AcasăPoliticaMarcel Ciolacu consideră impozitarea pe muncă prea mare: „Vrem o țară ca...

Marcel Ciolacu consideră impozitarea pe muncă prea mare: „Vrem o țară ca afară cu sistem fiscal ca în Rusia”

Ciolacu le arată pisica liberalilor. PSD acuză contractele făcute pe vremea lui Cîțu - VIDEO (foto: Facebook)

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că în România este o impozitare prea mare a muncii și că trebuie găsit un echilibru între impozitarea muncii și impozitarea capitalului.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a reamintit că sunt puține state care folosesc impozitarea unică.

„Omorâm oamenii cu venituri mici”

„Care e filosofia? Găsim un echilibru dintre impozitarea muncii, unde în România este o impozitare consistentă în zona de muncă, cam mare, și continuăm să punem povara pe veniturile mici și mijlocii, fără nicio perspectivă, sau creăm un echilibru între impozitarea muncii și impozitarea capitalului.

Deci în acest moment există o discrepanță majoră în societatea românească”, a spus Marcel Ciolacu.

Acesta a adăugat că în România „e prea mare impozitarea pe muncă, omorâm oamenii cu venituri mici”.

Oferă exemplul sistemului fiscal rus

„Cotă unică e în Rusia. Vrem o țară ca afară cu sistem fiscal ca în Rusia sau vrem o țară ca afară cu un sistem fiscal european cum au toate țările din Europa și peste Ocean.

E momentul în care trebuie să lăsăm ipocrizia deoparte să lăsăm un slogan electoral deoparte și să vedem realitățile”, a mai spus președintele PSD, care a dat asigurări că „nimeni nu va aduce impozite noi sau impozite mai mari, dar aduci un echilibru, aduci deducerile, potrivit Mediafax.

„Am făcut o echipă mixtă PSD, PNL, UDMR, împreună cu Ministerul de Finanțe să vină în două săptămâni în fața coaliției și plecăm pe urmă și avem dialog cu toți partenerii sociali și cu mediul de afaceri și vom lua deciziile cele mai corecte”, a anunțat Marcel Ciolacu.

author avatar
Andreea Vlad