AcasăPoliticaMarcel Ciolacu, nucleară înainte de Congres! Desființează „epoca Dragnea”

Marcel Ciolacu, nucleară înainte de Congres! Desființează „epoca Dragnea”

Marcel Ciolacu

Președintele interimar al social democraților, Marcel Ciolacu, a declarat sâmbătă, înainte de Congresul extraordinar al partidului, că PSD trebuie să se rupă de trecut. Acesta susține că partidul a fost folosit pe post de „cheie la ușile justiției”, cu referire la mandatul lui Liviu Dragnea în fruntea partidului.

Ciolacu a promis că în mandatul său, justiția va rămâne acolo unde îi este locul, în sala de judecată. A făcut astfel aluzie la ceea ce s-a întâmplat în mandatul fostului lider PSD, Liviu Dragnea.

„Sunteți mulți care ați muncit enorm în partid. Ați avut – la fel ca și mine – rezultate bune. Ați construit – la fel ca și mine – organizații puternice. Dar au fost cazuri când munca voastră a fost irosită de cei care au crezut că pot folosi PSD ca pe o cheie la ușile justiției. Nu ei sunt PSD! Ei aparțin trecutului. Și trebuie să ne rupem de acest trecut!

Justiția trebuie făcută în sala de judecată. Nu la partid, nu la televizor, nu în palatele Administrației prezidențiale. Reforma justiției trebuie făcută de către profesioniști, de magistrați, de CSM, de asociațiile profesionale. O spun cu toată răspunderea, conștient că poate pierd voturile unora care văd lucrurile altfel. În mandatul meu, PSD va rămâne strict pe agenda românilor, iar justiția acolo unde îi este locul, în sala de judecată!

Astăzi suntem hotărâți să lăsăm greșelile trecutului în spate / acolo unde le este locul. Astăzi decidem viitorul social-democrației din România! Reconstrucția PSD a început!”, a declarat Marcel Ciolacu.

Cursa pentru președinția partidului se dă între Ciolacu și Teodorovici

Alegerile interne din PSD sunt lipsite de miză după ce în cursa pentru funcția de președinte s-au depus doar două candidaturi: Marcel Ciolacu și Eugen Teodorovici. De la 13.05 până la 14.00 se va desfăşura votul secret pentru alegerea conducerii naţionale a PSD, conform sursei citate, potrivit stiripesurse.ro. Procesul verbal cu echipa câştitoare va fi citit, de la ora 14.00 de către preşedintele Comisiei de numărare a voturilor Decebal Făgădău, iar la 14.05 va fi susţinut un discurs de către preşedintele ales al PSD.

În discursul rostit sâmbătă la Congresul extraordinar al PSD, Marcel Ciolacu a arătat că România are nevoie de Partidul Social-Democrat și de o stângă puternică, iar PSD este singurul care poate reprezenta o astfel de orientare. Marcel Ciolacu candidează, la Congresul extraordinar de sâmbătă, pentru președinția partidului. Înaintea începerii Congresului, el a spus că acest congres este un moment de răspântie în viaţa politică, atât cea a partidului, cât şi a întregii scene româneşti.

author avatar
Andreea Vlad
291 afisari

1 COMENTARIU

  1. ” E frumos , e prea frumos la tine-n suflet ! E TARZIU , E PREA TARZIU LA MINE-N GAND ! / Impartasim , impartasim aceeasi taina / Dar nu se stie , nu se stie pana cand / Prea multe pasari calatoare / INTRE ILUZII SE ROTESC / Contaminand cu ascensoare / Misterul nostru pamantesc ––––––––––––––––––––––––––––––CUVINTELE ISI PIERD CALDURA / INTR-UN SARUT DE PROTOCOL / Si tot mai vinovate pasari / Dau esafoadelor ocol ! ”

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger