AcasăPoliticaUPDATE. Marcel Ciolacu, la Chișinău: Am sentimentul că am venit acasă, la...

UPDATE. Marcel Ciolacu, la Chișinău: Am sentimentul că am venit acasă, la un frate geamăn – VIDEO

sursa foto: Facebook/Guvernul României

Premierul Marcel Ciolacu a ajuns, miercuri, la Chișinău, pentru o vizită de lucru în Republica Moldova, pe durata căreia s-a întâlnit cu Maia Sandu și Dorin Recean.

UPDATE. După ce s-a întâlnit cu președintele Republicii Moldova, Marcel Ciolacu a discutat cu omologul său, Dorin Recean. După întrevedere, cei doi premieri au ieșit împreună în fața presei. Ocazie cu care șeful executivului de la București a declarat că simte că a venit acasă, „la un frate geamăn”.

„Nu am un sentiment că am venit oficial la Chişinău, cred că acelaşi sentiment vă încearcă şi pe dumneavoastră, atunci când veniţi la Bucureşti. Am sentimentul că am venit acasă şi nu am venit la un frate mai mare sau mai mic, am venit la un frate geamăn, pentru că toate provocările prin care am trecut, instituţionale, cu toate crizele suprapuse, provocări care s-au răsfrânt asupra românilor şi dintr-o parte şi din alta a Prutului, trebuie abordate comun”, a spus prim-ministrul Ciolacu, în declaraţiile comune cu premierul moldovean.

Marcel Ciolacu a continuat spunând că „suntem obligaţi ca împreună să punem un accent deosebit pe zona economică”.

„Relaţiile comerciale dintre România şi Republica Moldova, anul trecut, s-au mărit cu 50%, am ajuns la aproape 3,6 miliarde de dolari”, a declarat Ciolacu, adăugând că acesta este drumul corect.

„Avem obligaţia, cu toate că războiul total ilegal şi incorect pornit de către un dictator, Putin, împotriva unui stat suveran, va continua, trebuie să facem faţă acestor provocări împreună şi să găsim cele mai bune soluţii împreună, pentru ca cetăţenii pe care îi reprezentăm să vadă o creştere în nivelul de trai, o creştere în infrastructură, o creştere a traiului zilnic”, a mai spus premierul Ciolacu.


Știre inițială:

sursa foto: Facebook/Guvernul României

Șeful Guvernului de la București va avea întrevederi cu înalți oficiali de la Chișinău – atât cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, cât și cu prim-ministrul Dorin Recean.

„Guvernul României va rămâne garantul securității și stabilității Republicii Moldova și va continua să susțină cu toată forța parcursul său de aderare la Uniunea Europeană”, a afirmat Marcel Ciolacu, citat într-un comunicat transmis de la Palatul Victoria.

Prima întrevedere din program, cu președintele Maia Sandu

Seria întrevederilor pe care premierul Marcel Ciolacu le va avea, la Chișinău, e deschisă de cea cu Maia Sandu. Urmează discuțiile cu omologul său din Republica Moldova, Dorin Recean, la finalul cărora cei doi premieri vor susține declarații comune de presă, în jurul orei 12.30.

Iată cum arată programul vizitei de lucru a premierului Ciolacu în Republica Moldova, conform detaliilor anunțate de Guvern:

– Ora 10:15 Întrevedere cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu

– Ora 11:25 Întâmpinarea de către prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, la sediul Guvernului Republicii Moldova

– Ora 11:30 Convorbiri cu prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean

– Ora 12:30 Declarații comune de presă ale celor doi premieri

– Ora 13:00 Participare la dejunul de lucru oferit de prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, în onoarea prim-ministrului României, Marcel Ciolacu

-Ora 14:20 Întrevedere cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu

author avatar
Andrei Coman
197 afisari

4 COMENTARII

  1. frații tăi gemeni sunt în simileasca, cioli.
    toți balaoacheşi ca tine.
    şi fără portofel !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger