% la 20%, rata inflației a scăzut cu 4 puncte procentuale.

Propun măsuri prin care creștem veniturile tuturor românilor, nu doar în sectorul bugetar.

Și a celor care lucrează la caserie în supermarket, pe șantier, tuturor angajaților din România. Reducerea contribuțiilor este o soluție.

Cealaltă variantă a fost demonstrată deja, când a scăzut TVA-ul de la 24 la 20 rata inflației a scăzut cu 4 puncte procentuale”, a declarat Florin Cîțu.

author avatar
Andrei Ștefan
153 afisari

1 COMENTARIU

  1. omul asta nu cunoaste lucruri elementare . in capul lui reducerea tva inseamna preturi mai mici . de ce ? cine impiedica mafia din care se infrupta toti din energie sa nu creasca preturile dupa reducerea tva ? nimeni nu raspunde la intrebarea asta si se fac ca nu aud .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger