Cauta

Marcel Ciolacu nu îl slăbește pe cancelarul austriac. Atac nemilos în Politico: „Decizia grăbită și nefundamentată a Austriei nu slăbește doar România, ci și Europa”

marcel ciolacu

Marcel Ciolacu nu îl slăbește pe cancelarul austriac. Atac nemilos în Politico: „Decizia grăbită și nefundamentată a Austriei nu slăbește doar România, ci și Europa”

Președintele PSD Marcel Ciolacu îl ceartă public pe cancelarul austriac Karl Nehammer în presa europeană. Într-o intervenție în Politico el susține că nu e deloc drept ca România să sufere de pe urma neputinței autorităților austriece și denunță retorica mincinoasă a Austriei de a prezenta public date care nu au nici un corespondent în realitate cu privire la o așa-zisă rută prin România a migrației.

”În lupta pentru democrație, trebuie să consolidăm – nu să slăbim – Europa”, a scris liderul PSD, Marcel Ciolacu, într-un articol de opinie (op-ed) publicat pe site-ul politico.eu.

Ciolacu îi cere lui Nehammer să anuleze decizia privind Schengen

El critică decizia guvernului austriac, arătând că ”din păcate, guvernul Cancelarului Karl Nehammer al Austriei a decis să ducă Europa și securitatea noastră colectivă într-o altă direcție. Decizia grăbită și nefundamentată a Austriei de a refuza României accederea în spațiul Schengen slăbește nu numai regiunea noastră, ci și Europa în ansamblu, încurajând în același timp forțele aliate împotriva noastră”.

”Nu este clar de ce Austria a ales să tragă linia la granița noastră, pe baza unor argumente care sfidează datele concrete. România și-a dovedit deja capacitatea de a gestiona granițele Uniunii Europene, încă din 2011, iar acum apărăm Austria la fel de mult ca și restul Europei cu armata noastră, alături de forțele NATO de pe Flancul Estic. Chiar și cu un buget limitat, România s-a angajat să aloce 2,5% din PIB pentru finanțarea domeniului apărării, iar forțele noastre navale au demontat o mină plutitoare rusească în Marea Neagră pentru a proteja libera navigație”, a mai arătat Ciolacu.

Ciolacu îi cere lui Nehammer să anuleze decizia privind Schengen. „Pentru a lupta împotriva valului în creștere al autoritarismului, democrațiile trebuie să fie unite și să-și consolideze legăturile dintre ele. Așadar, îi solicit Cancelarului Nehammer să procedeze corect și să anuleze decizia Guvernului său. Sunt încrezător că, lucrând împreună, ne vom regăsi forța. Europa va fi mai puternică – și la fel va fi și Austria.”, susține Marcel Ciolacu.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version