AcasăPoliticaMarcel Ciolacu a răspuns printr-un atac la Mircea Geoană când a fost...

Marcel Ciolacu a răspuns printr-un atac la Mircea Geoană când a fost întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale 2024

Ciolacu pune PSD pe tava rivalilor

Preşedintele PSD ar plănui să candideze la alegerile prezidenţiale 2024. Dar a punctat că va lua această decizie în funcţie de rezultatul alegerilor comasate – locale şi europarlamentare – din 9 iunie.

Marcel Ciolacu a fost întreba direct de ce se teme să-şi asume candidatura la alegerile prezidenţiale.

Ciolacu şi-a făcut bilanţul ca şef PSD

Haideţi să vedem după data de 9 iunie! Să vedem rezultatele. Eu de când sunt la PSD, cu toate că mi-a cântat prohodul toată lumea de la început, am câştigat alegerile locale, am câştigat şi alegerile parlamentare.

În orice stat din lumea aceasta, câştigătorului preşedintele îi dă primul mandatul (pentru a forma guvernul – n.r.). Aţi văzut ce s-a întâmplat în Olanda, Spania, Polonia, Portugalia, peste tot, mai puţin în România.

Am văzut şi nota de plată după acel guvern făcut pe picior după catastrofele lui Cîţu şi Orban. Părerea mea e că, după 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga.

Eu îmi doresc un preşedinte care să ne ducă într-o adevărată normalitate, într-un echilibru, să aibă capacitatea de a se desprinde de jocul politic şi de a face din acea funcţie o reprezentare internaţională, cum ne-o dorim cu toţii”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul l-a atacat pe Geoană

Întrebat dacă Mircea Geoană ar putea fi preşedintele descris, Marcel Ciolacu a răspuns: ”E posibil. Să vedem cine candidează”.

El s-a arătat deranjat de afirmaţia lui Mircea Geoană, potrivit căreia a ajuns numărul doi în NATO ”pe persoană fizică”, fără susţinerea statului român.

Cum adică? La acest nivel, credeţi că nu s-a vorbit cu preşedintele Iohannis? Credeţi că nu s-a vorbit cu toate serviciile din România şi cu tot statul român? Cum să ajungi într-o asemenea funcţie fără să fii susţinut? E ceva de noaptea minţii”, a spus Marcel Ciolacu.

Preşedintele social-democraţilor a continuat la adresa lui Geoană:

Sunt ferm convins că va candida. Nu suport ipocrizia. Nu suport jocul dublu de a vinde adevărul altfel decât e. După ce ai fost preşedintele unui partid, nu poţi să spui că eşti independent.

De exemplu, domnul Ciucă nu mai este preşedintele PNL şi apoi să spună: ”Domnule, ştiţi, sunt candidat independent la preşedinţie”. Independent de cine? Ce nu mi-a plăcut deloc chiar a fost: ”Domnule, ştiţi eu sunt pe persoană fizică la NATO”.

Cum adică? La acest nivel, dumneavoastră credeţi că nu s-a vorbit cu preşedintele Iohannis? Credeţi că nu s-a vorbit cu toate serviciile din România şi cu tot statul român? Cum să ajungi într-o asemenea funcţie fără să fii susţinut? E ceva de noaptea minţii, eu n-am auzit până acum o asemenea abordare”.

author avatar
Andrei Ștefan
543 afisari

4 COMENTARII

  1. Covrigel recunoaste, ca Serviciile sustin viitorul Presedinte, deci canci democratie,acesta trebuie sa aiba calitatiile lui Iohanis, sa fie leguma, sa fie santajabil, sa ai atitudine cap coada de sluga, si sa-ti placa 10 ani de concediu

  2. Are dreptate geoana s-a sorosizat de cand tot umbla pe la Aspen si acum mai poarta si tichie de margaritar evreiasca in cap daca nu era deajuns , cred ca nevasta-sa il impinge mai mult si este in stare de orice , e pericol un astfel de om care face ce ii spune femeia sa isi atinga scopul

  3. Dacă dulapul făcea „guverne pe genunchi”, de ce nu l-ai suspendat, ca ai și avut cum și cu ce ?? Așteptai pomana ??

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger