AcasăPoliticaMarcel Ciolacu, festival al promisiunilor: Vor crește pensiile, vor crește salariile, văr...

Marcel Ciolacu, festival al promisiunilor: Vor crește pensiile, vor crește salariile, văr scădea prețurile la alimentele de bază

marcel ciolacuMarcel Ciolacu, festival al promisiunilor: Vor crește pensiile, vor crește salariile, vor scădea prețurile la alimentele de bază

Abia instalat la Palatul Victoria, premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi seară măsuri urgente, care să ducă la scăderea inflației. Printre ele, o schemă pentru reducerea adaosului comercial la alimente.

Prima şedinţă a noului Executiv a început cu o avalanşă de promisiuni.

Marcel Ciolacu a condus prima ședință de guvern ca premier

Înconjurat de noii săi miniștri, Ciolacu a citit o listă de promisiuni – va fi redusă gradual impozitarea muncii, vor crește pensiile, va creşte salariul minim, iar la finalul mandatului acestui guvern „orice angajat trebuie să câştige minimum 500 de euro net lunar”.

La prima ședință de Guvern pe care a condus-o, Marcel Ciolacu a schimbat locul de unde le-a vorbit membrilor Executivului. Nu s-a așezat în capul mesei, ca predecesorii săi, ci în lateral. De acolo a anunțat prima măsură, menită să reducă prețurile pentru alimentele de bază.

„Am dat colegilor mei primele drafturi de ordonanțe. Reducerea prețurilor la alimente de baza, sprijinirea procesării de alimente, schema de susținere a industriei materialelor de construcţii, plus introducerea energiei verzi în firmele agricole.”, a transmis premierul, proaspăt învestit.

Promite şi noi locuri de muncă, dar şi salarii pe măsură. „Ne propunem să redresăm, să echilibrăm balanţa comercială, prin a produce cât mai multe materiale de construcții în România. Ne propunem să mai creem cel puţin 20 de mii de locuri de muncă noi.”, a declarat ministrul Economiei, Radu Oprea.

Marcel Ciolacu anunţă şi modificări importante la legea salarizării, dar şi în economie şi lansează un avertisment pentru angajaţii de la stat.

author avatar
Andreea Vlad