AcasăPoliticaMarcel Ciolacu a explicat care sunt românii care vor suferi din cauza...

Marcel Ciolacu a explicat care sunt românii care vor suferi din cauza taxei pe lux

ciolacu marcelÎn sfârșit, se cere și în România PLAFONAREA PREȚURILOR LA COMBUSTIBILI! Ce anunț a făcut PSD

Marcel Ciolacu susține că PSD nu renunță la taxa de solidaritate, precizând că este vorba de o taxă modică ce ar urma să fie introdusă în legea bugetului.

Liderul PSD a comentat că „luxul şi prostia de obicei se plătesc”.

Ce este taxa pe lux?

Este o discuţie pe această taxă. Noi o susţinem în continuare. Este o taxă pe activele de lux şi pe venituri excepţionale. Nu trebuie să îl definesc eu (luxul, n.r.). E definit prin lege. De obicei, anumite produse au acciză.

Acele produse care au acciză sunt de lux. Nu este niciun prag stabilit. Urmează să stabilim aceste praguri – fiindcă toate lucrurile sunt legate – în funcţie de pachetul de muncă.

„Nu a spus nimeni nici de maşini, nici de proprietăţi, nici de 120 de metri, nici de 50.000 de euro. Există active de lux în România şi noi considerăm că trebuie impozitate.

Uitaţi-vă pe lege şi veţi vedea. Şi există venituri excepţionale. Dacă ajungi să câştigi din venituri excepţionale, pe persoană fizică, peste un milion de euro – vă dau un exemplu – e normal să existe o taxă de solidaritate. Este peste tot în lume”, a spus Ciolacu.

Impozit pe venit global?

Introducerea impozitului pe venitul global (IVG) reprezintă o „provocare pentru orice guvernare”, consideră Ciolacu, şi că va fi discutată în anii următori, 2022, 2023, proces în care ar putea fi consultaţi şi experţi străini.

Introducerea IVG cred că este o provocare pentru orice guvernare şi o să o discutăm în anii următori, în anul 2022, 2023. Poate o să apelăm şi la experţii străini, fiindcă ea, totuşi, este aplicată în toată Europa.

Cred că, cu acele excepţii din Codul fiscal, la un moment va trebui să renunţăm şi să avem un sistem unic de impozitare, aşa cum este în toată Europa. Şi luxul este lux. După cum ştiţi şi dvs, şi ştiu şi eu, luxul şi prostia de obicei se plătesc”, a mai afirmat preşedintele PSD.

author avatar
Andrei Ștefan
507 afisari

5 COMENTARII

  1. fleacuri pe care le auzi mereu in campanie sau la alegeri , dupa alegei se uita , sau sint la misto fara valoare .

  2. Niciunul , ca astia se optimizeaza , in schimb gireaza matrapazlacul lui catu prin care ne a cedat la terti pretul la energie , carburanti si utilitati. Sa nu fiti iertati!!!

  3. Da, bai Cirlakule, asa e, bai tarane, dar vezi ca unele maimute sunt mai egale ca alte maimute, aici e problema, bai babuinule handikapat cu 3 clase ca trenul !! Sa te luam in balon, bai trepadusule ipocrit, mai da si la altii, ca oricum ai furat si tu destul, altii nu pot fura in 20 de ani cat poti tu in 4 ani, asa ca joc de glezne si baga 20 de flotari, ca altfel vine marele CR7 si iti da un sut in cap, fara balon desigur, de o sa iti sune apa in cap, bai Ciorlakule prost !! Ha ha ha 🙂

  4. Va suferi clasa de mijloc care o bruma de avere gen 2 masini sau 2 case si vor suferi oamenii muncitori si chibzuiti care au facut sacrificii si au economisit in loc sa cheltuiasca aiurea. Comportamentele economice rationale sunt sanctionate de comunisti. Esenta comunismului : functioneaza doar cu banii altora.

  5. „e normal să existe o taxă de solidaritate. Este peste tot în lume”
    De ce este normal? Tu esti solidar cu noi cand beneficiezi de priveligiile si veniturile bugetare de parlamentar?
    Solidaritatea se face cu forta? Atunci te fortam si noi pe tine sa fii solidar cu noi.
    Daca toata lumea se arunca in cap, te arunci si tu? Daca da, tu primul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger