Cauta

Marcel Ciolacu, declarație halucinantă: „Nu avem criză alimentară”! Incredibil, care este, de fapt, cauza reală a scumpirilor!

Ciolacu vorbește despre modificarea Constituției: „Ar fi cazul să...” - VIDEO (sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu)

Inflaţia este influenţată, în continuare, de preţul de la energie, a declarat luni preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. El a susținut însă că în România nu e criză alimentară și că s-au luat măsuri în premieră pentru sectorul agricol.

Inflaţia, aproape 42%, m-am uitat şi eu pe cifrele de la INS, este influenţată în continuare de preţul de la energie, pentru că nu s-a reuşit companiile să închidă toate compensările. E posibil ca, dacă Ministerul Energiei închide acest capitol cu compensările pe energie, inflaţia să mai scadă, urmând apoi să facem faţă inflaţiei care vine din zona euro”, a afirmat Ciolacu.

Măsuri pentru sprijinirea populaţiei

Liderul PSD a precizat că în planul de măsuri pentru sprijinirea populaţiei au fost incluse ajutoare şi pentru industria alimentară şi agricultură.

„Este pentru prima oară când venim cu 10%, un bonus, pentru cei care procesează în România. Nu s-a mai întâmplat acest lucru. Nu pot fi efecte într-o zi, fiindcă nu s-a strâns recolta ca să aibă ce să proceseze. Să avem răbdare”, a afirmat el.

Ce crede Ciolacu despre criza alimentară

Liderul PSD a subliniat că nu e criză alimentară în România, atunci când a fost întrebat care sunt măsurile de protecţie pe care le iau autorităţile pentru a se evita problemele în privinţa alimentelor.

„Nu avem o criză alimentară în România. (…) Inflaţia şi scumpirile au fost şi din cauza lanţului de aprovizionare”, a precizat Ciolacu.

Ultimele stiri

  • Mugur Isărescu trage semnalul de alarmă: „Când datoria depășește 50%, trebuie luate măsuri”. Urmează îngheţarea pensiilor şi a salariilor?
  • S-au scos „armele” în campania electorală din SUA. Donald Trump şi Joe Biden s-au atacat de la distanţă
  • Românii care aproape că se aleg cu dublarea pensiei. Noua Lege a Pensiilor 2024 îi favorizează
  • Rusia a atacat Kievul cu drone! Moscova acuză că şi Ucraina lovește teritoriul rusesc cu bombe ghidate franceze şi rachete anti-radar americane
  • Horoscop – duminică, 19 mai 2024. Nativii care trebuie să aibă grijă la cheltuieli!
  • Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni
  • Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)
  • Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!
  • Veşti proaste pentru bugetarii obişnuiţi să primească vouchere de vacanţă. De ce trebuie să se bucure cât mai mult de ele în 2024
  • Alimentul de bază care a atins un preţ exorbitant la raft, cel mai mare din ultimii 15 ani. De ce s-a ajuns în această situaţie
  • Exit mobile version