AcasăPoliticaMarcel Ciolacu râde de premier: ce poreclă i-a găsit lui Florin Cîţu,...

Marcel Ciolacu râde de premier: ce poreclă i-a găsit lui Florin Cîţu, după noul acord din coaliţie (VIDEO)

marcel ciolacuMarcel Ciolacu râde de premier: ce poreclă i-a găsit lui Florin Cîţu, după noul acord din coaliţie

Marcel Ciolacu l-a ironizat miercuri pe premier, declarând că după semnarea noului protocol din coaliția de guvernare, „așa-zisul prim-ministru Cîțu a devenit Pisicîțu, pentru că înainte de a semna ceva va trebuie să răsfoiască acordul comisiei pentru a vedea dacă are voie„.

Dacă nu are voie, va trebui să sune toți președinții de partide„, a continuat Ciolacu. Liderul social-democraţilor s-a referit la acordul semnat marți seară de liderii coaliției, act politic în care scrie că premierul trebuie să discute cu președinții partidelor de coaliție înainte de a remania un ministru.

Ciolacu, declarație dură

A fost o criză de pubertate politică. Partide imature au pus orgoliile mai presus de interesele romanilor.

Singura schimbare notabila a fost faptul ca prerogativele conferite de Constitutie premierului au fost schimbate cu un acord al unei coalitiei.

Cu alte cuvinte, din acest moment asa-zisul premier a devenit acum Pisi-Cîțu, pentru ca inainte de a semna ceva trebuie sa rasfoiasca acordul coalitiei sa vada daca are voie sau nu are voie.

Dacă nu are voie, trebuie să-i roage frumos pe preşedintii coaliţiei să-i dea voie să semneze„, a declarat Marcel Ciolacu.

PNL, USR-PLUS și UDMR au semnat un act adițional

După aproape o săptămână de la demiterea lui Vlad Voiculescu și două runde de discuții și condiții puse în Coaliție, PNL, USR-PLUS și UDMR au ajuns marți la un acord.

Liderii celor trei formațiuni au semnat „un act adițional” la protocolul Coaliției și au anunțat că noul ministru al Sănătății va fi aflat miercuri.

Documentul prevede că deciziile politice majore se iau colegial, cu acordul formaţiunilor din coaliţie şi că responsabilitatea politică se asumă împreună, cu participarea la decizie a tuturor membrilor coaliţiei şi a premierului.

Prerogativa constituţională a prim-ministrului privind trimiterea cererii de revocare a unui ministru către Preşedinte se exercită după informarea prealabilă a formaţiunii care l-a propus pe ministru, pe baza unor argumente cuprinse într-o evaluare obiectivă făcută de premier şi după o dezbatere în coaliţie, se mai arată în document.

author avatar
Andrei Ștefan
922 afisari

8 COMENTARII

  1. Ciolacu se face ca uita faptul ca ” actul aditional ” la Protocolul Coalitiei NU este semnat de Florin Citu , este semnat de Ludovic Orban , o intelegere de fatada a celor trei partide ale Coalitiei din guvernarea actuala , o modalitate hazlie de a indulci imaginea sifonata a USR-PLUS . Actul acesta aditional este lipsit de valoare , valoare fix-pix , zero barat , Constitutia Romaniei este singura in masura sa reglementeze atributiunile si prerogativele Premierului .

  2. la haita care tot transeaza pozitii le a mai trebuit si act asitinal sa poata cica sa guverneze sa poata cele patru forte cum a zis iohann sa se puna la treaba!!!!!!!!!!ce treaba aia mare???????

    • La ora 8:23 , trecute fix , am mers la buda in fundul curtii . Am constatat cu surprindere ca e greu cu treaba mare cand ai diaree verbala si scapi vanturi pestilentiale , vai batranetilii mieli di hodiororoscia coclit ……hihihihihihihi….!

      • Cand fac ” treaba aia mare ” e un act ASITINAL (?), cele patru forte intunecate imi sictiresc hemoroizii ce intra in amoc si ma fac sa alerg prin batatura cu nadragii in vine ….

  3. Niste neica nimeni ajunsi, cu concursul votantilor desigur, la butoanele unei tari care mai are putin si ajunge in groapa.

    • La Tiraspol ploua cu carnati zburliti . Am imprumutat pseudonimul Vrabiutei Livia , sper sa nu se supere cand ma privesc in oglinda , arat impecabil cu peruca violet , cerceiii din zgarciuri de strans coada si belciug in nari …..

  4. Fratilor , sunt din gasca lui Genunche si Andrusku , nu va luati dupa mine , nu stiu nici macar cum sa scriu sa- i votati : ” VOTA – TII fratilor pe astia in continuare” sau „VOTATI-I fratilor pe astia in continuare ” , fac si io figuratie p-aci ca sa impusc niste copeici din postari , vai steaua mea de boschetar mancurt tiraspulez ….!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger