AcasăPoliticaMarcel Ciolacu a făcut anunţul care ar putea provoca un mare cutremur...

Marcel Ciolacu a făcut anunţul care ar putea provoca un mare cutremur pe scena politică! Guvernul tremură!

Marcel-CiolacuMarcel Ciolacu a făcut anunţul care ar putea provoca un mare cutremur pe scena politică! Guvernul tremură!

Marţi, 29 iunie, este programat votul de la moţiunea de cenzură. Marcel Ciolacu a anunţat că mai sunt necesare 18 de voturi de la parlamentari din arcul guvernamental pentru ca moțiunea de cenzură să fie aprobată.

PSD este în integralitate, nu este nicio absență. Era un singur parlamentar care are o boală incurabilă și era sub tratament, dar vine la această moțiune. Am înțeles că tot grupul AUR este prezent. Parlamentarii neafiliați au anunțat.

Presupun că vor fi voturi și de la minorități. Ar trebui 20 de voturi să vină din arcul guvernamental ca moțiunea să treacă. În jur de 20, mai exact 18″, a declarat liderul PSD la TVR1.

Va trăda Ludovic Orban?

După ce Marcel Ciolacu l-a îndemnat pe Ludovic Orban să-şi sfătuiască oamenii să voteze această moțiune, preşedintele PNL-ului a afirmat că în niciun caz nu va face aşa ceva.

Niciun parlamentar PNL nu va vota moțiunea de cenzură. La nivelul coaliției s-a hotărât, tocmai ca să nu existe niciun fel de dubiu și de problemă legată de exercitarea votului, ca parlamentarii din formațiunile politice din arcul guvernamental, să fie prezenți și să nu voteze.

Obiectivul nostru, eu vă spun ce decizie s-a luat la nivelul coaliției, obiectivul nostru este acela ca PSD să nu obțină niciun vot în plus față de voturile pe care le au parlamentarii de la PSD și AUR, care am înțeles că sprijină moțiunea.

Mai exact, să nu ia niciun vot de la parlamentarii din cadrul coaliției de guvernare”, a zis Orban.

Preşedintele PSD se arată încrezător în demersul debarcării guvernului de coaliție. Potrivit lui Marcel Ciolacu, cu excepţia unuia dintre aleși care suferă de o boală incurabilă, toti parlamentarii PSD vor fi prezenţi, marți, la votul moţiunii de cenzură.

Fruntașul social-democrat susține că deputaţi şi senatori din afara partidului vor vota împotriva cabinetului condus de liberalul Florin Cîțu.

author avatar
Andrei Ștefan
1.048 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger