AcasăPoliticaMarcel Ciolacu reacționează pe tema PNRR: „Cred că le-a sărit pixul din...

Marcel Ciolacu reacționează pe tema PNRR: „Cred că le-a sărit pixul din mână la Comisie când au citit aceste gogomănii!”

Marcel CiolacuMarcel Ciolacu reacționează pe tema PNRR: „Cred că le-a sărit pixul din mână la Comisie când au citit aceste gogomănii!”

Președintele PSD Marcel Ciolacu a reacționat pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență, care a primit numeroase critici la Bruxelles. Acesta a afirmat, joi seară, că PNRR a fost „pulverizat” de Comisia Europeană.

„Cred că le-a sărit pixul din mână la Comisie când au citit aceste gogomănii! Unde e România educată a lui Iohannis? E făcută praf, o ruşine”, a declarat liderul PSD la Antena 3.

Marcel Ciolacu susține că banii pe care Guvernul Cîțu îi cere prin intermediul PNRR „au destinaţie către firmele de consultanţă politică ale lor”. Liderul PSD s-a referit la faptul că anumite companii au făcut unele documente din PNRR pentru a beneficia direct de bani, ceea ce a catalogat drept infracţiune.

„E infracţiune, e conflict de interese. Anumite companii au făcut documente ca să beneficieze direct de aceşti bani, cine a mai auzit de asta? Cine din PSD mai rămânea în minister după asta? Era luat cu dubă pe Ştirbei Vodă”, a mai afirmat Ciolacu.

Comisia Europeană a trimis joi guvernului o serie de observații la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Liderii europeni sunt nemulțumiți de anumite domenii.

Ministrul Proiectelor Europene va da testul moțiunii PSD

Parlamentarii PSD au depus o moțiune simplă împotriva ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea. Moțiunea este legată de nemulțumirea reprezentanților PSD cu privire la faptul că PNRR nu a fost dezbătut și cu celelalte formațiuni politice din Parlament, dar și de modul în care ministrul Investițiilor a reprezentat România la Bruxelles.

Mai mult decât atât, vin și nemulțumiri legate de faptul că țara noastră nu a reușit să atragă fonduri pentru industria agricolă. Dacă moțiunea simplă va trece de Parlament, aceasta nu atrage după sine și demisia sau demiterea ministrului, ci reprezintă un semnal de alarmă pentru acesta.

author avatar
Andreea Vlad
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger