AcasăPoliticaMajorarea pensiilor cu 40%, pe masa Parlamentului. Ciolacu știe cine va vota...

Majorarea pensiilor cu 40%, pe masa Parlamentului. Ciolacu știe cine va vota adoptarea legii

Marcel CiolacuMajorarea pensiilor cu 40%, pe masa Parlamentului. Ciolacu știe cine va vota adoptarea legii / Foto: Agerpres

Majorarea cu 40% a punctului de pensie va fi dezbătută marți, 22 septembrie, în plenul reunit al Parlamentului. Liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a indicat formaţiunile cu care a negociat şi despre care spune că vor vota legea.

Ciolacu mizează pe votul reprezentanţilor PMP, UDMR, Pro România, ALDE, precum şi al parlamentarilor independenţi astfel încât majorarea cu 40% a punctului de pensie să treacă, marţi, de plenul reunit.

„Vom intra mâine (n.r. marți) în plenul reunit cu proiectul de rectificare şi vom face modificările ca legile votate în Parlament, e o lege votată, să se respecte, respectiv să fie mărite pensiile cu 40%. Am auzit şi eu guvernatorul Băncii Naţionale, care a spus că s-au împrumutat aproape 7 miliarde de euro în 7 luni, respectiv un miliard de euro pe lună. Să vină să ne spună unde sunt aceşti bani şi de ce nu avem bani să mărim pensiile. (…) Eu cred că liderii atât PMP, cât şi UDMR, Pro România mi-a confirmat, domnul Tăriceanu a zis că votează în continuare… Am avut discuţii şi cu minorităţile, sper că sunt consecvenţi în continuare, au votat şi data trecută mărirea pensiilor cu 40%”, a declarat Marcel Ciolacu, luni seara, la TVR. Liderul PSD e convins că sunt bani pentru majorarea pensiilor.

Parlamentul se va reuni marţi, de la ora 13:00, în plen, pentru rectificarea bugetară. Decizia a fost luată luni de Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, transmite Agerpres.

Comisiile de buget au aprobat creşterea pensiilor cu 40%

Comisiile de buget ale celor două Camere au dat miercurea trecută, pe 16 septembrie, un raport de adoptare cu amendamente rectificării bugetare, cu 20 de voturi „pentru” şi unul „împotrivă”.

Cel mai important amendament aprobat de comisii şi propus de PSD a fost cel care abrogă articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare legea sistemului public de pensii, care prevede creşterea acestuia cu 40%.

Alte amendamente ale PSD adoptate de comisii se referă la majorarea cu 1 miliard de lei a sumelor repartizate UAT-urilor; la suplimentarea cu 5,635 milioane de lei a bugetului Camerei Deputaţilor, pentru a achiziţionarea de echipamente necesare dotării birourilor parlamentare din teritoriu, la schimbarea legislaturii, precum şi la suplimentarea cu 67 milioane de lei a bugetului Ministerul Agriculturii, pentru finanţarea Programului de realizare a sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor.

Totodată, la propunerea PSD, s-a aprobat şi majorarea din acest an a salariilor de bază pentru personalul didactic de predare, aşa cum este prevăzut în lege, suplimentarea bugetului Ministerului Economiei cu 400 de milioane lei, pentru programul Start-Up Nation şi a bugetul Secretariatului de Stat pentru Culte cu 20 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului. Plafonul privind datoria publică, conform metodologiei UE, pentru sfârşitul anului 2020, este de 40% din PIB, mai prevede un amendament adoptat de comisii, potrivit Agerpres.

author avatar
Andreea Vlad
138 afisari

1 COMENTARIU

  1. E usor de dat din gura cand nu esti la guvernare , de ce n-ati majorat pensiile cu 40 % din decembrie 2016 pana in noiembrie 2019 cand nu era pandemie ? De ce Teodorovici o avertiza pe Dancila ca nu poate sa majoreze pensiile cu 40 % ca arunca tara in aer ? Ai habar care sunt sursele de finantare de bagi Romania in faliment , Ciulacule ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger