AcasăPoliticaMarcel Ciolacu a trecut la amenințări. Semnal puternic înaintea moţiunii de cenzură

Marcel Ciolacu a trecut la amenințări. Semnal puternic înaintea moţiunii de cenzură

PSDMarcel Ciolacu a trecut la amenințări. Semnal puternic înaintea moţiunii de cenzură

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a transmis un semnal puternic parlamentarilor care fac parte din partidul pe care-l conduce. Acesta i-ar fi atenţionat pe social democraţi că îi va exclude pe toţi cei care lipsesc de la votul pe moţiunea de cenzură de marţi.

Anunţul a fost făcut de Marcel Ciolacu în ședința BPN care are loc luni. Avertismentul este cât se poate de serios pentru parlamentari.

Și săptămâna trecută Marcel Ciolacu a mai transmis un semnal. Acesta le-a cerut parlamentarilor să îşi anuleze toate vizitele şi să intre într-o oarecare izolare pentru a nu se infecta cu COVID-19 şi să nu poată participa la moţiunea de cenzură care va fi votată marţi în Parlamentul României.

Marţi, în plenul comun al Parlamentului, se va vota moţiunea de cenzură depusă de PSD, intitulată ”Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!”, semnată de 157 de parlamentari social-democraţi. Senatorii şi deputaţii de la USR-PLUS şi cei de la AUR au declarat în repetate rânduri că vor vota moţiunea PSD.

PSD a depus propria moțiune de cenzură

Moţiunea iniţiată de către social-democraţi a fost depusă în contextul în care Curtea Constituţională a României a admis în unanimitate sesizarea făcută, în data de 8 septembrie, de către premierul Florin Cîţu prin care acesta a cerut Curţii să constate existenţa unui conflic juridic între Parlament şi Guvern pe tema moţiunii de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR.

Cu toate că judecătorii Curţii Constituţionale au cerut Parlamentului să dezbată şi să supună la vot moţiunea iniţiată de către parlamentarii USR PLUS şi AUR, Birourile Reunite Permanente au decis cu 9 voturi „pentru” şi 16 abţineri, că acestă moţiune nu va fi dezbătută şi votată decât în momentul în care Curtea va publica motivarea deciziei privind conflictul dintre Guvern şi Parlament.

author avatar
Andreea Vlad
416 afisari

2 COMENTARII

  1. Ar fi de bun simț ca PSD, AUR si USR, chiar si PNL aripa Orban să voteze moțiunea. Orban sa-si adune susținătorii si să facă un partid cu adevărat liberal. PNL ul de acum este un PDL în moarte clinică ce nu va mai rezista mult. Se va autodizolva. N-am timp acum să explic de ce. Dacă politicienii cu vechime în PNL nu văd asta, este grav. Greseala a fost atunci când PNL a acceptat PDL în propria ogradă. Atunci s-a rupt filmul si liberalismul. Nu poți să te mandresti si să susții că actualul PNL este partidul istoric de altădată si nici urmașul Brătienilor. Exclus! Asa ceva nu există acum si cine nu vede acest lucru iar este grav. Orban stie că în acest PNL nu mai are sanse pentru că PNL nu mai este PNL.
    Singura sansă este ca toți să fie uniți pentru a trece moțiunea. Ar fi rușinos pentru toți să nu facă posibilă votarea motiunii. PSD, AUR, USR, PNL – Orban, chiar si UDMR(pentru binele țării si cetățenilor) să treacă moțiunea.
    Altfel, cu toată convingerea o spun, ne îndreptăm către pierderea identității noastre ca nație. Treziti-vă până nu este prea târziu!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger