AcasăPoliticaMarcel Ciolacu a făcut o mişcare prin care a surprins pe toată...

Marcel Ciolacu a făcut o mişcare prin care a surprins pe toată lumea. Cu asta speră să dea lovitura la alegerile parlamentare

Marcel CiolacuMarcel Ciolacu a făcut o mişcare prin care a surprins pe toată lumea. Cu asta speră să dea lovitura la alegerile parlamentare

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat joi după-amiază că Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, s-a înscris în PSD. Noua „achiziţie” a social-democraţilor va candida la alegerile parlamentare pe listele partidului.

Liderul PSD-iştilor a anunțat că Alexandru Rafila a fost cooptat în echipa PSD pentru a se lupta cu pandemia din Parlament. „Îi mulțumesc domnului Rafila că s-a alăturat echipei noastre și sunt ferm convins că această luptă cu pandemia nu este una de conjunctură. Este o luptă de durată. Românii au nevoie de specialiști în Parlament ca să facă legislația pentru această luptă cu pandemia„, a declarat Marcel Ciolacu.

Rafila: „Este o oportunitate să aducem schimbări în viața de zi cu zi”

Alexandru Rafila a explicat de ce a intrat în politică şi de ce s-a înscris în PSD. „Mulțumesc pentru încredere. A fost un pas dificil pentru mine, dar am considerat că am experiență să pot să ajut această țară, nu neapărat Partidul Social Democrat. Trebuie să avem o legislație în domeniul sănătății care să facă posibil un deziderat: accesul universal la servicii de sănătate.

Intoleranța, polarizarea fac imposibilă colaborarea. Trebuie să fim concentrați pe proiecte. Apartenența la un partid politic este o oprtunitate să aducem schimbări în viața de zi cu zi. Este important ca oameni care au experiență să vină împreună pentru fiecare dintre domeniile pe care le cunosc. Viitoarele alegeri ar trebui să fie un motiv de reflecție astfel încât în viitorul Parlament să fie o înțelegere pentru proiecte”, a afirmat Rafila.

Unde va candida Rafila?

Potrivit discuțiilor din partid, Alexandru Rafila va deschide lista PSD pentru Camera Deputaților în București. „Nu cred că apartenența la un partid trebuie să fie considerată o vină. Cred că, dacă suntem serioși, putem face lucruri împreună. Eu mai întâi sunt medic și voi respecta mereu lucrurile care țin de conștiința mea profesională, iar domnul Ciolacu a acceptat asta„, a mai zis Rafila.

Cine e Alexandru Rafila?

Rafila, 59 de ani, este reprezentant al României la OMS. În 1987, a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ din Bucureşti. Între 2012 şi 2013, a fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Din 2015 este profesor de microbiologie la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ din Bucureşti şi şeful Departamentului de Microbiologie de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“ din Bucureşti.

author avatar
Andrei Ștefan
470 afisari

3 COMENTARII

  1. AKTUAL 24 , ieri , 15 oct.2020 : ” ALEXANDRU RAFILA A FOST TOT TIMPUL IN PSD .FOTOGRAFIE DIN 2011 . JOI , A JUCAT TEATRU ALATURI DE CIOLACU ” . In urma cu zece ani , Alexandru Rafila ERA MEMBRU AL PSD CU FUNCTIE IMPORTANTA : VICEPRESEDINTE AL DEPARTAMENTULUI DE SANATATE AL PSD , IMPLICAT IN REDACTAREA PROGRAMULUI DE GUVERNARE AL USL , degeaba il prezinta Ciolacu ca pe o ” PROSPATURA IN POLITICA ”. Rafila a spus ca ” A fost un pas dificil ” . CARE ”PAS DIFICIL” ,SA INTRE IN PARTIDUL DIN CARE FACE PARTE , DE FAPT ? Rasu-plansu , ca la nebuni , astia nu se mai satura de minciuni , PACALEALA PENTRU PROSTI PE CARE II FACE SA LACRIMIZE SI SA SUGHITA DE EMOTIE !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger