AcasăPoliticaUPDATE: CCR va dezbate pe 18 octombrie sesizarea USR. Marcel Ciolacu a...

UPDATE: CCR va dezbate pe 18 octombrie sesizarea USR. Marcel Ciolacu a reacţionat imediat după ce USR a contestat la CCR pachetul de măsuri fiscale

sursa foto: captură video

Premierul a oferit o primă reacţie după ce USR a contestat la CCR pachetul de măsuri fiscale. USR, Forța Dreptei și doi deputați PNL au sesizat la Curtea Constituțională legea privind unele măsuri fiscal-bugetare, pe care premierul Marcel Ciolacu a angajat răspunderea Guvernului în fața Parlamentului.

Ciolacu a fost scurt şi a menţionat că e dreptul Opoziţiei să facă asta.

UPDATE.Curtea Constituţională a României a stabilit că va dezbate pe 18 octombrie sesizarea USR şi a Forţei Dreptei pe legea privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung, act normativ pe care şi-a asumat răspunderea Guvernul în Parlament.

Cei care au semnat sesizarea către CCR susţin că legea este ”neconformă cu o serie de articole din Constituţia României”.

_______________________

Ştirea iniţială:

Ciolacu nu comentează deciziile CCR

Prim-mnistrul a zis că a primit sesizarea și a precizat că este dreptul opoziției să facă o astfel de sesizare.

Ce a declarat CCR, că nici nu cred că au primit sesizarea. Eu o am (sesizarea n.r.), am primit-o că sunt primul ministru al României, dar eu niciodată nu am comentat o decizie a CCR.

E dreptul lor (al opoziției n.r.) să o depună”, a spus Ciolacu.

A tot dat vina pe PNRR

Nu cred că am luat vreo măsură acum ca să sărăcească pe cineva, mai ales că pe niciun om de rând nu-l afectează.

Nicio măsură luată ieri. Nu cred că mediul de afaceri este atât de lovit în urma acestor măsuri, plus că sunt niște măsuri pe care le luăm până venim cu reforma fiscală. Ea este prevăzută în cererea de plată numărul 4”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a mai spus: „Dacă Marcel Ciolacu, Guvernul României şi această coaliţie nu ar fi venit cu acest pachet de asumare, România ar fi rămas şi ar fi intrat într-o procedură de blocare a fondurilor europene.

70 de miliarde de euro. În acest moment, pe exercițiul financiar trecut, care se închide pe 31 decembrie, pe PNRR şi pe cel viitor, sunt 70 de miliarde de euro. Fără ei, România nu se poate dezvolta”.

author avatar
Andrei Ștefan
444 afisari

2 COMENTARII

  1. CCR este ceva necredibil atata timp cat isi maresc singuri salariile si pensiile nesimtite .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger