AcasăPoliticaMâna dreaptă a lui Florin Cîțu recunoaște: „Economia nu mai rezistă”

Mâna dreaptă a lui Florin Cîțu recunoaște: „Economia nu mai rezistă”

PNLMâna dreaptă a lui Florin Cîțu recunoaște: „Economia nu mai rezistă”

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan susține că economia pur și simplu nu-și mai permite o nouă închidere. Prin urmare, crede europarlamentarul, soluțiile la valul 4 COVID țin de vaccinare și de respectarea măsurilor de prevenție.

Acesta a precizat că se va opune introducerii carantinei deoarece „economia trebuie să funcționeze”, a declarat Rareș Bogdan la B1 TV.

„Am văzut situația din Marea Britanie, din Israel unde avem peste 80% persoane vaccinate, avem infectări față de acum un an mai multe, dar la ATI au ajuns doar 3% din cei infectați. Le recomand românilor să se vaccineze. În Brașov sunt ocupate toate paturile ATI. Totuși, din cele 78 de persoane la ATI, 77 sunt nevaccinate și una singură e vaccinată. Prin măsuri de prevenție, de vaccinare, măsuri care să nu includă închideri de unități economice, de școli… Economia nu mai rezistă, oamenii nu mai rezistă să le închidem restaurantele, sălile de sport…”, a spus el.

Campania de vaccinare întâmpină probleme în mediul rural

Liberalul a mai spus că o problemă ține de vaccinarea în mediul rural și că oamenii de acolo ar trebui încurajați de preoți și primari. A detaliat apoi măsurile ce trebuie luate.

„Vă spun ce am făcut, că e situație la nivelul Europei. Am cerut oamenilor, am recomandat oamenilor în caravane pentru vaccinare… Singura formulă care poate opri situațiile de ATI e vaccinarea. Vă asigur că nu sunt deloc încuiați românii, din contră, sunt extrem de deschiși. Aici e vorba de vectorii care propovăduiesc anti-vaccinarea. Nu-s luați foarte mult în seamă de televiziunile de mare audiență și nici de presa online, sunt chiar blocați. Avem o diferență foarte mare, unică la nivel mondial, o diferență colosală între mediul rural. (…) Pentru a reuși să-i convingem pe cei din urban și ruralul mic că trebuie să se vaccineze, trebuie să folosim vectorii credibili la nivelul zonei rurale, primarul, preotul.”, este de părere prim-vicepreședintele PNL.

Rareș Bogdan a amintit o declarație a premierului Florin Cîțu potrivit căreia Ministerul Sănătății, condus până acum aproape o lună de Ioana Mihăilă (USR PLUS), nu a făcut pregătirile necesare în perspectiva valului 4 COVID.

„Azi, premierul a fost extrem de decent în declarațiile pe care le-a dat, dar a spus o chestiune care a trecut neobservată, a spus: din păcate, observ acum, când Tătaru, Baciu, eu suntem nevoiți să intrăm în străfundurile, intestinele Ministerului Sănătății, că nu a fost pregătită cum trebuie această situație, că Ministerul Sănătății nu s-a pregătit pentru ce urmează, pentru acest val înfiorător al variantei Delta. A fost trecută cu vederea declarația că nu a apăsat pe ea din decență”, a declarat acesta.

author avatar
Andreea Vlad
373 afisari

5 COMENTARII

  1. Închideți tot bă că de aia v-au votat proștii! Sa le dati la toti placuța suedeza! românii au fost prostiți de propaganda tv și v-au votat ,numa Brînzovenescu, Cațavenci. Pînă-n 2024 disparem ca țară cu voi la conducere!

  2. Eu cu mana dreapta „lucrez” in dosu-mi. Agariciul asta crede ca daca santem vacxinati si ne imbolnavim putem merge la serviciu, iar daca nu santem vacxinati nu putem… Atat il duce tartacuta.

  3. Asta-i mana dreapta a lui iohann,mana stanga e hellvig,prietenul lui bostan-e o poza veche publicata in Comisarul dupa alegerile prezidentiale din 2014,cu ei doi impreuna cu GUSA! Cutu e doar cutu si atat!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger