AcasăPoliticaMarcel Ciolacu a vorbit cu Nicolae Ciucă. Ce condiţie i-a pus liderul...

Marcel Ciolacu a vorbit cu Nicolae Ciucă. Ce condiţie i-a pus liderul PSD premierului propus pentru a-i susţine Guvernul

marcel ciolacuMarcel Ciolacu a vorbit cu Nicolae Ciucă. Ce condiţie i-a pus liderul PSD premierului propus pentru a-i susţine Guvernul

Nicolae Ciucă, premierul desemnat de Klaus Iohannis, a discutat, telefonic, cu Marcel Ciolacu. Convorbirea a avut loc în contextul în care Ciucă a refuzat să se ducă la sediul PSD pentru a discuta cu liderul social-democraţilor, însă, potrivit unor surse, acceptă o negociere cu acesta la Parlament.

Asta în condițiile în care USR a anunțat că nu va vota un Guvern din care să nu facă parte.

Ce condiţie i-a pus Ciolacu lui Ciucă

Marcel Ciolacu nu este dispus să promită această susţinere în lipsa unui program de guvernare. Cei doi nu au stabilit ziua în care se vor întâlni faţă în faţă, dar au avut azi a doua convorbire telefonică.

Negocierile merg destul de greu între premierul desemnat, Nicolae Ciucă, cei din PNL şi partenerii de guvernare de la UDMR. În aceste condiţii, o întâlnire cu PSD va avea loc după ce vor avea programul de guvernare finalizat şi lista cu toţi miniştrii pe care îi va propune Nicolae Ciucă.

Care este planul lui Marcel Ciolacu?

Marcel Ciolacu a spus că „vorbim de un armistițiu politic ca să depășim situația pandemiei și a problemelor din energie. Nu s-a vorbit niciodată despre învestirea unui guvern pe următorii trei ani”.

Eu am spus foarte clar: în cazul în care PSD decide să susțină un guvern minoritar, acest lucru nu se poate face decât pe o perioadă limitată de timp. Cel mult până la 1 februarie”, a zis Ciolacu.

Ldrul PSD a mai spus că nu s-a discutat despre o posibilă intrare la guvernare după această dată-limită de 1 februarie 2022.

O discuție mai aprofundată pe marginea programului de guvernare, a planului sanitar și a măsurilor economice urmează să aibă loc în cadrul unei întâlniri care va fi stabilită în zilele următoare, a transmis PSD.

author avatar
Andrei Ștefan
750 afisari

3 COMENTARII

  1. tradator! are tupeu, limba lata! sper sa nu mai intre in parlament si sa plateasca cu totii bataia asta de joc, TOTI, inseamna TOTI.

  2. CIOLACULE VEZI CÂ IOHANIS DUPÂ CE TRECE GUVERNUL TE VA BÂGA LA INCHISOARE 6 ANI ASA S-A LÂUDAT

  3. Dupa usr care le a facut jocurile i a dat pe tobogan la gunoi asa o sa faca si cu psd daca le da puterea din nou!! Sa conduca parlamentul tara pt ca guvetnul a tradat ptin iohann si ne a dus la saracie crunta si la moarte.daca a declarat singur ca e esuat de ce sa le mai dea ocazir???!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger